veksi

Venäjällä sisällissota, naiset vastaan miehet

 

Venäjän valtion virallisen lehden Rossiskaja Gazetan mukaan 12 000 - 14 000 naista kuolee Venäjällä vuosittain perheväkivallan seurauksena.

Se on valtava määrä. Keskisuurissa sodissa saattaa sotilaita kuolla vuodessa tuo määrä. Lukumäärän perusteella voisi päätellä Venäjän käyvän sukupuolisotaa, naiset vastaan miehet. ”Sodassa” haavoittuneitten (loukkaantuneitten naisten) määrää voi vain aavistella.

”Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti perheväkivallan rikoslaista poistavan lain.  Laki  läpäistiin helposti Venäjän parlamentin molemmissa huoneissa. Puolison tai lasten pahoinpitelemisestä, josta aiheutuu mustelmia mutta ei verenvuotoa tai luunmurtumia, voi saada 15 päivää vankeutta, yhdyskuntapalvelua tai vain sakon, mikäli asia ei tapahdu useammin kuin kerran vuodessa. Aiemmin maksimirangaistus perheväkivallasta oli kaksi vuotta vankeutta.”

Venäjällä on siis naisten hakkaaminen lailla suojattua. Hakata saa laillisesti kerran vuodessa, useammasta kerrasta saattaa saada jopa sakon.

Perheväkivaltatapausten auttavaa puhelinta ylläpitävän Anna Centren mukaan jopa kolmannes venäläisnaisista kokee parisuhteessaan fyysistä väkivaltaa, ja noin 40 prosenttia väkivaltarikoksista ja murhista tapahtuu uhrien kotona. Vaikuttaa aivan uskomattomalta.

Entä missä mennään meillä Suomessa? Tilastoja kaivamalla päätyy sentään paljon lohdullisempaan tilanteeseen kuin naapurimaassamme.

Suomessa fyysisen perheväkivallan määrän kehitys on ollut viime vuosikymmeninä erittäin suotuisa. 1980-luvun jälkeen toistetuissa niin sanotuissa uhritutkimuksissa sekä miehiin että naisiin kohdistunut vamman aiheuttanut väkivalta on vähentynyt voimakkaasti. Esimerkiksi naisiin kohdistunut perheväkivalta on vuoden 1980 vajaasta 30 000 tapauksesta vähentynyt noin 8 000 tapaukseen vuonna 2003. Tämän jälkeen väkivalta on kuitenkin pysynyt samalla tasolla eikä vuoden 2009 uhritutkimuksen mukaan ole vähentynyt. Tähän on ilmeisesti vaikuttanut lakimuutos, jolla perheväkivallasta tuli yleisen syytteen alainen.

Suomessa perheväkivallan uhrina kuolee vuosittain 13-15 naista. Tietysti jokainen niistäkin kuolemista on liikaa.

Täytyy vain toivoa, että Suomen eduskunta ei innostu värkkäämään lakia, joka sallisi vaimon  (miehen) hakkaamisen edes kerran vuodessa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän JariPirppu kuva
Jari Pirppu

liikenneonnettomuuksissa kymmeniätuhansia kuolleita,samoin huumeisiin,viinaan,aidsiin,tuberkuloosiin,,-ei voi kuin sanoa että he tekevät sen itse !

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Niin tekevät. Pelkkä aids tekee venäläisiin valtavan loven seuraavan vuosikymmenen aikana.

Juuso Hämäläinen

Venäjällä siis noin 200 naista miljoonasta kuolee kotiväkivallassa ja Suomessa noin 5. Aika turvallista on täällä.

Suomessa taasen miehet kuolevat nalkutuksen takia kuusi vuotta aiemmin kuin naiset. Se on iso ero. :)

Käyttäjän JonneNkki kuva
Jonne Näkki

Luku: 12 000 - 14 000 perheväkivallan uhrina kuollutta naista vuodessa, on rankasta liioiteltu.

Wikipedia artikkeli:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by...
(List of countries by intentional homicide rate)

Maailman eri maiden murhatilastoista ilmoittaa, että Venäjällä tehtiin vuonna 2013 kokonaisuudessaan 13 681 murhaa. En tiedä sisältyvätkö tähän lukuun myös Suomessa tapoksi luokiteltavat teot. Ilmeisesti kyllä.

Wikipedian artikkelin mukaan Venäjällä murhataan siis kokonaisuudessaan 12 000 - 14 000 ihmistä vuodessa. Sielläkin lienee suurin osa henkirikoksista ryyppyporukoiden (miesten) keskinäisiä tappoja. Perheväkivallan uhreina kuolleet ovat tästä määrästä pieni osa.

