veksi

Ruben Stillerin siivet katkenneet?

Katselin vähän hämmästyneenä tämäniltaista (17.2.2017) TV ykkösen Pressiklubi -ohjelmaa. Kyseessä oli lattein klubi jota olen katsonut.

Onko Rubenilta leikattu siivet? Ainakin etukäteistietojen mukaan hän on, jostakin syystä, lopettamassa ohjelman tekemisen ja haluavan siirtyä radion leipiin.

Aiemmin ohjelma oli yksi niistä, jota katsoin melko säännöllisesti. Jostakin syystä pidin ohjelman huumorista ja myös siitä, että asioista sanottiin niin kuin ne ovat.

Jään kaipaamaan entistä Rubenia ja entistä Pressiklubia.

 

 

451

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (24 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Näemmä Yle luopuu mieluummin parhaista toimittajistaan kuin huonoksi todetusta päällystöstä.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Niin näyttää. Todella harmillista.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

[Ruben Stiller] "lopettamassa ohjelman tekemisen ja haluavan siirtyä radion leipiin."

Mistä tämä tieto on peräisin? Minä ymmärsin tiedotteen siten, että R. Stiller on sairastunut ja siirtyy YLEssä tekemään taustatyötä. Eli naama ei näy telkkarissa, eikä ääni kuulu radiossa.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Mikko Pesonen

– Viimeaikainen tilanne on vaikuttanut terveydentilaani ja olen myös vetänyt omat johtopäätökseni tästä kaikesta. Itse toivon, että voin jatkaa radion puolella, Ruben Stiller sanoo.

Ruben Stiller aloitti Pressiklubi-ohjelman vetäjänä vuonna 2009 ja hän on ollut siitä lähtien Pressiklubin kasvot

Näin Yle-uutiset.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

OK, kiitos Veikko.

Silti olen sitä mieltä, että jos Stillerin terveys ei kestä nykyistä työtä, niin sitten sairauseläkkeelle. Ei ainakaan vähäisemmälle työlle nykyisellä palkalla. Mutta YLEssähän ei päde markkinatalouden lait, kun veronmaksajien piikki on auki maailman tappiin asti.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #6

Ei kiittämistä!

"Silti olen sitä mieltä, että jos Stillerin terveys ei kestä nykyistä työtä,"

Olen rivien välistä lukevinani, että sairastumisen syy on työpaikan ilmapiirissä ja esimiehissä.
Voin olla väärässäkin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #7

Olen rivien välistä lukevinani, että sairastumisen syy on työpaikan ilmapiirissä ja esimiehissä.

Mitä tahansa. Jos lääkäri toteaa syyn, niin sairaseläkkeelle, ei enää vetämään suurta kk-palkkaa vähäisistä töistä veronmaksajien kustannuksella.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #7

Ettei vaan liika palvilihan syönti syynä sairastumiseen? EU:lla saattaa ollakin pointti kaikessa viisaudessaan lopultakin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ruben Stiller-kupla on puhjennut.

Aikansa kutakin.

Käyttäjän JuhaniHirvonen kuva
Juhani Hirvonen

Sanomatta oikeastaan mitään.
Eihän Stillerkään aina sanomisessaan hypännyt kenenkään varpaille.
Sanoi, sanoo, että kuvitellaan. Ruben oppi; kökkötraktori/Siikala. Lensi pihalle. Tuli takaisin sanavalmis, asiallinenkin omalla monimutkaisilla ilmaisuillaan. Vähäiset työt veronmaksajien kustannuksella. Olen kuullut, että monissa töissä tehdään töitä taustalla. Työ ei sinällään näy. Näin lienee toimittajan töissäkin?

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

"Olen kuullut, että monissa töissä tehdään töitä taustalla. Työ ei sinällään näy. Näin lienee toimittajan töissäkin?"

Toimittajan työssä on juuri noin. Työstä 90 prosenttia ei näy katselijoille tai lukijoille.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Rubenilla on jotain mitä monelta toimittajalta puuttuu, terävä äly ja se taitaa kalvaa hänen esimiehiensä Atte Jääskeläisen mieltä, suomalainen esimies kun ei itseään alykkäämpää alaistaan siedä.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Sinä sen sanoit. Kiertelemättä ja kaartelematta.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Ruben Stiller voisi siirtyä politiikkaan niin kuin hänen kollegansa Timo Harakka teki. Hän voisi pyrkiä eduskuntaa vaikkapa Vasemmistoliiton listoilla. Ellei sitten hän ryhdy RKP:n ehdokkaaksi. Hän voisi olla uusi Jörn Donner!

