veksi

Lasi vodkaa ja maailma näyttää ihan mukavalta

”Vodkalla on aivan erityinen paikka venäläisten sydämissä, eikä ihme, sillä muutaman vodkalasillisen jälkeen elämä hymyilee, maailma syleilee, ja velat muuttuvat saataviksi.”

Tuo yllä oleva lause on lainattu eräästä venäläisestä julkaisusta. Ehkä siinä on tuotu yksinkertaisella lauseella esiin venäläisen köyhemmän kansanosan suhtautuminen maan oloihin ja sen hallintoon.

Mitään muuta ei ole tehtävissä, eikä mitään hyviä muutoksia ole odotettavissa.  Maan johtamiseen ei demokraattisesti voida vaikuttaa. On vain hyväksyttävä, että maan valtaistuimella istuu Vladimir Viisas, joka johtaa maata mielensä mukaan ja niin kauan kuin haluaa.

Ei siis mikään ihme, että tavallinen venäläinen poikkeaa silloin tällöin kivijalkabaarissa siemaisemassa lasin- pari vodkaa ja maailma hymyilee hetken ja murheet unohtuvat. Eikä sijoitus ole suuri, noin yksi euro/50 cl.

Ehkä Suomessa kannattaisi kokeilla samaa taktiikkaa. Lasketaan vodkan, ja konjakinkin, hinta niin alas, että jokainen voisi töistä tullessaan piipahtaa baarin kautta siemaisemassa pari ”maailmanparantajaa”.  Vaimo näyttäisi kotona kauniimmalta, hallitus säästyisi jokailtaiselta kiroamiselta eikä  asuntovelat huolettaisi ainakaan sinä iltana.

Ihan vaan sivutuotteena ravintolat pystyisivät työllistämään työttömiä tarjoilijoita, ulkomaankauppa Viron kanssa kääntyisi ylijäämäiseksi,  hallitus saisi kerrankin ansaittua kiitosta ja venäläiset alkaisivat pitää meitä ystävällismielisenä kansakuntana.   Aidosti uskovaiset muslimitkin muuttaisivat takaisin raittiisiin kotimaihinsa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

''Ei siis mikään ihme, että tavallinen venäläinen poikkeaa silloin tällöin kivijalkabaarissa siemaisemassa lasin- pari vodkaa ja maailma hymyilee hetken ja murheet unohtuvat. Eikä sijoitus ole suuri, noin yksi euro/50 cl.''

Suomen hallituksen täytyy pikaisesti toteuttaa tuo myös Suomessa. Niin paljon minuakin sylettää Suomen tilanne.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Niinpä!
Välillä me ihmettelemme, miksi venäläiset eivät pahemmin narise. Ei ole tarvetta niin kauan, kuin vodka on halpaa ja sitä on riittävästi.

Käyttäjän pekkakorvenniemi kuva
Pekka Korvenniemi

Positiivista! Alas viinaralli ja monopoli-Alko! Alas kotitissuttelu, eläköön kivijalkabaarit ja -palvelut.
Venäjää ei toki tarvitse matkia, kun EU-Saksan mallinen alkoholilaki poistaisi a-ongelmamme.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Suomessa vallitsee todellinen a-ongelma. Me haemme juotavamme Virosta, maksamme a-verot Viroon, tuemme valtion vähillä varoilla maitten välillä seilaavia varustamoja, herätämme hämmennystä jopa kanadalaisissa jääkiekkoilijoissa jne.

Hullu kansa, hullut johtajat jotka hullu kansa on valinnut.

Pekka Iiskonmaki

#4
Saksassa on ravintolabisneksessä yli miljoona ihmistä. Lisäksi valmistus.

Suomessa se tarkoittaisi 30.000 - 40.000 uutta työpaikkaa.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Jo.s olet laskenut oikein, niin luku on varteeotettava

Toimituksen poiminnat