Väkilukuun suhteutettuna Venäjä ei ole tällä listalla edes kärkipäätä. 216:n valtion listalla Venäjällä on sija 167. Mitalisijoilla on latinalaisen Amerikan maita. Suomi on sijalla 57.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Alla koko lehtijuttu.

Sunnuntai 12.2.2017 klo 04.55
Jopa 14 000 naisen arvioidaan kuolevan Venäjällä vuosittain perheväkivallan seurauksena, kertoo Rossiskaja Gazeta.
• Venäjällä astui voimaan laki, joka poistaa perheväkivallan rikoslain piiristä.
• Perheväkivaltaan liittyvien tehtävien määrä kaksinkertaistui lakimuutoksen jälkeen Jekaterinburgissa.
• Yli 12 000 venäläisnaista kuolee perheväkivallan seurauksena vuosittain.

Venäjän duuma on hyväksynyt uuden lain, jonka mukaan ensimmäistä kertaa tapahtuvaa perheväkivaltaa ei lasketa enää rikokseksi. (MOSTPHOTOS)
LUE MYÖS
Putin allekirjoitti kiistellyn lain: Perheväkivalta poistuu rikoslaista
Perheväkivallasta tehdyt ilmoitukset ovat merkittävästi kasvaneet Venäjän neljänneksi suurimmassa kaupungissa Jekaterinburgissa sen jälkeen, kun perheväkivalta poistettiin maan rikoslaista. Asiasta kertoo muun muassa Independent.
Kaupungin pormestarin Jevgeni Roizmanin mukaan ilmoituksia perheväkivallasta tulee nyt noin 350 päivässä, kun niitä on ennen tullut noin 150 päivässä.
- Ennen ihmiset pelkäsivät rikossyytteitä, ja se toimi jonkinlaisena suojamuurina, Roizman kertoi Rossiskaja Gazeta -lehdelle.
- Ihmisillä oli se käsitys, että ennen sitä ei sallittu, mutta nyt sallitaan.
Venäjän presidentti Vladimir Putin allekirjoitti perheväkivallan rikoslaista poistavan lain tiistaina. Laki läpäistiin helposti Venäjän parlamentin molemmissa huoneissa. Nyt puolison tai lasten pahoinpitelemisestä, josta aiheutuu mustelmia mutta ei verenvuotoa tai luunmurtumia, voi saada 15 päivää vankeutta, yhdyskuntapalvelua tai vain sakon, mikäli asia ei tapahdu useammin kuin kerran vuodessa. Aiemmin maksimirangaistus perheväkivallasta oli kaksi vuotta vankeutta.
Jopa 14 000 kuollutta naista vuodessa
Venäjän valtion virallisen lehden Rossiskaja Gazetan mukaan 12 000 - 14 000 naista kuolee Venäjällä vuosittain perheväkivallan seurauksena.
Perheväkivaltatapausten auttavaa puhelinta ylläpitävän Anna Centren mukaan jopa kolmannes venäläisnaisista kokee parisuhteessaan fyysistä väkivaltaa, ja noin 40 prosenttia väkivaltarikoksista ja murhista tapahtuu uhrien kotona.
Kansalaisjärjestöt pelkäävät tuoreen lakimuutoksen merkittävästi madaltavan kynnystä perheväkivaltaan Venäjällä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Nykyisin on muotia suhteuttaa asioita väkilukuun. Suhteutettuna Venäjän väkilukuun Suomessa kuolisi vuosittain 435 naista.

Itse asiassa Suomessa kuolisi huomattavasti enemmän ihmisiä väkivallan seurauksena ilman loistavaa ensihoitosysteemiämme, joka on pelastanut monta ihmistä kuolemalta ja toisen mokoman tapposyytteeltä.

Itsekin epäilen tuota Kärkkäisen määrää kuolleista naisista. Siinä on jokin käännöskukkanen, jossa kaikki murhat ovat muuttuneet naisten murhiksi. Tuollainen määrä johtaisi kymmenessä vuodessa vakavaan naiskatoon ja sellaisesta eivät feministit ole ilmoittaneet.

Pieniähän nämä Venäjän luvut ovat Yhdysvaltain vastaaviin.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

En epäile noita lukuja ollenkaan,
Kun valtion virallinen äänitorvi ilmoittaa lukuja, se tuskin liioittelee, mieluummin pyrkisi vähentämään.

Toimituksen poiminnat