veksi

Onko kaupunkiin eksyneet eläimet pakko tappaa?

Aina silloin tällöin kaupunkialueille eksyy villieläimiä, yleensä hirviä ja karhuja. Ennuste tämmöisellä "maaltamuuttajalla" on hyvin huono, lähes aina eläinparka menettää henkensä.

Miksi näin menetellään? Eivätkö kaupunkivihreät siedä eläimiä missään muualla kuin maaseudulla? Maaseudun ihmisten kyllä oletetaan sietävän isojakin petoeläimiä jopa omilla pihoillaan.

Tappamaan niitä ei maaseudulla ainakaan voi mennä tulkoon vierailuista  minkälaista vahinkoa tahansa, muuten käräjäsalin ovet aukeavat hyvin sukkelaan.

Myönnän kyllä, että kaupunkien vilskeessä suuri eläin aiheuttaa helposti vahinkoja ja se on siksi poistettava.  Vaikea vain on ymmärtää, miksi eläin pitää usein poistaa tappamalla.

Nykyteknologia mahdollistaa eläimen nukuttamisen, jonka jälkeen se on helppo kuljettaa takaisin omalle reviirilleen. Lisäksi nukutusnuolen ampuminen kaupunkioloissa lienee aika yksinkertainen juttu ja varmasti vaarattomampi sivullisille kuin ampuma-aseen käyttö.

Yhtään kertaa en kuitenkaan tiedä nukutusasetta käytetyn villieläimen poistamiseen. Kaupunkien virkaeläinlääkäreiltä luulisin jokaiselta löytyvän tarkoitukseen sopivan aseen. Jos ei löydy, niin hankinta ei ole kovinkaan kallis. Poliisin valvomana nukutusoperaatio sujuisi varmasti paljon kivuttomammin kuin päiväkausien jahti ihmisten tiuhaan asuttamilla alueilla.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

Ymmärtääkseni, että metsän eläimiä koitetaan aina hätistää palaamaan asutulta alueelta takaisin reviirilleen ennen monin tavoin kuin tappavia toimenpiteitä tarvitaan.

Esimerkiksi:
http://riista.fi/suomen-riistakeskus-hankkii-karko...

Mutta on se ikävä homma, jos kaikesta huolimatta eläin palaa aina takaisin...

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Kuvaamiasi karkotinlaitteita käytetään vain maaseutuasutuksen lähelle tulevien eläinten karkotukseen.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Tässä pätee sama logiikka kuin tuulimyllyjen rakentamisessa. Ei niitä suvaita stadissa, missä olisi suurin yleisö niiden antamasta hyvästä nauttimaan, mutta landepaukkujen on niitä siedettävä aivan pihoillaan.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Virossa eivät ole vihreät voimissaan,mutta omakotitaloon tullutta nuorta karkua ei tapettu, ammunttiin tainutusnuoli ja kuljetettiin Muugaan johon sen arveltiin olleen menossa.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Virolaiset aivan kuin olisivat henkisesti joissain asioissa meitä selvästi edellä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

"Onko kaupunkiin eksyneet eläimet pakko tappaa?"

Kyllä ehdottomasti. Me kaupunkilaiset emme siedä mitään eläimiä. Esimerkiksi nämä Kanadan villihanhet pitäisi tappaa juuri nyt puhumattakaan kaneista.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Koettakaa kärsiä vaan. Pahin mitä voi seurata, on mahdollisuus astua hanhenkakkaan.
Pitäähän täällä maallakin kärsiä susia ja karhuja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Minkävärisiä ovat tarkoittamasi villihanhet, tarkoittanet varmaankin valkoposkihanhia.

Ylittäessään syysmuutollaan Suomenlahden nemuuttuvatkin Klakleiksi ja metsästettäväksi lajiksi.

Toimituksen poiminnat