veksi

Kommunismin valtaan tulosta 100 vuotta.

Suuria tapauksia on aina tapana muistella ja juhlia niitten vuosipäivänä. Kommunismin ensimmäisestä valtaan noususta tulee kuluneeksi 100 vuotta Ensimmäisenä valtiona maailmassa se tapahtui naapurimaassamme Venäjällä, jossa lokakuun vallankumouksessa v. 1917 syrjäytettiin vallasta pitkään hallinnut tsaari Nikolai II.

 Kumouksessa valtaan nousivat Leninin johtamat bolsevikit ja maahan muodostettiin uusi hallitus, kansankomissaarien neuvosto. Vuonna 1918 puolueen nimi muutettin Venäjän  kommunistiseksi puolueeksi.  Maa ajautui pitkään sisällissotaan, joka loppui vasta vuonna 1921. Näistä tapahtumista katsotaan kommunismin valtaan nousun alkaneen.

Kommunismin historia maailmanlaajuisesti on todella muistelemisen arvoinen. Kun sen kaikki saavutukset kootaan yhteen, niin esimerkiksi kaikkien tuntema Adolf Hitler ja hänen tekonsa ovat kuin partiopoikien historiaa lukisi. Kommunismin tilillä on niin suuri määrä rikoksia ihmiskuntaa vastaan, että sille ei löydy vertaa maailman historiassa, ja tuskin koskaan kilpailijaa tuleekaan. Ihmeellisintä tässäkin on se, että teoreettinen kommunismi pyrkii kokonaan toisenlaisiin muutoksiin, parantamaan sosiaalisia ja taloudellisia eroja maailmassa.

Mikä sitten on mennyt totaalisesti pieleen? Miksi maailmaan vuonna 1917 ilmaantunut kommunismi pystytti melkein heti verisen diktatuurin ja muuttui rikolliseksi hallitusjärjestelmäksi? Ehkä ensimmäinen ja suurin syy oli se, että kommunismi pääsi valtaan ensimmäisenä juuri Venäjällä. Maan historia oli jo useita satoja vuosia ennen kommunismin tuloa pelkkää yhteiskuntaluokkien ja vallanpitäjien taistelun ja koston kierrettä. Tsaari Iivana Julma oli vasta 12 vuotias, tuomitessaan pääministerinsä ruhtinas Suiskin koirien revittäväksi vuonna 1543. Puolison kuolema 1560 sai hänet kostonhimoiseen raivoon, joka johti käsittämättömään murhaamisen aaltoon silloisella Venäjällä. Vuonna 1572 hän murhasi jopa omin käsin oman poikansakin, valtansa perillisen.

Venäjällä vallitsi Iivana Julmasta Pietari Suureen asti erikoinen ilmapiiri, jossa rajattomaan itsevaltiuteen yhdistyi rahvaan ja maan eliitin täydellinen alistaminen terroria harjoittavan valtiovallan orjuuteen. Maaorjuus kukoisti. Historioitsija Vasili Crossman on todennut: ”vuosisata osoitti, että nuo tapahtumat olivat vallankumouksellisempia kuin lokakuun vallankumous”. Syntyi väkivallan kulttuuri.

Kun talonpoikien massat sitten pääsivät valtaan, ne ryntäsivät murhaamaan vuorostaan aatelisia ja harjoittamaan omaa hillitöntä väkivaltaa. Maassa vuosisatoja jatkunut koston kierre jatkui myös kommunistien hallitessa jopa julmempana kuin aikoihin. Sanotaan, että rikos johtaa rikokseen ja väkivalta synnyttää väkivaltaa. Pitänee paikkansa. Lisäksi vielä Leninillä oli henkilökohtainen tragedia kostettavana: hänen veljensä Aleksandr oli hirtetty syytettynä keisari Aleksanteri lll murhayrityksestä.

  Uudesta Neuvostoliitosta tuli luonnollisesti kommunismin johtava maa maailmassa. Muiden uusien kommunistivaltioiden johtohenkilöitä ja puoluevirkailijoita koulutettiin omaksumaan samat opit kuin Neuvostoliitossa. Oppi lankesi suotuisaan maaperään, kaikissa kommunismimaissa kehittyi rikollinen valtiodiktatuuri. Mailla oli luonnollisesti omat luotaispiirteensä, mutta lopputulos oli sama: miljoonat ja taas miljoonat ihmiset menettivät ihmisyytensä ja lopulta henkensä.

