veksi

Eläkeläisten suurlakko

Eläkeindeksin muuttamista palkkaindeksiksi vaativa kansalaisaloite sai tarvittavat 50.000 allekirjoitusta kasaan.  Ensimmäinen tavoite eläkeläisten köyhtymisen ja kurjistumisen lopettamiseksi on saavutettu.

Se on kuitenkin vain yksi voitettu taistelu eläkeläissodassa. Seuraava taistelu käydään eduskunnassa, kun aloitetta siellä käsitellään.

Luultavasti se taistelu hävitään, niin valitettavalta kuin se kuulostaa sanoakin. Eläkevakuutusyhtiöt, työnantajajärjestöt ja useimmat poliittiset puolueet tekevät kaikkensa jotta kansalaisaloite hylätään, vaikka samalla menetetään tervehdyttävä lisäruiske maan talouteen.

On siis syytä alkaa valmistella jo rintamalinjoja kuntoon kolmatta taistelua varten. Seuraavaksi eläkeläisjärjestöjen pitää kasata joukot yhteen ja julistaa Suomeen eläkeläisten suurlakko.

Parin viikon lakko saa maan lähes sekaisin ja aiheuttaa suurta taloudellista vahinkoa.  Lakon aikana eläkeläiset ja eläkeläisjärjestöt eivät osta yhtään teatterilippua, tee yhtään ulkomaan matkaa, osta ainoatakaan linja-autokuljetusta mihinkään, eivät osallistu mihinkään vapaaehtoistyöhön, eivät vieraile kylpylöissä ja lomakeskuksissa, eivät toimi lastenhoitajina, eivät käytä hotelleita ja eivät osta kuin välttämättömät kulutustavarat ja niin edelleen. Kaikki entiset varauksetkin pyritään lakkoajaksi perumaan.

Kenenkään eläkeläisen talous ei lakosta kärsi, melkein päinvastoin. Lakon voi uusia aina tarvittaessa, niin kauan kuin se katsotaan tarpeelliseksi.

Tarvitaan vain julkiset järjestöpäätökset, milloin lakko aina alkaa ja milloin loppuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kannatan!

Terveisin
Seppo Leskinen, eläkeläinen
Haukiputaalta

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Hyvä juttu!
Nyt puuttuu enää 1 434 498 kannattajaa.

"Vuoden 2015 lopussa työeläkkeensaajia arvioidaan olevan yhteensä 1 434 500 henkilöä eli vajaan prosentin enemmän kuin edellisen vuoden lopussa"

Toimituksen poiminnat