veksi

Suomi seuraavaksi neuvottelemaan EU:n jäsenmaksualennuksesta

– Arvion mukaan vuosi­na 1995-2014 Suomi on mak­sanut muiden maiden mak­sualennuksia yhteensä noin 2 502 miljoonaa euroa. Luvut ovat käyvin hinnoin. Vuonna 2014 ei makseta muita kuin Yhdistyneen kuningaskun­nan maksualennusta johtuen siitä, että uusi omien varojen päätös ei ole vielä voimas­sa. Muiden maksualennusten odotetaan tulevan takautu­vasti maksuun vuonna 2016, kertoo neuvotteleva virka­mies Armi Liinamaa valtio­varainministeriöstä

 

Valtiovarainministeriöstä toimitetuista tiedoista käyvät ilmi Suomen rahoitusosuudet eri maille myön­nettyihin mak­sualennuksiin vuosina 1995- 2014 eriteltyinä. Ison-Britannian (Yhdistyneen ku­ningaskunnan) maksu­alennuksesta Suomen osuus on ollut tähän mennessä 1 549 miljoonaa euroa, Ison- Britannian maksualennuk­seen myönnetyn 75 prosentin alennuksen (Saksa, Hollan­ti, Ruotsi, Itävalta) rahoitta­misesta 578 miljoonaa, ALV-maksun alennuksesta (Saksa, Hollanti, Ruotsi, Itävalta) 312 miljoonaa ja BKTL-maksun alennuksesta (Hollanti, Ruot­si) 63 miljoonaa euroa.

https://www.suomenuutiset.fi/nain-paljon-maksamme-eulle-miksi-suomi-ei-hae-alennusta-jasenmaksuihin/

Ylläoleva on lainattu Suomen Uutisista noin puolentoista vuoden takaa. Lukemat eivät ole siitä ainakaan alentuneet.

On sanottava, että britit kyllä osaavat hoitaa asioitaan. He ovat ulkona rahaliitosta ja maksattavat kylmästi suuren osan jäsenmaksuistaan muilla. Sen lisäksi he harkitusti ruinaavat lisäetuja, kiristämällä muita jäsenmaita mahdollisella erollaan EU:sta.

Olisiko syytä myös Suomen nöyrtyä ja erolla uhkaamalla ryhtyä neuvottelemaan uutta EU-sopimusta? Ero rahaliitosta ja reilu jäsenmaksualennus mietittäväksi ainakin ensialkuun.

 

386

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

'Sen ääni kuuluu, ken huutaa kovimpaa. '

Suomessa on pitkät perinteet vaikenemisessa.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Sanovat, että vaikeneminen on kultaa. Tässä tapauksessa kirjaimellisesti, ollaan vaiti ja maksetaan.

Käyttäjän RistoNikander kuva
Risto Nikander

Kyllä Suomen pitäisi liittyä joukkoon, jotka vaativat vähintään tasapuolista kohtelua.
Pitäisi liittoutua muutaman muun kanssa asiassa. Ehkä se toisi tuloksia eli pakottaisi EUn järkevöittämään toimintaansa. Byrokratia pienemmäksi,korruptoiva rahanjakoa murto-osaan nykyisestä, keskittyminen koko Euroopalle oleellisiin asioihin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ehkä se toisi tuloksia eli pakottaisi EUn järkevöittämään toimintaansa."

Poliitikoilta pitäisi ensiksi vaatia vastauksia mihin suuntaan Suomea EU:ssa viedään, vasta sitten voidaan määritellä mikä on EU:ssa järkevää toimintaa. Tuleeko EU:sta liittovaltio jossa ei enää ole itsenäisiä kansallisvaltioita vai puretaanko EU ja jäädään itsenäisten valtioiden vapaakauppaliitoksi?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Se olisi oikeus ja kohtuus EU:n mallioppilaalle ja kolmen AAA:n maalle.
Käpykaartissa oleva Kataisen Jyrki asialle. Omia möhläyksiään korjaamaan.Hänhän on "veroparatiisiasiantuntija" Junckerin palkkaama juoksupoika.

Vrt. http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212286-...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Eikös Katainen saanut mitallin Merkelitä? Perusteena hyvin hoidettu Suomen talous. Nyt Katainen varmaan tarttuukin väkevällä ja osaavalla talousmiehen otteella tähänkin kysymykseen.

Onneksi meillä on oma ja osaava mies siellä ytimessä aitiopaikalla ! Ei siis syytä huoleen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Muistanpa joskus kuulleeni että jäsenmaksuun ei voi hakea helpotuksia. Vastineeksi Suomi on saanut erivapauden vetää härskisti kotiinpäin maksamalla maailmaan kärkikastin suuruisia kansallisia maataloustukia. Paljon korkeampia kuin esimerkiksi Englanti.

Siinäpä vallan mainio esimerkki siitä miten sellainen kotiinpäinveto on tullut kansalaisille tavattoman kalliiksi: meillä on unionin kallein ruoka; asia joka varsinkin pienituloisimpia kurjistaa eniten.
Ihan sitä perinteistä suomalaista kansallista osaamista siis. Asia josta varsinkin Suomen Uutiset vaikenee.

Ihan aluksi tuota jättimäistä kansallista taikaseinää pitäisi alkaa purkamaan ennenkuin kehtaa hakea mitään jäsenmaksujen alentamista.

http://www.talouselama.fi/tebatti/suomessa-on-maai...

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Muistaakseni Timo Soini menee neuvottelemaan seuraavaksi jäsenyysehdoista v. 2017... A-studiossa taisi hiukan vihjata, että jotain muutoksia voisi hakea... Minä ainakin lähtisin siltä pohjalta, että kun Suomi on näinkin köyhä maa, niin tarvitsemme jäsenmaksuumme alennusta ja onhan meillä pitkä EU:n ulkoraja, niin jos saisimme 3 miljardia huojennusta vuosittain, niin saisimme puolustusbudjettimme edes Ruotsin tasolle.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Eipä ole Suomella lihaksia vaatia mitään. Eikä sen johtajat kyllä rohkenisikaan. Suomen lähtö olisi EU:llle pikkujuttu - Britannian olisi iso asia.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Ei ole Suomenkaan lähtö pikkujuttu. Varsinkaan, jos Britannia jää EU:hun.
Se olisi paha ennakkotapaus, jonka välttämiseksi kannattaa maksuja helpottaa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Se olisi vielä isompi juttu Suomelle, joka ei siksi sellaisella uhkaa.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #11

Jos järjestetään kansanäänestys erosta, ainakin 30 % olisi sen kannalla.

Toimituksen poiminnat