veksi

Aivoruhje aiheutti kuoleman

Melkoisen viisasta olisi yleensä olla esittämättä oikeuden päätöksistä kovin varmoja tulkintoja, ilman että on voinut tutustua kaikkeen juttuun liittyvään aineistoon.  Sama pätee nyt Helsingissä tapahtuneen "potkusurman" tuomion arviointiin.

Yleinen mielipide näyttää poikkeuksellisen laajasti pitävän potkaisijan saamaa tuomiota liian alhaisena.  Tuomio näyttää perustuvan pääasiassa kahden lääkärin lausuntoihin, jotka ovat lähes vastakkaiset.

Itse laittaisin painoarvon oikeuslääkärin lausunnolle, jossa hän aika yksiselitteisesti arvioi kuoleman johtuneen potkun seurauksena saadusta aivoruhjeesta. Toinen lääkäri asettaa osasyylliseksi kuolleen itsensä, hänen poistumisensa sairaalasta ja huumeiden käytön sairausaikana.

Yksi asia on kuitenkin täysin varmaa: kuolemaa ei olisi tapahtunut ilman potkun aiheuttamaa aivoruhjetta. Uhrin oma käyttäytyminen on vain pieni lieventävä seikka, mutta ei poista tuomitun syyllisyyttä kuoleman aiheuttajana.

Eli tuomitun olisi pitänyt saada kokonaan eri mittainen rangaistus, 6-9 vuotta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Koska huume mainittu, niin uhri on itse aiheuttanut kuolemansa. Huumeilla on helppoa leimata ihmisiä. Väkivaltarikoksista saa paljon lievempiä tuomioita, jos vertaa huumerikoksiin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Taistelupotkutekniikan tappavuudesta tietoinen Torniainen mitä todennäköisimmin vammautti Jimi Karttusen loppuiäkseen, teki tämä sitten potkun saatuaan itse mitä tahansa valintoja hoito-ohjeittensa tms. suhteen. Yksikään syyntakeinen aikuinen mies ei koskaan potkaise treenisalin ulkopuolella ja osuman perille vieden ihmistä rintaan ilman vakaata senhetkistä aietta vammauttaa tai tappaa. Olen aiemmin verrannut rintapotkua rautakangen tai pienen käsiaseen käyttöön.

Harmi muuten, että ko. oikeuskäsittelyssä flopannut syyttäjäpuoli oli niin onnettoman tumpelo. Natsi sai järkyttävän lievän tuomion ja rouva vielä narisee jälkikäteen ääneen siksi, että oikeus ei hyväksynyt raskauttavaksi syyttäjän esittämää "rasistista motiivia", ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228662-o...

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Ainakin syytetty ja hänen asianajajansa olivat äärimmäisen iloisia tuomiosta.
Harvinaista, yleensä vilautellaan nimikettä "oikeusmurha".

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Eipä ihme. Näyttäähän natsi pääsevän äärimmäisen vähällä. Mutta ehkä hovissa käy toisin.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä Vastaus kommenttiin #5

Siis tämähän on suomen hovioikeus, eli ns. Alehalli. Luultavasti tuomio alenee vuodeksi ehdollista.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #6

Melkein löisin vetoa, että ei alene.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #5

Tämä kansantribuuni ei ole päättävä elin, asiaa käsittelevät vielä korkeimmat oikeusistuimet.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo kanne rasistisesta rikoksesta oli todellakin kukkahattutädin floppi, joka osui omaan nilkkaan. Oikea syyte olisi ollut törkeä väkivalta yhdistettynä kuolemantuottamukseen. Sille olisi löytynyt perusteluita asiallisesti ja pätevästi.

Käyttäjän tuomasheikkila kuva
Tuomas Heikkilä

Itse oletin että törkeä kuolemantuottamus olisi jäänyt lieventävien asianhaarojen vuoksi pelkäksi kuolemantuottamukseksi. Ei kukaan voi kieltää etteikö lieventäviä asioita olisi mutta ei ne nyt niin lieventäviä ollut.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #7

Eihän Torniaiselle tullut ollenkaan kuolemantuottamuksesta tuomiota vaan törkeästä pahoinpitelystä.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #10

Törkeästä pahoinpitelystäkin olisi voinut antaa paljon ankaramman tuomion.
Muistaakseni asteikkoa riitti 10 vuoteen saakka.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #11

Niin olisi. Ja niin hovissa taitaa käydäkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Syyttäjällä ei ole mitään juridista vastuuta syytteensä tueksi, saa jopa valehdella, joka taas todistajalla johtaa sanktioihin.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Suomalaisen upseerin hengiltä potkineet (sama paikka, kaksi tappajaa) eivät männä vuosina saaneet edes ehdotonta tuomiota.

