veksi

Kiittämättömyys on maailman palkka

Presidentti Putin piti taannoin perinteisen puheensa kansakunnalle.  Tällä kertaa painotus näytti olevan valtion sisäisissä asioissa, yleisen elintason ja elämisen laadun kohottamisessa.

 Puheen loppupuolella palattiin kuitenkin vanhaan aseitten kalisteluun ja uhoon. Muulle maailmalle tehtiin selväksi, että Venäjä on varustautunut vähintään tasavertaisesti kaikkiin vihollisiinsa verraten, jopa enemmänkin.

Ketkä sitten ovat Venäjää uhkaavia vihollisia?  Euroopan Unioni, Suomikin mukaan luettuna ja  tietysti  NATO keulavaltionsa USA:n johdolla.  Putinin maalaama kuva on selvä, kaikkien näitten hyökkäykseen Venäjä varustautuu. Virallisesti puhutaan puolustautumisesta, ei hyökkäyksestä , jota ei maailmalla katsottaisikaan kovin hyvällä.

Palataanpa Venäjän, silloisen Neuvostoliiton tilanteeseen noin 75-80 vuotta taaksepäin.

 Elettiin toisen maailmansodan aikaa. Neuvostoliitto joutui sotaan Saksaa ja sen liittolaisia vastaan. Saksa oli yksi maailman talousmahdeista, Neuvostoliitto lähes sotaan kykenemätön, sisällissodan ja vallankumouksen köyhdyttämä, alunperinkin köyhä maa. Saksan suunnasta katsoen sodan lopputulos oli helposti laskettavissa.

Neuvostoliitto olisi ilman epäilyksiä hävinnyt sodan, ellei se olisi saanut aivan valtavaa apua juuri niiltä valtioilta, joita se nyt jo kauan on pitänyt pahimpina vihollisinaan.

Alla pieniä esimerkkilukuja Neuvostoliiton saamasta avusta vuosina 1941-1945:

Panssarivaunuja  noin 14000 kappaletta.

Lentokoneita noin 22000  kappaletta.

Kuorma-autoja noin 376000 kappaletta, 52000 maastoautoa, 35000 moottoripyörää ja 8000 traktoria .

Vetureita noin 2000 kappaletta, 11000 tavaravaunua ja ratakiskoja 622000 kilometriä.

Ruokatarvikkeita noin 4,5 miljoonaa tonnia, 2,7 miljoonaa tonnia öljytuotteita.

Lisäksi Neuvostoliittoon toimitettiin räjähdysaineita, terästä, alumiinia, puuvillaa….

Jokainen peruskoulun käynyt pystyy ilman vaikeuksia päättelemään, kuka olisi voittanut sodan ilman länsivaltojen valtavaa materiaalista apua.

Tällä hetkellä kaikki on kääntynyt päälaelleen. Ratkaisevan avun antajasta on tullut pahin vihollinen. Nykyisin Venäjällä ei muisteta, eikä tunnusteta, apua koskaan tulleenkaan. Sankarillisessa sodassa , sankarillinen kansa taisteli ja voitti sodan kovin uhrauksin ja menetyksin.

Tuo yllä on tietysti totta, mutta ilman länsivaltojen massiivista apua lopputulos olisi ollut toinen ja menetykset vieläkin suurempia.

Hyvin usein näyttää käyvän toteen vanha sanonta: kiittämättömyys on maailman palkka.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Voihan asian kääntää toisinkinpäin: Olisiko liittoutuneista maista löytynyt 20 miljoonaa sotilasta lisää uhrattaviksi taistelussa Saksaa vastaan? Jos nimittäin Neuvostoliitto olisi sanonut, että pitäkää kalustonne ja sotikaa itse sotanne ja tehnyt rauhan Saksan kanssa.

Nyt sitten Trumpin johdolla USA on irrottautumassa sopimuksesta, jonka takia Euroopassa ei ole ollut keskimatkan ohjuksia. Eli tuo "kiittämättömyys on maailman palkka" voidaan tässä nähdä myös päinvastaisessa valossa.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Asiaa voi tietysti tarkastella noinkin. Emme vaan tiedä, miten sota olisi päättynyt.
USA:n en ole huomannut kovinkaan usein uhittelevan hyökkäyksellä Venäjälle.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Miksi kuvittelet, että Yhdysvaltain, Kanadan ja Iso-Britannian sotilaskomentajat olisivat olleet samalla elävää voimaa uhraavalla strategialla ja taktiikalla käymässä sotaa kuin Neuvostoliitto? Miksi sota ilman Neuvostoliittoa olisi vaatinut 20 miljoonaa kaatunutta sotilasta? Yhdysvaltalaisia kuoli omassa sisällissodassa enemmän kuin Toisessa maailmansodassa,

Länsiliittoutuneiden painolastina oli myös yleinen mielipide, joka ei suinkaan ollut yhtä helposti manipuloitavissa kuin Neuvostoliitossa.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

On oivallista muistaa, ettei jo perusaatteeltaan ja politiikaltaan imperialistinen eli ahne Neuvostoliitto voinut tunnustaa valtavaa apua saati kiittää siitä, koska oli SUURI JA MAHTAVA IMPERIALISTINEN valtakunta. Kiitollisuuden sijasta kävi päinvastoin: saatu ja kernaasti vastaanotettu apu herätti valtavan vihan auttajia kohtaan, ja viha jatkuu edelleen. Kokemuksieni mukaan nykyinen Venäjä, joka on kansainväliseltä politiikaltaan päivä päivältä selvemmin taas imperialistinen Neuvostoliitto, on edelleen absurdi kerjäläinen, joka suorasukaisesti kerjää apua esim runtelemaltaan Suomelta: antakaa meille rahaa auttamaan kurjaa kansaamme ja kunnioittakaa että olemme SUURI JA MAHTAVA.!

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Näin on.
Me autamme jopa viipurilaisia villikoiriakin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Kun sitten USA tuki Afganistanin islamilaisia Neuvostoliittoa vastaan, niin saiko se siitä minkälaisen kiitoksen?

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Siihen mennessä välit olivat jo kylmän sodan rikkomat.

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Maailman kannalta olisi ollut paljon parempi, että Saksan olisi annettu voittaa ensin Neuvostoliitto ja sitten Länsivallat olisivat lyöneet Hitlerin joukot. Hitlerin joukkojen lyöminen olisi onnistunut Neuvostoliiton häviön jälkeen, koska Hitlerin joukot olisivat olleet heikoilla sodan loppuvaiheissa.

Toimituksen poiminnat