Pelkästään kommunistisen terrorin ansiosta lasketaan maailmanlaajuisesti kuolleen melkein tasan 100 miljoonaa syytöntä ihmistä! Lisäksi muu kommunismin aikaan saama kärsimys on lähes mittaamatonta. Ja kommunismin nimissä harjoitettu väkivalta ja alistaminen jatkuu edelleen. Sadassa vuodessa ei ole opittu juuri mitään.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Alun perinhän Lenin ja Trotski eivät pitäneet mahdollisena sosialismia yhdessä maassa, so. Venäjällä. He pitivät sosialismia mahdollisena vain kehittyneissä eurooppalaisissa valtioissa, joista Venäjä sitten saisi vetoapua. Homma siis epäonnistui alusta lähtien.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Niin siinä kävi. Ihmeellisintä on kuitenkin se, että kommunistinen hallinto epäonnistui kaikkialla missä se pääsi valtaan.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Usein kuulee väitettävän Marxin ja Engelsin teorian olevan sinällään olevan olevan hyvän/relevantin, mutta toteutuksen olevan epäonnistuneen. Tämä teoria on deterministinen, sen mukaan asiat tulevat kehittymään tietyn kaavan mukaisesti. Kun tätä teoriaa ryhdytään toteuttamaan niin realiteetit ja käytännön ongelmat sivuutetaan. Sitten, kun asiat eivät kehity teorian mukaisesti, syy on todellisuuden, eikä teorian. Joka vastustaa teorian valhetta, saa kuulan kalloonsa/kuolee vankileirillä.

""Tämä kirja on omistettu ehkäpä huikeimmalle absurdiuden hedelmälle ihmiskunnan koko historiassa - Neuvostoliitolle. Siellä viljelty absurdius sai alkunsa muutamien henkilöiden mielikuvituksellisista päähänpistoista, jotka kehittyivät ja tempasivat mukaansa yhä uusia ihmisiä, kunnes ne alkoivat uudistua omalla sisäisellä voimallaan. Absurdit oivallukset synnyttivät absurdeja ratkaisuja, jotka puolestaan vaativat uusia absurdeja toimia, ne vuorostaan lisää absurdeja oivalluksia. Lopulta kukaan ei enää tiennyt, mistä kaikki oli saanut alkunsa. Ainoa ymmärrettävä asia oli se, että elämä oli muuttunut painajaismaiseksi, käsittämättömäksi, älyvapaaksi ja että ei ollut mitään toivoa harata vastaan, sillä absurdius vallitsi kaikkialla - ei ollut voimaa, jonka avulla ryhtyä sitä purkamaan", kertoo Lauri Vahtre.

Kirjassaan virolainen historiantutkija ja kansanedustaja Lauri Vahtre tekee länsimaisessa demokratiassa kasvaneelle ymmärrettäväksi, millaista oli elämä Neuvosto-Virossa ja muualla Neuvostoliitossa. Rankasta aiheesta huolimatta kirjailijan ironiset äänenpainot ja lukuisat tragikoomiset esimerkit tarjoavat herkullisen lukukokemuksen."

"ABSURDIN SUURVALTA - ELÄMÄÄ NEUVOSTOJÄRJESTELMÄSSÄ" - Lauri Vahtre.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #7

Aivan oikein. Jos teorian toteutus epäonnistuu kerran tai kaksi, voi vielä epäillä, että vika oli toteuttajissa. Jos (ja kun) se epäonnistuu poikkeuksetta, kerran toisensa jälkeen, vieläpä toistuvasti samalla tavalla, ainoa järkevä johtopäätös on, että vika on teoriassa.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen Vastaus kommenttiin #7
Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #9

Jospa Lintunen keskittyisi todellisuuteen, vai onko se liian piinallista?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Kyllä se oli vain Trotski, joka tavoitteli sanoissaan maailmanvallankumousta. Ja erotettiin juuri tästä syystä tehtävistään.