Natsit vois mielestäni lähettää vaiks kuuhun, mutta nää huumehemmot on myös oma lukunsa terveydenhuollossa. Heillä on oikeus mennä ja tulla sairaalaan. Itse olen todistanut näitä keissejä töissä. Käydään vetää vähä lisää nekkuun ja takaisin osastolle, ruiputi ruiputi.

Tätäkin Torniaisen potkaisemaa kaveria hoidettiin sitten lopulta yliannostuksen vuoksi ja heitti veivinsä. Surullista.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

"Tätäkin Torniaisen potkaisemaa kaveria hoidettiin sitten lopulta yliannostuksen vuoksi ja heitti veivinsä. Surullista."

Ei heittänyt "veiviään" yliannostuksen takia. Kuolinsyy oli yksiselitteisesti oikeuslääkärin, joka ilmeisen varmasti teki ruumiinavauksen, mukaan aivoruhje.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Ihanko totta?

Tässä suoraan tuomiolauselmasta. Mielestäni on täysi syy olettaa tämän perusteella uhrin olleen myös itse osasyyllinen kuolemaansa.
"Lausunnoista ilmenee, että Karttunen on sairaalahoitojakson aikana 10.9.2016 – 15.9.2016 ollut paranemassa vammastaan eikä mikään yksittäinen seikka 15.9.2016, kun Karttunen on poistunut sairaalasta ollut viitannut siihen, että vamma olisi pahenemassa. Lausunnon mukaan Karttusen ennuste aivovammasta toipumiseen oli hyvä ja Karttunen oli neurologisesti oireeton koko hoitojakson ajan. Aivoruhjevammat olivat pään tietokonekontrollikuvien mukaan paranemassa ja myös veren suola-arvot olivat hyviä. Toisaalta lausunnosta ilmenee, että Karttusen motivointi hoitoon oli ongelmallista ja Karttunen on poistunut osastolta luvatta useana hoitopäivänä.
Lausunnon mukaan Karttusta oli ennen hänen lähtemistään pois sairaalahoidosta 15.9.2016 muistutettu siitä, että Karttunen voisi jäädä sairaalaseurantaan. Karttunen oli kuitenkin ilmoittanut hoitajille, että hän ei halunnut jäädä sairaalaan. Edelleen lausunnosta ilmenee, että Karttusen kanssa on hoitojakson aikana käyty keskustelua päihteiden käytön lopettamisen tärkeydestä aivovammasta toipumisen kannalta.
Lausunnossa on myös yksilöidysti yleisellä tasolla pohdittu kysymystä päihteidenkäytön vaikutuksesta aivovammasta paranemiseen. Lausunnon mukaan stimuloivat huumeet kuten amfetamiini ja kokaiini voivat aiheuttaa verenpaineen nousua ja olla itsenäinen riskitekijä aivoverenvuodolle. Toisaalta useat rauhoittavat huumeina käytettävät lääkeaineet kuten bentsodiatsepiinit sekä morfiinijohdannaiset puolestaan aiheuttavat hengityslamaa, joka puolestaan lisää kallonsisäistä painetta altistaen potilaan aivoverenvuotojen vaikeutumiseen.
Lisäksi lausunnossa on esitetty, että päihteiden käyttö altistaa uusille pään alueen ruhjeille ja uusi pään vamma voi olla aivoruhjevammasta toipuvalle kohtalokasta.
[...]
Karttunen on tavattu asunnostaan tajuttomana ja Karttusen tajuttomuuden on ajateltu johtuvan
huumeiden yliannostuksesta. Karttunen on kuljetettu Meilahden sairaalaan, häntä on alettu hoitaa myrkytyspotilaana ja hänelle on annettu useiden huumeiden vasta-aineita. Hänen vatsastaan on tyhjennetty sulamatonta lääkemassaa. Lausunnon mukaan Karttusen läheltä on löydetty myös useita tyhjiä lääkepurkkeja Rivatriliä, joka on hengityslamaa aiheuttava bentsodiatsepiini.
Lisälausunnon mukaan on mahdollista, että Karttusen tilanteen huononeminen on johtunut Karttusesta riippuvista myötävaikuttavista tekijöistä, kuten päihteiden käyttö, kaatuminen tai kouristuskohtaus johtuen kouristuksenestolääkityksen laiminlyömisestä. Lisäksi lausunnon mukaan mikäli Karttusen tilanteen huononeminen olisi tapahtunut sairaalahoitojakson aikana, siihen olisi pystytty vaikuttamaan hoitotoimenpiteillä."