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Stillerin aika muuttaa politiikkaan olisi juuri nyt. Vaalit ovat ehkä liian kaukana.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ruben Stiller on oman ilmoituksensa mukaan demari. Ripeänä mihenä hän voisi aloittaa kunnallisvaaleista. Joka tapauksessa toivon hänelle terveyttä ja hyvää tulevaisuutta.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Kirjoitin Ylen ja pääministerin tulehtuneista suhteista:
http://timouotila1.puheenvuoro.uusisuomi.fi/231670...

Totesin saman, että Ruben Stiller oli nyt perjantaina tavallista varovaisempi. Olisin odottanut keskustelua Ylen ja pääministerin tulehtuneista suhteista, koska paikalla oli Ylen entinen ykkösmies Mikael Jungner.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Oli parhaimpien Ruben Stillerin vetämien perjantai-iltojen joukossa: leppoisa tunnelma, todellista keskustelua, jopa pohdintaa ja ajatuksia sekä muiden kuuntelemista. Tällainen on harvinaista Suomessa. Yleensä nämä ns. keskustelut ovat omien pienoisesitelmien pitämistä, mikä johtunee siitä että täytyy näyttää, mitä muka tiedän ja muka osaan. Nyt sattuivat osaavat ja tietävät, sivistyneet ihmiset yhteen televisiossa. Tällaista harvinaista tapahtumaa ei sättiviin, keskusteluiksi markkinoituihin pienoisesitelmiin tottuneen kansan ns. syvissä riveissä ymmärretä.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Kuulun heihin, jotka eivät enää kaipaa Stilleriä ruutuun. Mikäli hän olisi älykäs toimittaja (kuten tuossa väitetään) niin hän edes pyrkisi olemaan puolueeton. Näin ei kuitenkaan koskaan tapahtunut: miehen omat demarimielipiteet paistoivat koko ajan läpi, myös keskustelukavereiden (hovin) valinnassa. Liian yksipuolista touhua yleveron kustantavaksi.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Käynnissä on kulttuurisota.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Uusi nimitys. Saa nähdä, vakiintuuko se sanastoomme.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Surkeimpia ohjelmia, mitä ylessä on ollut. jos pressiklubi loppuu on se hyvä asia koko maallemme. Loppuu törkypuheiden esittäminen, propagandan ja valheiden lässyttäminen.

Sama koskee tietysti kaikkea, mitä yle esittää.

Käyttäjän PerttiAaltonen kuva
Pertti Aaltonen

Täytyy sanoa, että en pidä sellaisista ohjelmista, joissa pilkataan, nälvitään ja herjataan. Varsinkin silloin, jos henkilö on poissa, eikä voi vastata syytöksiin. Pressiklubi pyrki kuitenkin olemaan ns. asiaohjelma, siinä käytettiin asiantuntijoina mm. professoreja. Tai pitäisikö sanoa ns. professoreja.

Eri asia on sitten nämä hupiohjelmat joissa näyttelijät esittävät tiettyjä henkilöitä. Niissä voi tietysti ilveillä. Mutta tuollaiset haastatteluohjelmat voi kyllä tehdä asiallisesti. Myös saman asian jankkaus on turhaa. Kyllä katsojat ymmärtävät asian, jos sanoo, ettei kommentoi.

Sen ymmärtää, jos joku nuori toimittaja on innoissaan, kun on saanut uuden tietokoneen ja kirjoittaa sitten kohujutun. Mutta, kun miehellä on jo viimeinen väri hiusvillassa, niin pitäisi olla jo hieman malttia ja ajatusta mukana.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Meikäläiselläkin on jo viimeinen väri päässä, kahdeksas kymmen menossa hyvin pitkällä.
Nyt on aikaa joskus katsoa televisiotakin, työelämän aikana ei useinkaan ollut. Nyt olen aivan konkreettisesti oppinut tajuamaan, miten vähän töllöstä tulee katsottavia ohjelmia tälle ikäluokalle.
Ajankohtaisohjelmat yleensä kelpaavat meikäläisille ja niihin luen tietysti myös Pressiklubin. Siksi harmittaa sen melko varma loppuminen. Ohjelma on ollut yhtä kuin sen toimittaja Ruben Stiller.

Olkoon nyt meneillä olevan "kulttuurisodan" syy kenessä tahansa, yksi on tullut selväksi: vika ei näytä olevan ainakaan johtoportaassa, koska yksikään johtaja ei ole eronnut eikä edes myöntänyt pienintäkään syyllisyyttään. Kuitenkin meistä melkein jokainen tietää ja vaistoaa jotakin olevan pielessä. Kun neljä toimittajaa äänestää jaloillaan samasta mediasta, kyse ei enää ole sattumasta, eikä edes siitäkään, että kaikki neljä olisivat olleet huonoja toimittajia.

Niitä ohjelmia, mitä ei tulisi kuuloonkaan katsella on päivittäin TV-tarjonnassa monia kymmeniä. Ihmetyttää, miksi niitä tehdään suurella rahalla ja kuka kumma niitä katselee.

Toimituksen poiminnat