veksi

Maa oli autio ja tyhjä

 

Otsikko on meille jokaiselle tuttu, sehän on katkelma Raamatun ensimmäisestä lauseesta.  Oli luonnollista, että maa oli tyhjä ennen kuin mitään oli vielä luotu.

Tällä hetkellä vielä maa, maaseutu, sykkii elämää, mutta miten on tulevaisuudessa jos maaseudun kehittämisen nykysuuntaukset jatkuvat vuodesta toiseen? Onko meillä täällä maalla, maaseudulla, kohta esillä uudelleen sama tilanne; maa tyhjenee kaikesta, palveluista, ihmisistä ja rakennetusta luonnosta?

Varsinkin talviaikaan näin voi käydä, kun edes kesäasukkaatkaan eivät enää uskalla lähteä pois kehäkolmosen sisältä liikkeelle valottomaan ja kylmään, luonnonsuojelijoitten rauhoittamien susien ja karhujen maahan. Synkät metsät humisevat kaikkialla, paperitehtaitten raunioilla pesivät naakat. Järvet ovat kasvaneet osittain umpeen, suoliejun ja levämassan seassa sinnittelevät kalat ovat syömäkelvottomia.

Kaupunginmuurien sisäpuolelle on kasaantunut kaikki elämä. Siellä elävät tyytyväisinä kaikki kaupunkisuunnittelijat, kaupunginjohtajat, vihreä älymystö, luonnonsuojelijat, entiset Sampopankin ja Fortumin johtajat, sekä kaikki maan viisaat virkamiehet ja poliitikot. Laivat rahtaavat heille kukkia Keniasta, paperia Argentiinasta, lammasta Uudesta Seelannista ja viiniä Etelä-Afrikasta.  Tavalliset maan hiljaiset ovat suurelta osin muuttaneet Norjaan, jonka nimi on muutettu Finmarkiksi. Konsultit ovat havainneet kaiken työn tulleen täällä tehdyksi ja muuttaneet Saksaan, lähinnä neuvomaan ja tuomaan tiettäväksi osaamistaan kunta- ja valtiontalouden hoitoon liittyvissä asioissa.

On saavutettu kaikki nykypolitiikan tavoitteet. Yhteiskuntarakenne on tiivistetty, poliittinen päätöksenteko on siirretty virkamiehille sekä EU:lle, kaikkien hampaissa olleet maanviljelys ja karjan kasvatus on saatu lopetettua. Eläimiä ei enää Suomessa tapeta ruuaksi tai talvihatuiksi, eikä pelloilta ja asukkaitten likakaivoista valu jätevettä itämereen.

Paperitehtaat eivät enää haise, eikä maaseudun sähkölinjojen päälle kaadu puita joka myrskyllä. Kouluongelmia ei enää ole koska koulutustakaan ei juurikaan tarvita, eikä armeijaakaan enää tarvita, koska kukaan ei kuitenkaan haluaisi vallata nykymuotoista Suomea. Autot eivät enää saastuta ja metelöi, koska luonnonsuojelijat ovat valaneet ne aitatolpiksi, eikä teitäkään enää ylläpidetä kuin kehäkolmosen sisäpuolella.

Terveydenhuollon ongelmatkin ovat pois pyyhkäistyjä, kirjaimellisesti.  Ennen muutosta ulkomaiset lääkärifirmat saivat hoitaakseen Suomen terveydenhuollon kokonaisuudessaan, aina siitä saakka kun kunnallisista terveyskeskuksista luovuttiin. Saatuaan kerätyksi ihmisiltä pois suurin piirtein kaiken liikenevän rahan, ne vetäytyivät pois Suomen markkinoilta. Viron valtion omistama terveydenhoitofirma, Tervixi.est.  hoitaa ostopalveluna koko Suomen terveydenhuollon. Hauskana lisänä on, että sairastuessaan pääsee näin käymään samalla myös ulkomaisilla alkoholiostoksilla. Lääkkeeksi, tietenkin.

Kaiken kaikkiaan, moni on nyt syvästi tyytyväinen. Oma, uudelleen kehitetty Sampo sylkee dollareita tasaisesti jokaiselle. Palkkaa vastaan ei tarvitse tehdä mitään, vapaa-aikaa on nyt jokaisella riittävästi. Ruokahuollon ja peruspalvelun työt hoituvat robottien tekeminä.

Ainoat elämään tyytymättömät ovat kuitenkin jälleen samat tahot: luonnonsuojelijat siksi, että ei ole enää suojelutöitä Suomessa, vihreä kansanliike rp. samoista syistä. Ei uskalleta enää mennä metsiin, jossa sudet, karhut ja ilvekset  tramppaavat  vastaan joka polulla. Suojeluhommiin olisi nyt lähdettävä ainakin Venäjänmaalle saakka, jossa tarvetta vielä olisi, mutta hankalasti ei voi koskaan tietää haluaako  presidentti Putin  antaa ”ulkomaisille agenteille” suojelulupia.

*******                                                                                                                   

Yllä oleva ei ole ennustukseni tulevasta. Luulen, että Suomen päättäjien seuraavat sukupolvet suhtautuvat maansa kehittämiseen toisella tavalla kuin nykyiset. Kasvamassa on uusi, älykkäämpi sukupolvi, joka varmasti ymmärtää, että koko pientä maapalaamme tulee kehittää tasapuolisesti. Samoin he pakostakin, ehkä jopa ”kantapään kautta”, ymmärtävät kehittää maatamme kohti taloudellisesti tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa.

Tällä hetkellä maassa vallitseva ilmapiiri ei ole otollinen minkäänlaiselle todelliselle kehitykselle. Eri kansanosien kesken ei vallitse yhteisymmärryksen ja toisten huomioonottavaa ilmapiiriä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Aluksi maa oli autio ja tyhjä... No pentuna jo törmäsin Lentuan rannalla piikiveen vm. 500jkr. made in viena... no seuraavaksi törmäsin asbestikeramiikkaan saunaa kaivaessani... no mökkitontilta pintamaan raapaisun myötä paljastui kivikautinen liedenpohja, missä ukonkiveä ympärillä... Niin ei se niin tyhjää...

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Matti:
Ne tienoot siellä joihin viittaat, olivatkin ennen kulttuurimme kehto.
En muista ainuttakaan kehäkolmosen sisäpuolella asunutta runonlaulajaakaan. Siellä asusteli ammoin vain viikinkejä piileskeleviä silakankalastajia.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Uudelleen autioitunut osa maastamme ei kelpaa edes maahamme sosialisoituneille afrikkalaisille. Neukuille saattaisi kelvata.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Siinäpä se!
Ei päästetä autioitumaan.

Toimituksen poiminnat