Lenin korosti Venäjän vallankumousta esimerkkinä muiden maiden eritahtisille vallankumouksille. Eli tartu hetkeen, kun kapitalismissa tilanne on kypsä vallankumoukselle.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Leninhän katsoi, että globalisaatio johtaa kansainvälieen riistoon, imperialismiin. Venäjä oli imperialismin heikoin lenkki ja siitä oli hyvä vallankumous aloittaa. Hän kuitenkin selkeästi piti välttämättömänä vallankumouksen leviämistä teollistuneisiin maihin - vasta Leninin kuoleman jälkeen Stalin ja Buharin kehittivät opin sosialismista yhdessä maassa. Venäjällähäon on vanhastaan ajatus siitä, että Venäjä on Itä-Rooman henkinen perillinen ja tämä sopi hyvin yhteen tuon teorian kanssa.

https://en.wikipedia.org/wiki/Leninism

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Korjaan kirjoituksessa olleet karkeimmat virheet.

Kommunismi nousi valtaliikkeeksi jo 1848, kun Kommunistisen puolueen manifesti julkaistiin.

Tässä manifestin alkusanoja:Koko tähänastisen yhteiskunnan historia on ollut luokkataistelujen historiaa.

Vapaa ja orja, patriisi ja plebeiji, paroni ja maaorja, ammattikuntamestari ja kisälli, lyhyesti sanoen sortaja ja sorrettu ovat aina olleet toistensa vastakohtia, käyneet keskeytymätöntä, milloin peiteltyä, milloin avointa taistelua, taistelua, mikä joka kerta on päättynyt koko yhteiskunnan vallankumoukselliseen uudistamiseen tahi taistelevien luokkien yhteiseen häviöön.

Historian aikaisempina kausina havaitsemme miltei kaikkialla yhteiskunnan jakautuvan täydellisesti eri säätyihin, monikerroksisen asteikon yhteiskunnallisia asemia. Muinais-Roomassa oli patriiseja, ritareja, plebeijejä ja orjia; keskiajalla feodaaliherroja, vasalleja, ammattikuntamestareita, kisällejä, maaorjia ja lisäksi melkein jokaisessa tällaisessa luokassa vielä erikoisia asteita.

Feodaalisen yhteiskunnan tuhosta syntynyt nykyaikainen porvarillinen yhteiskunta ei ole poistanut kaikkia luokkavastakohtia. Se on vain asettanut vanhojen tilalle uusia luokkia, uusia sorron edellytyksiä, uusia taistelumuotoja.

Meidän aikakautemme, porvariston aikakausi, on kuitenkin erikoinen siinä suhteessa, että se on yksinkertaistanut luokkavastakohdat. Koko yhteiskunta jakautuu yhä enemmän kahdeksi suureksi vihollisleiriksi, kahdeksi suureksi, välittömästi vastakkain olevaksi luokaksi: porvaristoksi ja proletariaatiksi."

Venäjän vuoden 1917 lokakuun vallankumous oli sosialistinen vallankumous. Se ei muuttunut koskaan kommunismiksi.

Neuvosto-Venäjä ei "ajautunut" sisällissotaan, se pakotettiin sotimaan ulkovaltojen toimesta. Jopa 23 ulkovaltaa osallistui Venäjän sisällissotaan. Tavoitteena oli keisarillisen vallan palauttaminen. Mukana verisessä hankkeessa oli myös pieni Suomi.

Hitlerin ja natsien, mukana myös pieni Suomi, hyökkäyssota sekä harjoittama etninen puhdistus ja holokausti oli teollisesti toteutettu kansanmurha, joka tuomittiin Nurnbergin sotaoikeudessa ja vahvistettiin Suomen osalta Pariisin rauhansopimuksessa.

Kommunistien ja Hitlerin "partiopoikien" vertaaminen toisiinsa on työväenluokan häpäisemistä. Ja puheet kommunistisen terrorin sadoista miljoonista uhreista on silkkaa propagandaa.

Juha Hämäläinen

#3. Nyt Raimo menit ohi totuuden. Kommunistien murhatyöt ylittävät vieläpä kunnioitetun korpraali Hitlerin saavutukset ja vieläpä kepeästi.

