veksi

Sirkka-Liisa Anttila puhuu asiaa


”Jos me emme itse esiinny arvokkaasti, on turha odottaa muidenkaan työtämme arvostavan.”

”Eivät ihmiset ole äänestäneet meitä riitelemään tai olemaan kiinni toistemme niskavilloissa. Totta kai politiikkaan kuuluvat erilaiset mielipiteet, mutta henkilökohtaisuuksiin meneminen ja sättiminen eivät”, Anttila jyrähtää.

Anttilan mielestä keskusteluista on kadonnut paikoin myös arvokkuus ja keskinäinen kunnioitus. Hän ei halua kuitenkaan yksilöidä ketään nimeltä.

”Voi sanoa, että kielenkäyttö ei ole ollut aina korrektia. Kyselytunneillakin on paljon päälle huutamista, asiallisuus ja asia-argumentointi puuttuvat”, Anttila moittii."

 

Yllä oleva on lainaus Sirkka-Liisa Anttilalta, tämänpäiväisessä Hesarissa.

Anttila on kommentillaan tonkaissut aivan asian ydintä. Edustajat ovat unohtaneet mitä varten he ovat eduskuntaan valittu, ei riitelemään eikä sutkauttelemaan ilkeitä toisistaan, vaan hoitamaan tärkeää työtään asiallisesti ja kunnioittaen sitä.

On täysin heidän omaa syytään se, että kansanedustajan toimi ammattina on arvostuksessa lähes siivoojan tasolla, toki siivoojan työtä mitenkään väheksymättä.

Uudistuneessa eduskuntarakennuksessa on aika ottaa käyttöön uudet tavat ja uusi asenne työhön.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Asiaa kirjoitat ja hyvin aiheellisen noston teit, Veikko.

Mikäli asiakysymysten käsittelyn osalta kansalle hiukan etäisen tiedekentän jälkeen kenties keskeisimmän yhteiskunnan sektorin, politiikan, silmäätekevät edustajat eivät kykene pitämään fokusta asioiden käsittelyssä ja asia-argumentoinnissa, vaan tilalle tulee lyhytnäköistä irtopisteiden kalastelua, toisten tekemien merkityksettömien virheiden tikun nokkaan nostamista, henkilöön menemistä jne, mitä voimmekaan odottaa tulevaisuuden maailmalta, jossa väestön räjähdysmäisen kasvun itsessään myötä "lämpöliike" (vrt. Brownin lämpöliike) odotusarvoisesti lisääntyy entisestään?

Ja kun Suomen piti edustaa sivistyneisyyden kärkeä maailman kansakuntien joukossa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Hyvä blogi, kiitos.

Nykyään katselemme saamenkielisiä uutisia tv1:sta. Sieltä tulee vaan liian usein riitoja. Vähättelemättä heidän ongelmiaan, kuinkahan paljon tekijät ajattelevat sitä että haluammeko me etelässä asuvat katsella tällaista.
Mielellään katselisi sitä miten pohjoisessa eletään; poronhoitoa, luontoa ilmiöineen, kalastusta, miten pimeässä eletään, miten valoisassa eletään….

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

On toki sanottava, että kun katselee Englannin parlamentin keskustelua niin Suomessa ollaan vielä inhimillisellä tasolla.
Parannettavaa kuitenkin on.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

Nostatan siivojan ammatin korkeammalle arvostuksessa kuin poliitikon milloin tahansa.

Jos omaa poliitikkon arvostusta pitäisi verrata johonkin se olisi taparikollinen, sen verran röyhkeää menoa he harjoittavat.

Sauli Niinistöä arvostin korkealle, kunnes meni Halla-Aho kommentteineen henkilöön, joka lähenteli työpaikkakiusaamista ja en tosissaan ole mikään persukannattaja.

Toimituksen poiminnat