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #17

Ajatellaanpa vain ihan yksinkertaisesti. Olisiko Karttunen hengissä jos tuota potkua ei olisi tehty? Melkoisella varmuudella olisi.
Lieventäviä seikkoja asiassa on kyllä.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #20

Kysytäänpä myös näin päin, olisiko Karttunen hengissä, jos olisi pysynyt sairaalassa ja erossa aineista? Mahdollisesti.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #20

Ihme asenne herastuomarilta, jos mutkia vedetään suoriksi.
Jos Karttunen olisi lopettanut narkkaamisen ja suostunut hoitoihin, hän olisi elossa. Käräjän päätös oli oikea.

EDIT: Kuoleman nakkaaminen pelkästään potkun syyksi on kuin sanoisi, että holokausti tapahtui vain koska Hitler ei päässyt taidekouluun.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #23

Taidekoulussa Hitler ei olisi tappanut ketään, muuten taisi mennä 60 miljoonaa ihmistä.

Asioilla voi aina spekuloida. Niin kuin blogissa jo sanoin, tämmöisiä spekulaatioita ei pitäisi tehdä, kun ei tiedä kaikkia juttuun liittyviä asioita. Houkutukselle tulee kuitenkin joskus annettua valta.

Spekuloidaan nyt lisää: on varmaa, että ilman potkua Karttunen eläisi. Millä logiikalla potkaisijalla ei olisikaan vastuuta teosta? Siksikö, että ei kuollutkaan heti?

Narkkaamisesta on voinut olla vahinkoa, vaikka oikeuslääkäri ei niin toteakaan. Ruhje olisi voinut käydä vuotamaan vaikka puolen vuoden kuluttua ja johtaa kuolemaan, kuka siitä kuolemasta olisi silloin vastuussa. Mielestäni potkaisija edelleen.
Kuten huomaat, aina palataan siihen, että potku aiheutti kuoleman.

Uskon hovioikeuden muuttavan tuomiota rankempaan suuntaan.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen Vastaus kommenttiin #26

Spekulaation ihmemaassa kaikki on mahdollista. Oma mielipiteeni on se, ettei natsia voi syyttää kuolemantuottamuksesta, koska kieltäytyessään hoidosta Karttunen sinetöi oman kohtalonsa. Todennäköisesti Karttunen olisi selvinnyt jos hän olisi jäänyt hoitoon ja lopettanut narkkaamisen. Osuvampi syyte natsille olisi ollut laiton avustettu itsemurha. Jos hoidoista huolimatta Karttunen olisi kuollut, olisi syyte kuolemantuottamuksesta tai jopa taposta ollut aiheellinen. Erittäin törkeää pahoinpitelyä ei kukaan täysjärkinen kiellä.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #20

"Olisiko Karttunen hengissä jos tuota potkua ei olisi tehty? Melkoisella varmuudella olisi."

Vaikea arvioida ilman riittäviä tietoja toksikologiasta ja mitatusta veren klonatsepaamipitoisuudesta. Sehän riippuu siitä, paljonko hän yliannosteli klonatsepaamia (Rivatril). Tappava annos sille on toki olemassa terveellekin ihmiselle aivan varmasti.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #42

"Vaikea arvioida ilman riittäviä tietoja toksikologiasta ja mitatusta veren klonatsepaamipitoisuudesta."

Potkulla voi olla merkityksensä myös tuohon "klonatsepamipitoisuuteen", koska päihdeongelmaiset reagoivat järkyttäviin tilanteisiin omalla tavallaan.
Voimme siis todeta, että todennäköisyys potkun aiheuttamasta kuolemasta on hyvin suuri.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #43

Juha, taitaa olla aika kaukaa haettua. Potkulla merkitystä klonatsepaamipitoisuuden melkein viikon kuluttua? Vaikuttaa naurettavalta. Miksi sinä et voi tyytyä oikeuden päätökseen?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #45

No katsotaan nyt mitä Hovi tuomitsee. Syyttäjä tuskin olisi ilman perusteita kanteen sinne tehnyt.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #47

Katsotaan, katsotaan. Mutta täällä jankuttaminen on turhaa.

