veksi

Taisin menettää lottovoiton

Vlkaistessani kuinka käyttötilini jaksaa huomasin yllätyksekseni, että olin viime kuussa siirtänyt tililtäni Veikkauksen tilille yhteensä 60 euroa. Euromäärän suuruus vähän yllätti. En ole koskaan pitänyt itseäni minään himopelaajana, peliongelmaisesta puhumattakaan. Nyt kuitenkin tajusin olevani vähintäänkin keskivertopelaaja,  sillä olin muutama aika sitten lukenut suomalaisten sijoittavan (v.2014) keskimäärin 500 euroa vuodessa erilaisiin rahapeleihin.

60 euroa kukaudessa tekee vuodessa 720 euroa. Aika iso summa , jonka voisi sijoittaa varmasti viisaamminkin. Sillä voisi hankkia joka vuosi uuden hyvän älypuhelimen ja maksaa sen koko vuoden käyttöliittymän. Sillä rahalla voisi tehdä viikon, parinkin matkan etelään lomailemaan . Vuokra-asukas maksaisi sillä reippaasti kuukauden vuokran ja omakotiasukas kenties koko vuoden sähkölaskunsa.

Tarkempi tutustuminen tilastoihin osoitti, että suomalaiset pelaavat vuodessa (v.2014) 2,2 miljardin euron edestä ja peliongelmaisiksi luokiteltavia kansalaisia on jo ainakin 65000 henkeä. Suurin rahastajamme on Veikkaus, noin 860 miljoonaa, toisena RAY, noin 780 miljoonaa ja kolmantena Fintoto, joka nappaa taskuistamme vuodessa noin 60 miljoonaa euoa. Lopun tuosta 2.2 miljardista  tuhlaamme kasinoissa tai kiikutamme ulkomaisille toimijoille.

Allekirjoittaneen törsäämiselle tuli loppu, Veikkauksella ei ole enää sijaa tietokoneeltani. Eläkeläisellä ei ole varaa tieten tahtoen luopua ihan turhaan joka kuukausi kuudestakymmenestä eurosta, varsinkaan nyt kun eläkkeet pienenevät kuin Pyy maailmanlopun edellä. Päätös tietää minulle 60 euron korotusta eläkkeeseen, eikä siitä mene edes veroakaan.

Ettei osatotuus jäisi mainitsematta, niin tietysti osa pelirahasta palautuu yhteiskunnan käyttöön. On kuitenkin moraalisen kysymyksen paikka, onko oikein rahoittaa mm. urheilua voittovaroin, jotka on suurelta osin peräisin peräti vähävaraisten kukkarosta?  Mielestäni ei.

On myös moraalisesti arveluttavaa mainostaa pelejä unelmilla, jotka niin kovin harvoin toteutuvat. Jo ennestään varakkaat eivät haaveile lottovoitoista, niin tekevät vain köyhät, jotka pelatessaan jäävät unelmien maksumiehiksi.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"... ja omakotiasukas kenties koko vuoden sähkölaskunsa."

Öh ..., menee talvella kuukaudessa tuo summa.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Iso talo, isot toleranssit.
Ehkäpä lämmität sähköllä?

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

https://fi.wikipedia.org/wiki/Peliriippuvuus

Tilastoja on monenlaisia. Tämä väittää peliriippuvaisten määräksi peräti 110.000 henkeä.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

RAY jonka palautusprosentti on 33% ja se,että ne pelit on säädetty ja asiakaskäyttäytyminen seurataan,eli sattuman kaupasta ei ole kyse .Veikkaus ja RAY joiden hallituksissa istuvat kansanedustajat ja saavat hyvät palkkiot kokoustamisistaan ,RAY ja veikkaus varoista rahoitetaan omien puoluetovereiden hankkeita mm.keskusta on saanut perhehoitoliiton asioiden ajamiseen messevät rahat RAYltä,kuten moni muu perheillä itseään elättävä rouvakerholaisten poliittinen järjestö.

Rosvoustahan tuo on kaikki tyynni,ja monopoliasemalla varmistetaan että hyvä veli/sisko hankkeet saavat rahoituksensa,muiden jäädessä ulkopuolelle.Sama koskee veikkauksen rahojen jakoa.Sinne annetaan jossa tietyt tyypit ovat mukana,eli puolue taustan ja kamusuhteiden perusteella.Ne,joiden toiminnasta olisi hyötyä muillekin kuin niille,jotka puoluetaustansa ja muiden kytköstensä kautta ovat itse hyötymässä,ei avustusta tipu.Ei,vaikka se olisi hyödyllisempää ja kohdistuisi oikeaan ryhmään.

Näitä rahoja kun jakavat ne tyypit jotka eivät ole millään muotoa puolueettomia.Kyllä se näkyy kun katselee vuosi toisensa perään keille sitä rahaa jaellaan.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Valitettavasti olet päätelmissäsi aivan oikeassa. Olen itse hallituksen jäsenenä eräässä yhdistyksessä, jossa vuodesta toiseen keskustellaan mahdollisesta hakemuksesta RAY:lle.
Tähän saakka ei hakemusta ole lähetetty, koska olemme varmoja että emme saisi mitään. Tarvittava kytkös puuttuu.

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Juu, tukea ei tipu ellei ole suhteita.

Toimituksen poiminnat