veksi

Kenen etuja Sininen Tulevaisuus tulevaisuudessa puolustaa?

Sinisen Tulevaisuuden Sampo Terho sanoo ( A-studio 14.8.-17) puolueensa tulevaisuudessa puolustavan Suomen keskiluokan etuja. Samaan suuntaan puhuu myös Simon Elo.

 Entä köyhät, joita Suomessa tällä hetkellä tilastollisesti on noin miljoona? Eivätkö hekin äänestä vaaleissa? Eivätkö he kaipaa kaikista eniten puolestapuhujaa?

Ajatellaanko uudessa tulevassa puolueessa niin, että varakkaitten etuja puolustaa jo kokooomus ja  köyhien etuja kaikki muut puolueet. Vain keskiluokka on ilman poliittista puolustajaa???

Uuden puolueen kannattaisi nyt tarkkaan harkita sanomisiaan. On hyvä muistaa, ketkä perussuomalaia ovat äänestäneet aiemmin. Todennäköisesti suuri osa kannattajista kuitenkin löytyy juuri sieltä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Puolustavat Audin takapenkin etuja.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Ehkä pitäisi kiireesti löytää muuta puolustettavaa.

Juhani Vehmaskangas

Onko mikään puolue koskaan aidosti ajanut köyhien asiaa. No ehkä: Köyhien asialla -puolue, joka ei saanut edustajia läpi.

Köyhät eivät äänestä. Miksi heitä pitäisi sitten huomioida?

Kannattaa huomioida ne jotka äänestävät ja niihin kuuluu nykyisin suuri joukko keskituloisia eläkkeensaajia.

Käyttäjän JouniBorgman kuva
Jouni Borgman

Siniset ministerit olivat tietääkseni hallituksessa (pl. Sampo Terho), kun kiky-sopimus vedettiin suurella rummutuksella läpi. Tuon sopimuksen myötä keskiluokka sai osakseen sosiaaliturvamaksujen korotuksia, jotka veroluontoisina on katsottava heidän verorasitustaan kasvattaviksi. Nyt Sinisten on kätevä pyrkiä lupaamaan, että tuo rasitus otetaan jälleen pois. Politiikka on ikuista aaltoliikettä, jonka tarkoitus lienee hypnotisoida seuraajansa ja vajottaa hänet tylsistyneeseen transsiin.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Sinisiltä odottaisi juuri nyt vähän harkitumpia lupauksia. Uuden puolueen profiloituminen Suomen puoluekenttään tapahtuu juuri nyt.

Pekka Iiskonmaki

''Kenen etuja Sininen Tulevaisuus tulevaisuudessa puolustaa?''

Katsoin eilen ykköseltä A-studion.

Sampo Terho oli kovin ärtynyt.

Vaikutelmaksi jäi, että Siniset ajavat 19 -edustajansa etua.

Tulevaisuus haihtuu siniseen utuun. Sinisille ei ole tilausta.

Osa heistä menee Keskustan ja Kokoomuksen listalle täytteeksi.

Sirpa Abdallah

Pekka, katsoin myös tv:stä Terhon esiintymistä ja samanmoiseen tulokseen päädyin kuin sinä. Omia etujaan ovat nuo ministerit ajamassa, eikä kenenkään muiden. Puhua saa vaikka mitä. Toisen puolueen listoille voi mennä, mutta todellakin täytteeksi, ei muuta tarkoitusta varten. Muuten olen sitä mieltä ettei Terhosta olisi ollut PS:n johtoon
noilla eväillä mitä hän tv:ssä näytti kehonkielellään.

Loikanneilta uuvattipolitiikoilta olisi odottanut enemmän sietokykyä puolueen johdon uusiutumisesta. Pitäisi olla kykyä vastaanottaa ei niin itselle mieluisia valintoja, sillä onhan valinnat tehty jäsenien hyväksynnällä. Ministereiden luottamus jäsenistössä ei ole ollut korkealla, joten lopputulos oli sen mukainen ja tuo olisi pitänyt aidon jäsenistön etua ajavan politiikon hyväksyä. Ulospäin ainakin itselleni näyttää siltä, että loikkaaminen oli Soinin järjestämä operaatio oman ministerisalkkunsa säilyttääkseen. Hänen pirtaansa ei mitenkään sopinut se, mikä oli aiemmin muissa puolueissa käynyt eli puolueen puh.joht. vaihtuessa myös ministerivaihdos tapahtui.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juuri Terhon heikkous oli syy hänen häviöönsä puheenjohtajakisassa, mutta "siniset" yrittävät selittää sen toisin.

Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #8

Ari olen tismalleen kanssasi samaa mieltä Terhon häviön syystä. Sinisten selittelyt (lähinnä Elo ja Terho sekä Soini) eivät vakuuta. Ei ainakaan minua pätkän vertaa. Päinvastoin aiheuttaa syvää myötähäpeää ja joskus saavat aikaan suoraa naurua. Miehiä pitäisi heidän oleman, mutta eivät kestäneet häviötä puoluekokuksen äänestksissä. Hävetä saisivat, jos osaisivat.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

NATO.

Siinä olisi se millä erotutaan muista puolueista persut mukaan lukien.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Tällä hetkellä siniset ajavat hallituksessa Suomen etua, koska perussuomalaiset siirtyivät kannatusprosentteja kurmottavasta hallitusvastuusta oppositioon tyhjän pantiksi. Perussuomalaiset eivät vielä tajua tai edes välitä siitä, että käpykaartilaisuudesta ei ole henkisesti eheää paluuta.

Äänestysprosentit ovat Suomessa olleet matalan suuntaisia ja puolueiden kannatusmittaukset antavat niin viihteellistä arvoa kuin herättävät toivoa tai pelkoa tulevasta. Näillähän ohjaillaan myös äänestäjien käyttäytymistä.
Keskituloisten asioiden ajaminen verokapinan kautta on hyvä, sillä verotuksessa on sorvattavaa.

Toimituksen poiminnat