veksi

Autoverouudistus ei toteudu tällä hallituskaudella

Autonostoa harkitsevalla ei ole syytä erityiseen huoleen autoverotuksen muuttumisesta, rauhoitteli kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo http://www.hs.fi/haku/?search-term=Petteri%20Orpolauantaina.

Orpo sanoi kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksen yhteydessä, että hänen johtamassaan valtiovarainministeriössä ei ole meneillään mitään valmisteluja autojen verotuksen uudistamisesta siihen suuntaan kuin liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin http://www.hs.fi/haku/?search-term=Anne%20Bernerin(kesk) viime viikolla esittelemässä mallissa suunniteltiin.

 

Yllä lainaus Hesarista.

On aivan selvää, että  yllä olevan kaltainen vakuuttelu oli valtionvarainministerin pakko julkaista. Autokauppa olisi muuten pysähtynyt aivan turhaan joksikin aikaa. Ainoita häviäjiä kuitenkin olisivat olleet, autoveron poistuessa, kalliitten autojen ostajat, jotka eivät olisi tarjonneet kaupassa vaihtoautoa. Tavallisen mattimeikäläisen vaihtaessa autoaan uudempaan, väliraha olisi säilynyt ihan samana.

Yllä oleva vakuutus oli pakko antaa siinäkin tapauksessa, että Bernerin suunnitelmaa alettaisi toteuttaa pikavauhtia. Se antaa lisäaikaa, autokaupan  ja verotulojen siitä suurestikaan kärsimättä. Poliitikon puheella kun ei ole pakko olla vastuuta ja todellisuuspohjaa

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Autokaupallehan oli luvattu suunnitelmassa kompensaatiota siltä osin, kuin myyntivaraston hinta alenee veron poiston seurauksena.
Tuo saattaa houkutella ainakin uudempien ja kalliimpien autojen omistajia perustamaan vaihtoautoliikkeitä, joiden omistamiin autoihin muutos ei iskekään niin lujasti. Uusien yritysten lukumäärä saattaakin maakunnassa lähteä aivan uuteen uljaaseen nousuun.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Mistä varoista kompensaatio maksetaan?
Suomessa on autoliikkeitten varastoissa autoja niin paljon, että sataprosenttinen kompensaatio maksaisi satoja miljoonia euroja.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Varsin todennäköisesti rahat kerättäisiin sellaisilta autoilijoilta, joiden auto ei ole autoliikkeen omistuksessa.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Mistäpä muusta. Autoilun lypsylehmä on ehtymätön.

Toimituksen poiminnat