veksi

Itsenäinen Suomi ?

Tämän päivän ohjelmaani on kuulunut kaksi itsenäisyyspäivään liittyvää tehtävää. Aamulla yhdeksältä olin laskemassa seppelettä kotikuntani syrjäiselle sankarihaudalle. Koruton, mutta lämminhenkinen tilaisuus, johon ottivat osaa paikallinen varuskunta, seurakunta ja sotaveteraanijärjestö. Tilaisuudesta jäi miellyttävä olo sisimpään. Oli  hyvä havaita, että kansakunnan omatunto on vielä voimissaan, se vielä muistaa ja kunnioittaa niitä, jotka ovat antaneet suurimman mahdollisen lahjan isänmaallemme.

 

Toinen tehtävä oli lipun nostaminen kotona salkoon. EU:un liittymisen jälkeen kyseinen tehtävä on ollut minulle vaikea. Joka kerta on pakko punnita mielessään, onko Suomi enää itsenäinen vai ei.  Pohdinnan tulos on, että maamme ei ole enää itsenäinen kuin vähäiseltä osaltaan. Meillä ei ole enää omaa valuuttaa, me emme itsenäisesti säädä lakejamme, meillä on omat valtakunnan rajat joita valvomme, mutta muut sanelevat kuinka sen teemme. On siis syytä suhtautua vähintäänkin kriittisesti nykyiseen itsenäisyyteemme. Onneksi meillä on sentään itsenäiset ja muitten määräyksistä vapaat puolustusvoimat.

 

Miten suhtautuisivat nykytilanteeseemme veteraanimme ja sankarivainajat, joita tänään kunnnioitimme seppeleellä? On täysin varmaa, että suuri osa heistä suhtautuisi kielteisesti. He taistelivat maan vapauden puolesta monia vuosia, jotkut jopa henkensä menettäen. Seuraava sukupolvi sitten luovutti maan hallinnan vieraille laukaustakaan ampumatta.

Ei ihme, jos tavallista "mattimeikäläistäkin" asia askarruttaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Niinpä.
Vuosi vuodelta itsenäisyytemme hinta häipyy muistoista.

Kerran vuodessa sentään joku federalisti, jolle Suomi ei ole mitään, toivottaa hyvää itsenäisyyspäivää koko kansalle.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Suomen liittyessä EU:hun, eräs ystäväni päätti, että hän ei enää liputa itsenäisyyspäivänä.
Minä en ole pystynyt samaan, kunnioitan kuitenkin niin paljon niitä kaikkia, jotka itsenäisyytemme aikoinaan takasivat.

Toimituksen poiminnat