Syyttäjän perusteista en tiedä mutta oletan hänen näkevän sen velvollisuudekseen.

Miten arvelet klonatsepaamipitoisuuden veressä ja elimistössä riippuvan huumeiden käytöstä? Vai oliko hän huumeissa jo silloin potkuhetkellä? Vai?

https://fi.wikipedia.org/wiki/Klonatsepaami

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #17

"Myös oikeudessa esillä olleet lääkäreiden lausunnot ovat sisällöllisesti ristiriidassa keskenään.

Syyttäjä vetoaa oikeuslääkärin kuolemansyylausuntoon, jossa kerrotaan, että ensisijaisena ja ainoana kuolemaan johtaneena vammana on diagnosoitu aivoruhjevamma. Oikeuslääkäri päätyi johtopäätökseen, jonka mukaan lääke- ja huumausaineilla ei ollut vaikutusta kuolemaan, vaikka sellaisia uhrin verestä ja virtsasta löytyikin."

Lainaus Hesarista. Oikeuslääkäriä tekee mieli uskoa, heidän sanallaan on painoa ja paljon kokemusta kuolemantapauksien tutkinnasta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #24

Onko kokemusta vastaavientapausten tutkinnasta ?

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen Vastaus kommenttiin #17

Juuri näin se on nähtävä, Outi.

Olen lukenut kaikki käsiini saamat kuulustelupöytäkirjat ja tämä esittämäsi vaikuttaa todennäköiseltä. Karttusen "ystävä" Hartikainen kävi kolme kertaa sairaalassa ja vei Karttuselle Rivatrilia ja Subutexia. Näistä ainakin Rivatril aiheuttaa hengityslamaa ja sitä kautta veren hiilidioksiditason nousua. Se taas aiheuttaa kallonsisäisen paineen nousua. Ja se taas lisää aivoverenvuodon riskiä.

Eli kyllä Karttunen ainakin suurelta osin myötävaikutti kuolemaansa.

Veikko, hyvin luultavasti Karttunen olisi hengissä jos olisi pysynyt sairaalassa ja noudattanut hoito-ohjeita.

Myöskään potkua ei olisi koskaan tullut jos hän ei olisi mennyt haastamaan riitaa ja räkimään SVL: n jäsenille

Uskon tuomion pysyvän entisenä tai hieman lievenevän hovissa.
Tuoltapa voitte lukea kuulustelupöytäkirjat. Antavat vähän kuvaa todellisesta tilanteesta kuolinpäivänä:
http://mvlehti.net/2016/12/21/herkka-runopoika-jim...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nämä kuolinsyyntutkijoiksipäätyneet lääkärit eivät ehkä ole ammattikunnan kirkaimpia yksilöitä. Tunnen erään terveyskeskuslääkärin, hän hakeutui ja pääsi kuolinsyyntutkijaksi perusteluinaan ettei tarvitse asiakkaan kanssa keskustella.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Tätäkin Torniaisen potkaisemaa kaveria hoidettiin sitten lopulta yliannostuksen vuoksi ja heitti veivinsä. Surullista."

Surullista, kun leimaat ihmisiä päihteiden takia ja hyväksyt väkivallan.

Sinäkin olet huumeidensuhteen hyvin aivopesty, sen huomaa kirjoituksestasi. Koska huume, niin oma syy.

Sinun mielestäsi myös Halla-Aho on narkkari?

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/228672...

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Töttöröö huumeet tappaa. Ei pitäisi vuosikymmenten terveysvalistuksen ja internetin aikana tulla yllätyksenä että aivovamma + huumeet = kohtalokkaat seuraukset?

Kukaan muu kuin natsit eivät ole väittäneet että Jimi ansaitsi kuolla koska hän oli narkkari. Se fakta on todettu, että Jimi kuoli osittain sen takia, että hän oli narkkari.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Päihteitä käyttävä ihminen ei ole mielestäsi vastuussa itsestään? Hän on reppana, jota täytyy suojella? Olen nähnyt aivan liikaa noita reppanoita, aikuisia ihmisiä, jotka pilaavat oman ja monen muun elämän. Se, että on narkkari tai juoppo, ei merkitse vastuunvapautta.