Samaan tasoon ihmisten massatapoissa ylsivät orjakauppiaat. Erityisesti Amerikan juutalaiset orjakauppiaat 1700- ja 1800- luvuilla. Pääosa heidän kiinniottamistaan afrikkalaisista menehtyi ennen Amerikan rannoille astumista. Henkiin jäi useimmiten ehkä vain 20%.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Hämäläinen tarttui tärkeään asiaan ottaessaan esille orjakaupan Afrikasta Amerikkoihin 1500-1800-luvulla. Kuitenkin on syytä korjata pari asiaa hänen tiedoissaan. Arviot kuolleisuudesta merikuljetuksissa vaihtelevat 15 ja 30 prosentin välillä, sen lisäksi jo Afrikassa kuljetettaessa menehtyi osa ja osa Amerikoissa ennen orjamarkkinoilla myyntiä. Kokonaiskuolleisuus ei arvoiden mukaan kuitenkaan ylittänyt 50 prosenttia. Arviot Afrikasta Amerikkoihin kuljetettujen orjien määrästä vaihtelevat, mutta mahdollisesti 10 miljoonaa saapui Amerikkoihin noin 5 miljoonan menehtyessä orjakaupan tuloksena.

Myytti juutalaisten erityisestä asemasta orjakauppiaina ja orjanomistajina ei pidä tutkijoiden mukaan paikkaansa. Tätä myyttiä on levittänyt erityisesti Ku Klux Klanin johtaja David Duke. Juha Hämäläinen, hiukan enemmän lähdekriittisyyttä, kiitos.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Missään ei ole toteutettu kommunismia, vaikka sillä nimellä on erilaisia valta-asetelmia kutsuttukin.

Neuvostoliitto oli yhtä kommunistinen kuin Saksan, Korean tai Kongon demokraattiset tasavallat olivat/ovat demokraattisia. Kiina on varmaankin maailman kapitalistisin valtio – kommunismin nimellä.

Jne jne jne.

Kommunismi on jotain täysin muuta. Sosialismiin joudutaan menemään sitten kun mikään muu ei maailmaa enää auta ja pelasta. Sitten kun sosialismiin on totuttu, siirrytään kommunismiin, joka on sosialismia ilman pakkoa. Siihen voi mennä satoja vuosia.

Ellei sitten joku sitä ennen saa päähänsä posauttaa maapalloa taivaan tuuliin.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kommunismin erilaiset mutaatiot ovat ihmiskunnan syöpä numero uno. Tästä saamme kiittää Georg Wilhelm Friedrich Hegeliä.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Kansallissosialismi vs Kommunismi olivat kilpailoita, siitä kumman oli parempaa.

Hegelistä sovellettiin eri mutaatioita, Marx omansa, Gentile omansa italiaan ja Saksaan kehitettiin usean hörökorvan ansiosta omansa, Mao omansa, Pol Pot omansa jne.

Juha Hämäläinen

Kommunismia eikä demokratiaa ole kumpaakaan ollut olemassa missään. Molemmat ovat harhoja

Kommunismi ei toteutunut Venäjällä vaan totalitarismi ja harvainvalta. Meillä on sama tilanne läntisessä maailmassa sillä erotuksella, ettei eri mieltä olevia yleensä tapeta. Meidät orjuutetaan.

Orjuuttaminen perustuu pääosalla alhaiseen palkkaan ja korkeisiin elinkustannuksiin. Olemme mm asumisen suhteen kahlittuja joko asuntovelkaan tai vuokravelkaan. Tämä jakso kestää pääosan työiästämme. Se on täysin verrannollinen maaorjuuteen. Taloudelliseen itsenäisyyteen yltää aniharva.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

"Se on täysin verrannollinen maaorjuuteen".
Ei nyt sentään. Maaorjuuden alaiset olivat turpeeseen sidottuja. Heillä ei ollut oikeutta muuttaa konnultaan ilman isännän lupaa, ei myöskään mahdollisuutta lunastaa maata omakseen. Kyllä nykyinen kapitalistin orja saa vaihtaa työpaikkaa, jopa kotimaatakin ja saa myös perustaa yrityksen. Monet ovat näin tehneetkin ja näyttävät tulevan toimeen varsin mukavasti.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Hämäläistä lienee jälleen kerran estetty asettamasta ehdokkaita tai äänestämästä? Miten tuo asunto/vuokravelkaorjuus on toteutunut noin yleisellä tasolla?
Kuinkahan monta vuokravelkaa pankit myöntävät vuosittain tällä perusteella:"Lainan käyttötarkoitus: asunnon vuokran maksaminen kuukausittain"?

