Lepomäki sanoo vain, että keisarilla ei ole vaatteita
Hallituspuolueen kansanedustajalla on korkea kynnys lähteä kertomaan oman puolueensa kannan vastaisia ajatuksia julkisuudessa. Tarvitaan tavallista enemmän rohkeutta seisoa mielipiteensä takana, kun uhkana on erottaminen eduskuntaryhmästä ja oman uran katkeaminen puolueessa.
Arvostellessaan Sote-uudistusta, kansanedustaja Lepomäki puhuu täyttä asiaa. Koko uudistusta ajetaan voimallisesti maaliin vain siksi, että lähes naurunalaisen kauan kehitteillä ollut hanke on saatava valmiiksi, oli hinta nyt mikä tahansa. Hankkeella on valtavasti vastustusta, asiantuntijat pääsääntöisesti vastustavat, kansalaisten enemmistö näkee palveluitten siirtyvän aina vain kauemmaksi ja vaikeimmin tavoitettavaksi. Juuri kukaan ei enää usko kolmen miljardin euron säästöihin, todennäköisesti päädymme samansuuruiseen kustannusten nousuun.
Kaikki kunnia siis Elina Lepomäelle, joka ainoana hallituspuolueen kansanedustajana viimein sanoo, että keisarilla ei olekaan vaatteita. Ehkä se on alku suuremmalle hallituspuolueista kumpuavalle vastustukselle.
Valitettavasti hän on ehkä auttamattomasti myöhässä. Muun muassa kotikaupunkini Kouvola on jo tähän mennessä kärsinyt Sote-uudistuksen ansiosta monien miljoonien suuruisen vahingon, johon sillä ei missään tapauksessa olisi ollut varaa. Olemme menettäneet yhden sairaalan palveluineen, lääkäreistä moni on paennut pois, muusta henkilöstöstä suuri osa on menettänyt tai menettämässä työnsä kotikaupungissaan. Kaupunkilaisten tulevaisuudessa maksamat matkakustannukset sairaalamatkoistaan nousevat valtaviin summiin vaikka KELA niistä osan maksaakin. Yksi ainoa taksikeikka Kotkan ja Kouvolan välillä maksaa yli 200 euroa ja taksijono on jo nyt loputon.
Lisäksi riita Kotkan ja Kouvolan välillä on jo nyt leimahtanut valtavaksi ja tulee jatkumaan vuosikymmeniä haitaten kaikkea muuta yhteistyötä Kymenlaakson sisällä.
Moni vielä varmasti huomaa kaipaavansa vanhoja, hyviä aikoja
Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!
NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)
Pääministeri tuntui perustelevan sote-uudistuksen maaliin ajamisen tärkeyttä sillä, että kyse on hallituksen suurimmasta hankkeesta. Ehkä olisi hyvä ottaa kaksi askelta taaksepäin ja keskustella siitä, millaiset vaatteet keisarilla on.
Mitään muuta tulenpalavaa kiirettä sote-uudistuksella ei ole kuin nykyisen hallituksen tarve osoittaa toimintakykyään. Rauhallinen parlamentaarinen, asiantuntijoiden arviot ja kansalaismielipiteet huomioon ottava uudistustyö olisi parempi linja kuin nykyisen tyylinen jokaisen hallituksen pienellä enemistöllä harrastama oman linjan runttaus. Ja sekin vaihtoehto pitää ottaa huomioon, että nykyinen järjestelmä (ehkä pienin korjauksin) voi hyvin olla parempi kuin yksikään ehdotetuista.
SOTE-uudistus ja sen seuraukset on hyvä pitää uutisissa, etenkin lähempänä seuraavia vaaleja. Jotta kaikki äänestäjät tietävät mitä he oikeastaan ovat valitsemassa maamme johtoon. Keskustan ja Kokoomuksen tekoja ei pidä unohtaa!
Miksi meillä on nyt 200 ns. kansanedustajaa ?
Olkoon edustajien maksimimäärä edelleen tuo 200, mutta paikat täytetään vain äänestysprosentin suhteessa. Jos siis vain puolet äänioikeutetuista käy äänestämässä, valitaan eduskuntaan vain 100 pyrkijää.
Säästöjen lisäksi 100 edustajan seuraaminen olisi paljon helpompaa kuin 200.
Puolueiden ryhmäkuri ja kellokkaathan kuitenkin määräävät mitä kukin sanoo ja tekee.
Niinkö sen täytyy olla maailman tappiin asti ?
Kommentoi 9 kommenttia