Väkivaltaa vastustan. Vastustan sitä kenen tahansa tekemänä. Ja niinkuin sanoin, kuussa on tilaa natseille.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Suomalaiseen oikeuskäytäntöön nyt vain kuuluu, että mikäli näyttö ei ole riittävä, myöskään tuomiota ei voi antaa. Kuolemantuottamuksesta siis ei ollut riittävää näyttöä.

Siitä olen Savolaisen kanssa samaa mieltä, että Torniainen on täsmälleen tiennyt, mitä osaa ja mitä hän potkullaan pystyy saamaan aikaan. Joten teko on tehty vahingoittamistarkoituksessa. Luulisin, että törkeästä pahoinpitelystä pystyy kyllä antamaan pidemmänkin tuomion ihan ilman rasismipykäliä. Veikkaanpa, että hovissa tulee pidempi kakku.

Ongelma on vain, miten estää, että Torniainen ei tee samaa taas, päästyään vapauteen. Hänellä ei näytä olevan kovin suuria pidäkkeitä toisen vahingoittamiseen. Siihen ei vankilatuomiolla ole välttämättä mitään, ainakaan myönteistä vaikutusta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Siihen ei vankilatuomiolla ole välttämättä mitään, ainakaan myönteistä vaikutusta."

Ei ole, vankimielisairaala olisi oikea osoite.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Nyt unohtuu merkittävä uhrin hoitoon vaikuttanut seikka.

Uhri poistui sairaalasta omin luvin kesken sairaalahoidon, jonka aikana hän jo käytti ystävänsä tuomia huumeita ainakin kolmena päivänä sairaalan ulkopuolella.

Kotiinsa päästyään hän meni huonoon kuntoon ja seuraavana päivänä hänet kiidätettiin takaisin sairaalaan. Tällä kerralla myrkytyspotilaana eikä suinkaan pikaista leikkausta vaativana aivovammapotilaana.

Narkomaanitaustansa vuoksi uhri menetti juuri ne tärkeät tunnit, jolloin leikkaus olisi ollut syytä tehdä, koska häntä hoidettiin myrkytyspotilaana.

On ilmeistä, että kuolemaa ei olisi tapahtunut ilman voimakasta epäilyä huumaavien aineiden käytöstä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

On ilmeistä, että kuolemaa ei olisi tapahtunut ilman potkua. Muu menee asian vierestä.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Todennäköisesti kuolemaa ei olisi tapahtunut myös ilman potkua ja siitä aiheutunutta aivoruhjetta.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Potkulla ja kuolemalla ei ole todettu rikosoikeudellista syy-yhteyttä.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #25

Oikeuslääkärin mukaan potkusta aiheutunut aivovamma oli ainoa kuolinsyy.

Timo Heikkila Vastaus kommenttiin #27

"Oikeuslääkärin mukaan potkusta aiheutunut aivovamma oli ainoa kuolinsyy." Ei kait häntä päähän potkaistu? Ainakin videon mukaan potkaistiin rintaan, josta ei aiheutunut päävammaa. Mutta potkun seurauksena K. kaatui ja löi päänsä katuun josta päävamma.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #27

Kuolintodistuksessa mainitaan aina välitön kuolemansyy, välivaiheen kuolemansyy sekä peruskuolinsyy.

Oletko nähnyt kyseisen henkilön kuolintodistusta ?

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #38

Tietenkään en ole nähnyt. Ei ole kyse julkisesta asiakirjasta.
Siteeraan Helsingin Sanomia, he ehkä ovat nähneet ja ainakin kuulleet oikeudenkäynnin yhteydessä.

Mediaan on pakko luottaa, vaikka viimeaikaiset tapahtumat ovat luottamusta hivenen horjuttaneetkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Täällä alkaa joka blogissa olla näitä "asiantuntijoita" jotka "tietävät" miten olisi pitänyt tuomita.

Huvittavaa höpötystä

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Sanopa muuta ja lääketieteen asiantuntijoitakin löytyy tukuttain.

Mikäs siinä. Uutisissa sanottiin, että yksityiskohtainen kuolinsyy on määrätty salattavaksi 60 vuodeksi, joten aikaa riittää maailmantappiin kiistellä netissä. :)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Merkittävä tieto, mikäli olisi totta.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #41

Tieto on epävarma. Kaikki potilastiedot ovat lähtökohtaisesti salaisia.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #44

Mahdollisesta salassapidosta ilmoitetaan aina julkisesti oikeuden päätöksen yhteydessä.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #46

Toimituksen poiminnat