"100-vuotisjuhliaan viettävä Suomi on vaurastunut tuntuvasti 30 viime vuoden aikana.
Tyypillisen suomalaisen kotitalouden nettovarallisuus on sijoituspalvelualan konsernin FIMin mukaan nykyään 110 000 euroa. Summa on lähes kaksi kertaa suurempi kuin 30 vuotta sitten."
https://www.mtv.fi/uutiset/talous/artikkeli/fim-su...

Eli jälleen kerran, "ajatusten Tonavan" pahin vihollinen: "Google" + päätöntä väitettä koskeva haku. Tällä kertaa: "suomalaisten varallisuuden kehitys"

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Juha Hämäläisellä tuntuu ajatus usein lähtevän laukalle ja tuloksena on hurjia hyperbolia sisältävää tekstiä :D Ei kai työnteko ja omaisuuden kartuttaminen omistusasunnolla varakkaissa länsimaissa nyt sentään orjuutta ole? No jos on, niin minut vapautettiin työn orjuudesta muutama vuosi sitten, asuntovelkaorjuudesta häikäilemättömän pankkiirin ruoskan alta vapauduin jo aikaisemmin. Julma ja kitsas orjanomistaja oli poikkeuksellisesti leppeällä tuulella pitäen vapautuksen yhteydessä oikein kiitospuheen ja sain KEVA:lta todistuksen orjuudesta vapautumisesta. Kultakelloa en sentään saanut, kuten olen kuullut monien vapautettujen orjien saaneen jonkinlaisena pienenä korvauksena vuosikausien raatamisestaan orjanomistajan hyväksi.

Vesa Leinonen

Re: "Kommunismin historia maailmanlaajuisesti on todella muistelemisen arvoinen. Kun sen kaikki saavutukset kootaan yhteen, niin esimerkiksi kaikkien tuntema Adolf Hitler ja hänen tekonsa ovat kuin partiopoikien historiaa lukisi."

"Kommunismin tilillä on niin suuri määrä rikoksia ihmiskuntaa vastaan, että sille ei löydy vertaa maailman historiassa, ja tuskin koskaan kilpailijaa tuleekaan. Ihmeellisintä tässäkin on se, että teoreettinen kommunismi pyrkii kokonaan toisenlaisiin muutoksiin, parantamaan sosiaalisia ja taloudellisia eroja maailmassa."

Natsi Saksan "Partio" ryhmän johtajia viedään kansainvälisesti oikeuteen, vaikkapa 90+ ikäisenä tuomitaan 1940 sotarikoksista ja viedään vanhojen kodista vankilaan.

Koko NL maailmakuva ja elämän filosofia on kieroilla raiteilla, jopa heidän teoria "sosialismi" oli todellisuudessa Pseudo-sosialismi.

Miten sen voi todistaa? Raamatun opetuksen nojalla. Raamatun opetus Uudessa Testamentissa opettaa aidosta sosiaalisesta arvoista toisten ihmisten suhteen.

Bolsevikkien maailmakuva ja elämän filosofia oli täysin materiaalinen filosofia (Dialectic materialism). Siitä sitten kehittivät NL ateisti valtion. Suuri petos ihmiskunnalle.

On olemassa tiettyjä perusoikeuksia, jotka ovat niin tärkeitä ihmiselle, että mikään hallitus, edes edustava hallitus, jopa demokraattisesti valittu hallitus voi ohittaa niitä.

Luonnollinen oikeus elämään, vapauteen ja omaisuuteen.

Oikeus omaisuudelle ei ole valtion tai lain luomisesta lähtöisin.

Omaisuudensuoja on luonnollinen oikeus siinä mielessä, että se on esipoliittinen.

Diktatuurit pimittävät kansaa väkivallan kautta. Pakottavat kansaa uskomaan valheellisen maailmankuvan, ja väärän elämän filosofian.

On olemassa perusoikeuksia, joka liittyy ihmisiin, ihmisinä, jopa ennen kuin jokin hallitus tulee paikalle, jopa ennen parlamentteja ja lainsäätäjiä antaa lakeja, määritellä oikeuksia ja valvoa niitä.

Ateisti valtio malli on pahuuden valtakunnasta, kieltää maailman ja taivaan Luojan. Suuri petos ihmiskunnalle.

