veksi

Miksi yhtä kaupunkia kuritetaan vuodesta toiseen?

Hovioikeus, hallinto-oikeus ,lääninhallitus, pari paperitehdasta, yliopiston sivupiste, hätäkeskus.  Kyseessä ovat  osa Kouvolan viime vuosina kokemista menetyksistä työpaikkoina ja verotuloina.

Luettelo ei näytä vieläkään loppuvan. Parin virkamiehen tekemällä päätöksellä Kouvola on menettämässä VR:n liikenteenohjauskeskuksen Lahteen. Noin 60 työpaikkaa katoaa jälleen ja aivan aiheettomasti. Tuskin kukaan voi epäillä, eikö Kouvola sopisi liikenteenohjauskeskuksen sijaintipaikaksi sijaintinsa ja tilojensa takia aivan erinomaisesti. Mitään siirtoa puoltavaa seikkaa ei ole olemassa.

Sokerina pohjalla, Kouvola on Sote-uudistuksen suurin häviäjä maanlaajuisesti. Me tulemme menettämään aluesairaalapalvelut lähes kokonaan. Samalla menetämme kokonaan uuden psykiatrisen sairaalan. Keskussairaalakin jää kakkostason sairaalaksi. Noin 90.000 ihmistä Kymenlaakson maakunnan pohjoisosassa jää terveyspalveluissa lähes hunningolle.

Heille jää ainoastaan vain terveyskeskuspalvelut, joihin akuutisti sairastuvat eivät voi viikkojen jonotuksesta johtuen mennä. Jäljelle jää vain aivan hyvin toimivat yksityiset terveyspalvelut, jotka ovat valitettavasti vain varakkaitten ulottuvilla.

Sote-uudistuksesta on tulossa koko maassa suuri fiasko. Palvelut heikkenevät, eivät parane niin kuin tavoite oli. Samalla ne kallistuvat väkisinkin vaikka hallituksen tavoite on saada miljardisäästöt.

Joku radikaalimpi voisi ehdottaa kouvolalaisia nousemaan kapinaan.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Paska homma. Millaisia vässyköitä siellä on johtamassa Kouvolaa?

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Uutta toivoa häämöttää.
Meillä aloitti juuri uusi kaupunginjohtaja, tehokkaan oloinen nainen.

On myös uusi valtuusto, toivottavasti aikaisempaa fiksumpi.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Hyvin ymmärrän kysymyksesi, mutta tuskin osaa vastata hyvinkään. Jokin osuus siinä varmaan on kouvolalaisilla äänestäjilläkin. Ajattelisin, että yksi pystyvä kansanedustajakin voisi jotain vaikuttaa. Eipä ole Järvenpäässäkään ja niinpä täältäkin käräjäoikeus lähtee.

Lähtökohtaisestihan Kouvola on riittävän keskellä maata, että sen hallinnollinen vaikutussäde tulee täysin käyttöön. Tähän verrattuna vaikkapa Kotka tai Helsinki ovat puolikkaita. Tämä ei sitten kuitenkaan ole ratkaiseva tekijä?

Lahdessa, Lappeenrannassa, Kotkassa ja mikseipä Mikkelissäkin saattaa olla paremmin oman kaupunkinsa etua ajavia ihmisiä. En usko, että mitään varsinaista Kouvolan vastaista salaliittoa olisi. Tai uskon sitten, kun todisteet löytyvät.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Olet siinä aivan oikeassa, että syy löytyy kyllä meiltä itseltä. Kuntaliitoksesta lähtien päätöksenteko on Kouvolassa ollut riitaista ja repivää. Yhteen hiileen ei ole puhallettu niin kuin pitäisi.

Meillä on kaksi kansanedustajaa, toinen jopa ministerinä tällä hetkellä. Olen selvästi pettynyt siihen, miten he ovat puolustaneet kotikuntansa etua. Eivät ainakaan näkyvästi juuri mitenkään.
Mitä he ovat tehneet kulissien takana, sitä en tiedä.Ehkäpä he ajattelevat niin, että ei saa näyttää mitään kotiinpäin vetoa, että kukaan ei pääse siitä syyttämäänkään.

Aikoinaan politiikkoja syytettiin "siltarumpupolitiikasta". He olivat politiikkoja, jotka rohkeasti toteuttivat heitä äänestäneitten ihmisten toiveita ja etuja.
Heille olisi tilausta vielä nytkin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Non niinpäs onkin ministeri Kouvolasta. Ei sitten ole vetänyt kotiinpäin hänkään?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Kouvola oli ennen Kymen läänin keskus. Se omi valtionhallinnon palvelut läänin alueelta itselleen. Läänin muut kunnat olivat tuossa vaiheessa samassa jamassa kuin Kouvola on nyt.

Hovioikeuksien ja hallinto-oikeuksien määrää on karsittu, läänejä ei enää ole, ei siis ole kysyntää lääninhallituksillekaan.

Kouvolan pitäisi itse osoittaa olemassaolonsa ja merkityksensä. Ennen tärkeiden hallintopalvelujen perään haikailemisesta ei ole hyötyä kenellekään.

Kuka läänejä oikeasti kaipasi? No, ehkä maaherrat.

Pekka Iiskonmaki

Olisiko itsessä vikaa?

Seitsemän esimiestä yhdelle työntekijälle on liikaa. Ei tule tuloksia.

Toimituksen poiminnat