veksi

Kuuleeko Orpo, täällä eläkeläiset

Taannoinen Aarno Kotron otsikko oli niin hauska, että en voinut olla sitä osittain lainaamatta. Todennäköisesti hän ei siitä kuitenkaan pahastu.

Kokoomuksella on nyt uusi puheenjohtaja, jolla aivan todennäköisesti on uusia haaveita ja suunnitelmia. Häneltä odotetaan selviä muutoksia Kokoomuksen politiikkaan. Mielenkiinnolla odotamme, mikä muuttuu tai muuttuuko mikään.

Ainakin allekirjoittanut on mieltänyt Kokoomuksen eläkeläisvastaiseksi puolueeksi, ehkä poisluettuna ylisuuria eläkkeitä nauttivat. Nyt olisi hyvä hetki muuttaa suhtautumista ja lopettaa eläkekansan kurjistuminen. Uudella puheenjohtajalla on vielä kaikki arvovalta tallella, hänen sanaansa uskotaan ja kuunnellaan. Muutoksien tekeminen juuri nyt on mahdollista.

Eläkekansaa on nujerrettu monin keinoin jo monien vuosien ajan. Verotus on epäreilua, indeksikorotuksia on jäädytetty, taitettu indeksi aiheuttaa vanhuusköyhyyttä. Hallituksen juuri lupaama veroale tuskin taaskaan koskee eläkkeensaajia.

Eläkeläiset ovat puolueitten unohtama kansanosa. Heitä tarvitaan vain vaalien alla höynäytettäviksi, vaalien jälkeen puheet unohdetaan ja sama kurjistaminen jatkuu.

Viime vaalien alla annetut lupaukset voisi vieläkin lunastaa. Kokoomuksella on nyt etsikkoaikansa hoitaa eläkeasia kuntoon ja nousta sen siivittämänä reilusti Suomen suurimmaksi puolueeksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

"Kestävät ratkaisut syntyvät yhteisen työn tuloksena. Puheenjohtaja näyttää suuntaa, yhdessä tehdystä aate- ja ohjelmatyöstä kumpuaa sisältö tekemiseemme. Tarvitsemme vilkasta keskustelua. Perusteluja."

Ylläoleva on kaappaus Orpon blogista. Siinä hän sanoo, että puheenjohtaja näyttää suunnan.

Eläkeläisen ongelmista ja yleensäkin eläkeläisistä hän on visusti sanomatta mitään. Siitä voi joku jotakin päätellä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

veikko kärkkäinen

Eläkekläisillä on ollut koko elämänsä aikaa suunnitella ja varautua eläkevuosiinsa.

On hiukan outoa alkaa eläkeellä ollessaan vaatia valtiolta parempaa osuutta ja etuisuuksia joihin ei itse ole ollut aikoinaan valmis panostamaan.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Eläkeläiset ovat varmasti suunnitelleet ja varautuneet eläkevuosiinsa. Muun muassa sopimalla ja maksamalla itselleen eläkkeen.
Eläkesopimusten toinen osapuoli ei ole pitänyt sopimuksia muuttumattomina vaan heikentänyt niitä.
Ei siis vaadita mitään parempaa, vain sitä mitä on sovittu alun perin.
Sama pätee verotukseen, pyydämme vain samaa kuin toisillakin jo on.

Olen joutunut henkilökohtaisesti läheltä seuraamaan kauan eläkkeellä olleitten vanhusten rajuakin elintason (tulojen) laskua.

Yhden kansanryhmän olojen tietoinen huonontaminen sotii jopa perustuslakiamme vastaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eihän valtiolta vaaditakaan muuta, kuin taitetun indeksin poistamista, valtio maksaa vain omientyöntekijöidensä eläkkeet budjetistaan.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #4

Voisi se sen lisäksi verottaa eläkeläisiä niin kuin muitakin kansalaisia.

Toimituksen poiminnat