Siksi Diktatuurille ei pidä sallia valtaa ja voimaa, he käyttävät sitä Saatanan tahdon mukaisesti maan päällä. Tuottavat valtavan paljon kurjuutta ja kärsimyksiä ihmiskunnalle.

Oikea lähtökohta ihmiselle on pitää jalat ja polvet maassa, ja oppia antamaan elämän kunnian elämän Luojalle. Siitä lähtee kaikki oikea mielisyys ja ymmärrys.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Edesmennyt Nobel-kirjailija Aleksandr Solzhenitsyn on sanonut ”jos minua tänään pyydettäisiin muotoilemaan mahdollisimman tiiviisti tuhoisan vallankumouksen keskeinen syy, vallankumouksen, joka nieli noin kuusikymmentä miljoonaa ihmistä omasta kansasta, en voisi ilmaista sitä täsmällisemmin kuin toistamalla: ”Ihmiset ovat unohtaneet Jumalan.” Lähde historioitsija ja yhteiskuntatieteiden tohtori Erkki Vettenniemen kirja: ”Solženitsyn – elämä ja eetos” sivu 261.

Katsoin eilen tv:stä Marko Lönnqvistin erinomaisen ohjelman ”Ulkolinja – Venäjä 100 vuotta myöhemmin”. Oli hätkähdyttävää saada nähdä, että venäläisten entinen ”jumala” Stalin on nousemassa uuden ”jumalan” Putinin avulla jälleen arvostukseen venäläisten keskuudessa.
Ohjelmassa haastatellaan entistä professori Aleksandr Duginia, jota pidetään Putinin pääideologina. Hän antaa ymmärtää, että ”on täysin mahdollista, että ihmisellä kollektiivin jäsenenä ei itse asiassa pidäkään olla mitään oikeuksia.” Hänen mukaansa kaikki oikeudet on oltava diktaattorilla. Tämän mukaan itänaapurin tavallisista ihmisistä oltaisiin tekemässä propagandamuokkauksella ”ihmisrobotteja.”
Ihmisiä ollaan muokkaamassa täyttä päätä sotaa varten ja siihen käytetään apuna ulkoista uhkaa. Länsimaat on tehty vääristellysti täksi uhaksi. Länsimaissa on syytä olla varuillaan.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/09/27/ulkolinja...

Käyttäjän HeikkiMkinen1 kuva
Heikki Mäkinen

"Kun väkivalta astuu ihmisten rauhalliseen elämään, niin sen kasvot leiskuavat vihasta ja se julistaa: "MINÄ OLEN VÄKIVALTA!" Antakaa minulle tietä tai minä murskaan teidät jalkoihini!. Mutta väkivalta vanhenee muutamassa vuodessa ja menettää vakuuttavuutensa. Ollakseen olemassa sen on pakko liittoutua valheen kanssa, sillä väkivalta ei voi kätkeytyä minkään muun kuin valheen taakse, ja valhe ei voi olla olemassa ilman väkivaltaa. Väkivalta ei laske raskasta kouraansa jokaiselle olkapäälle eikä joka päiväkään; ainoa mitä se vaatii uskollisilta alamaisiltaan on se, että me tottelemme sitä ja otamme siihen osaa jokapäivä.

Ja tässä juuri on se vapautuksemme avain, jota me olemme väheksyneet. Se on yksinkertainen ja helppo omaksua: KIELTÄYTYÄ HENKILÖKOHTAISESTI OSALLISTUMASTA VALHEESEEN! Vaikka valhe kattaa kaiken ja sen herruus vallitsee kaikkialla, niin olkaamme peräänantamattomia ainakin yhdessä suhteessa: ettei se leviä ainakaan MINUN KAUTTANI!"

Aleksandr Solzhenitsyn.

Kirje Neuvostoliiton johtajille ja muita kirjoituksia. 1974

Käyttäjän heikkimannikko111 kuva
Heikki Männikkö

Ehdin minäkin katsomaan tätä keskustelua ja huomaan, että täällä puhutaan aika ihmeellisiä asioita. Keskustelussa on nostettu esiin jälleen kaikki Neuvostoliittoa ja Venäjää vastaan kohdistettu vihamielisyys. Palauttaisin mieliin joitain asioita, jotka näissä keskusteluissa tahtovat unohtua tai joita ei ole yleisesti tiedostettu.

