veksi

Kesä voi tuoda tullessaan katastrofin

Maahan suuntautuvan muuttoliikkeen vuoksi yhteiskuntamme painiskelee suuremman muutoksen kourissa kuin ehkä arvaammekaan. Muutospaineita aiheuttavat tulijoitten erilainen uskonto, totutut tavat ja erilainen kulttuuri.

Tähän asti maahamme suuntautunut muuttoliike on ollut kaikkien hyväksymää, maahanmuuttajat ovat kotoutuneet ja työllistyneet ja integroituneet lähes huomaamattomaksi osaksi suomalaista yhteiskuntaa.

Tänä päivänä osa aiemmin maahan tulleista katselee uutta maahanmuuttoryntäystä pelolla. Kuusankoskella asuva egyptiläissyntyinen lääkäri, Ashraf Benyamin, kertoo paikallisen lehden haastattelussa pohtivansa, onko hänellä enää halua asua Suomessa. -Olemme vaimoni kanssa pohtineet jopa muuttoa Uuteen-Seelantiin. Tähän päivään asti hän kertoo viihtyneensä Suomessa erinomaisesti. Nyt kaikki on muuttunut.

Suomen terveydenhoidon säästöt närästävät.  -Sairaansijoja karsitaan, potilaita joudutaan siksi sijoittamaan jopa kylpyhuoneisiin. Silti rahaa löytyy vaivatta uusiin vastaanottokeskuksiin.

Hän perää myös Suomen päättäjiltä kriittisyyttä maahanmuuttoa kohtaan. -Hädässä olevia pitää auttaa. Ne joille annettu ruoka tai asunto ei kelpaa, eivät ole hädässä. Myöskään rikollinen ei ole turvapaikanhakija, hän on rikollinen.

Rikollisten lisäksi hän sulkisi rajat kaikilta ilman viisumia ja monen turvallisen maan läpi tulijoilta.

Lähi-idän kulttuuria hyvin tuntevana Benyamin on huolissaan siitä, miten maahanmuutto vaikuttaa naisten ja tyttöjen turvallisuuteen Suomessa. Miesten harjoittama joukkoahdistelu, taharrus gamae, istuu hänen mukaansa tiukasti Lähi-idän kulttuurissa, ja kulkeutuu maahanmuuttajien mukana tännekin.

-Ahdistelu ei lopu valistuksen keinoin. Se loppuu vasta, kun siihen puututaan kovalla kädellä, tekijöitä rangaistaan ja karkotetaan maasta. -Sanat eivät ikävä kyllä riitä.

Kovilla otteilla on Benyaminin mielestä kiire. Pian on käsillä kesä ja kaupungit täyttyvät kevyesti pukeutuneista naisista.  -Jos viestiä ei saada perille ennen kesää, käsillä on katastrofi.

Benyamin omassa perheessä on jo reagoitu turvattomuuden lisääntymiseen. -Vaimo ja tytär eivät enää liiku iltaisin yksin samalla tavalla kuin aikaisemmin.

 

Näin siis Suomeen täydellisesti kotoutunut egyptiläissyntyinen lääkäri. Tarinassa ei ole rasismista häivääkään. Tosiasiat vain on tunnustettava ja niihin reagoitava oikein.

Reagoinnilla alkaa olla kiire.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Kiire tulee jos 100 ihmistä päivässä pitäis lähettää takaisin kesään mennessä. Vaihtoehtoisesti vankilakapasiteettia täytyy lisätä.

Ja sitten on vielä uudet tulijat. Vaikealta näyttää nyt.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Onpa hieno periaate, että aiemmin Suomeen tullut maahanmuuttaja ja tulevat maahanmuuttajat sanelevat suomalaisten käyttäytymisen ja suomalaisten naisten pukeutumiskoodin? Mihin sitä Talvisotaa ylipäätään tarvittiin?

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Entinen maahanmuuttaja tajuaa vaaran paremmin kuin suomalaiset itse.
Kokemus puhuu.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Virosta vuokrata täysyne ylläpitoineen Rummun ja Paterein vankilat karkotetuille välivarastoinniksi.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #8
Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Paterei on aika rankka paikka. Olisi kyllä ennalta ehkäisevä vaikutus.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kyllä Rummu on samaa hyvää tasoa, piikkilangat ja vartiotornitkin on vielä paikallaan. Siellä voivat tehdä sopimuksen vapaaehtoisesta paluusta maahan, josta tulivat Suomeen.
Vapaaehtoinen pakko Stalin opin mukaan kissalle sinappia syötätessä.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Uskomaton rimanalitus lääkäriltä,jos hän edellyttää,että juuri niillä kaikkein hädänalaisimmilla, ilmeisesti sitapakolaisilla,joita ainoastaan hän siis sallisi Suomen päästävän maahan, pitää olla passi ja viisumi.
Ja varmasti turvapaikanhakijoilla pitäisi olla mukanaan maansa ,esim Saudi-Arabian,viranomaisten todistus siitä,
että ovat homoja ja että heitä vainotaan?

Tästä samasta lääkäristä saa muuten kuulla jatkuvasti .
Jutussa on vain se heikkous,että jos hän on niin totaalisen suomalaistunut,kuin väitetään,miten hän voi olla niin totaalisen varma tänne kesällä tulevien pakolaisten " lihan himoista"?

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Todella järkevä ja asiallinen kirjoitus tältä lääkäriltä. Se turvapaikanhakija, joka raiskaa naisia ja jolle ei ruoka kelpaa, ei ole hädässä. Millä perusteella sinä olet oikeassa ja hän väärässä?

Toimituksen poiminnat