veksi

Pyhät lehmät versus naisten ihmisarvo

Noin 1.3 miljardin asukkaan Intiassa on yli 280 miljoonaa lehmää, jotka saavat liikkua vapaasti ja juuri kenenkään häiritsemättä myös suurimpien kaupunkien ydinkeskustoissa ja vilkkaimmilla liikenneväylillä. Lehmiä on Intiassa pidetty ikimuistoisista ajoista lähtien pyhinä eläiminä, joiden tappaminen on ehdottomasti kiellettyä.

Ihmisten käyttäytyminen on kaikkialla aika usein täysin käsittämätöntä. Niin myös Intiassa. Lehmät kävelevät maassa aivan vapaasti, kenenkään häiritsemättä, mutta kansakunnan naiset eivät voi sitä tehdä. Ristiriita on valtava, vaikka myönnänkin esimerkin hiukan ontuvan.

 Miehet, olivatpa he sitten muslimeita, budhalaisia tai hinduja, luokittelevat naisensa, siinä sivussa myös äitinsä, tyttärensä, sisarensa ja rakastettunsa, alhaisempaan asemaan kuin kaikkialla käyskentelevät pyhät lehmät.

Kuitenkin kaikkein pyhintä pitäisi olla loukkaamaton ihmisarvo ja ihmiselämän kunnioittaminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Intia on edelleen täysi kehitysmaa. Se on myös jäykkien sosiaalisten järjestelmien maa. Intian kulttuurin pituus hämää monia luulemaan tuota kulttuuria jotenkin arvokkaaksi ja kehittyneeksi. Sitä se ei ole tavalliselle tai köyhälle intialaiselle millään tavoin.

Naiset ja tytöt ovat perinteisesti pohjasakkaa systeemissä. Heitä tarvitsevat miehet normaaliin seksiin, synnytyskoneiksi ja kodin ylläpitäjiksi.

Intia on äärettömän kiehtova maa edelleen, muttei mikään ihmisarvon esikuva. On ihme kuinka maa on järjettömään väestömääräänsä nähden ollut rauhallinen ja suvaitsevainen niin monia uskontoja, heimoja, kieliä ja tapoja kohtaan.

Väkivaltaa, sortoa ja hyväksikäyttöä ja korruptiota on absoluuttisesti runsaasti, mutta silti vähän väestön määrään nähden ja huomioiden minkälaisen stressin alla ahtaudessa ja saastassa sekä kurjuudessa intialaiset elävät. He hymyilevät 10 kertaa enemmän kuin me suomalaiset, joilla on lähes kaikkea.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Luulisi, että äideillä olisi vuosisatoje saatossa ollut mahdollista takoa poikiensa päihin sen, että naiset ovat ihmisinä tasan miesten arvoisia.
Myös valtauskonnot, hindu- ja budhalaisuus ovat rauhallisia ja suvaitsevia.Miksi ne näyttävät hyväksyvän raiskauksrt ja murhat?

Toni Rintala

"Luulisi, että äideillä olisi vuosisatoje saatossa ollut mahdollista takoa poikiensa päihin sen, että naiset ovat ihmisinä tasan miesten arvoisia."

Minä en lähtisi syyttämään äitejä.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #3

Äideillä on aina mahdollista vaikuttaa poikiensa kasvarukseen.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Se lienee arvoitus, kuinka lehmät ovat onnistuneet saamaan pyhän statuksen, mutta arvaan, että alkuaan on ollut kielto syödä jonkin ylempikastisen karjatilallisen laiduntamia eläimiä. Kenties kasti on määritellyt myös elinkeinon. Säännöt ja tapahtumat saavat aikojen kuluessa uusia mittasuhteita. Syntyy tabuja, pyhiä ja myyttisiä kertomuksia (esim. kylätappeluista tai sairauden voittamisista). Tällanen hypoteesi.

Ei muuta kuin lehmänkantturat hampurilaisen väliin kun eivät kerran lypsä.

Toimituksen poiminnat