Sosialismin aikana Neuvostoliiton taloudellinen ja sosiaalinen kehitys oli hyvin voimakasta. Toiseen maailmansotaan tullessa Neuvostoliitto oli kehittynyt maailman toiseksi merkittävämmäksi valtioksi maailmassa (en perustele tätä kehitystä nyt luvuilla). Maa sähköistettiin, maatalous koneellistettiin, maa teollistettiin ja luotiin korkea kansansivistys. Kun 30-luvulla kapitalismi kärsi syvästä talouskriisistä, samaan aikaan Neuvostoliiton kehitys oli omaa luokkaansa, jollaista tuskin on nähty missään aikaisemmin. Luotiin voima, joka riitti kukistamaan Hitler-Saksan. Samaan voimaan perustuen entiset siirtomaat saivat vapautensa ja länsimaiden työväenliike kykeni toteuttamaan politiikkaa, joka teki oikeutta myös tavalliselle kansalle. Tällä kaikella haluan muistuttaa Neuvostoliiton merkityksestä maailmanpolitiikassa, mikä ei ollut ollenkaan kielteinen ainakaan työkansalle. Miten olisi käynyt Hitlerin ristiretken maailman valloittamiseksi ilman Neuvostoliittoa

Te puhutte kommunismin uhreista, joka ylittää Aatunkin saavutukset. Ette kuitenkaan huomaa huomaa, että jo (kuten täällä osoitettiin) 1600-1800 luvuilla Amerikkaan rahdattiin 12 miljoonaan neekeriä tekemään voittoa nouseville kapitalisteille. Näistä neekereistä kolmannes kuoli jo matkalla. Näitä esimerkkejä kapitalistien rikoksista löytyy liiaksikin saakka, jos niitä alamme näyttämään. Muistakaa että jo ensimmäinen maailmansota, jonka kapitalistit organisoivat maailman uudelleen jakamiseksi, nieli 20 miljoonaa ihmishenkeä.

Lokakuun vallankumouksen jälkeen Euroopan kapitalistimaat organisoivat nuorta Neuvostoliittoa vastaan useita hyökkäysretkiä. Tässä kansalaissodassa (1917-1922) naapurimaiden sotavoimat liittoutuivat Venäjän valkoisten kanssa ja hyökkäsivät kolmelta suunnalta kohti Moskovaa. Venäjän kansalaissodassa menehtyi 7 miljoonaa ihmistä. Nämä olivat kapitalismin uhreja. Lokakuun vallankumous kuitenkin voitti.

Sisäistä kamppailua neuvostovallan ja valkoisen vallan kannattajien välillä käytiin 50-luvulle saakka. Juuri tämä vaihe luokkataistelun historiasta kiinnostaa kapitalisteja eniten, mutta historian osoittama todellinen luokkataistelu halutaan unohtaa. Tiedetään kuitenkin, että neuvostovallan alusta saakka Neuvostoliiton väestö kasvoi 1,6 % vuodessa. Poikkeuksena tästä olivat sotavuodet. Paljon mainostetut ”Stalinin hirmuteot” eivät näy väestötilastoissa. Sitä vastoin kapitalistien uhreiksi on laskettava ne 30 miljoonaa ihmishenkeä, jolla Neuvostoliiton alueen väestön määrä laski Neuvostoliiton hajottamisen tuloksena. Sen verran vaikutti uusien kapitalistien suorittama kansan omaisuuden ryöstö, työttömyys, terveydenhuollon ja muun elintason heikkeneminen.

Eli miettikää ketä meidän kannattaa syyttää ihmiskuntaa kohtaan tehdyistä rikoksista. Veksi sanoo olevansa sitoutumaton, mutta ei hän taida aivan sitoutumaton olla.

Risto Koivula

" Pelkästään kommunistisen terrorin ansiosta lasketaan maailmanlaajuisesti kuolleen melkein tasan 100 miljoonaa syytöntä ihmistä! Lisäksi muu kommunismin aikaan saama kärsimys on lähes mittaamatonta. Ja kommunismin nimissä harjoitettu väkivalta ja alistaminen jatkuu edelleen. Sadassa vuodessa ei ole opittu juuri mitään."

Väärin "laskettu":

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2011/08/miten-...

https://hameemmias.vuodatus.net/lue/2015/05/pahimm...

Toimituksen poiminnat