veksi

Pommi vai ei ?

Siinailla pudonneen venäläisen matkustajakoneen putoamisen syynä on vahvimmin tullut esiin  ISISIN  koneeseen asettama pommi. Englantilaiset ja amerikkalaiset tiedustelulähteet tukevat teoriaa, venäläiset ja egyptiläiset ovat eivät siihen usko.  

Koneen mustat laatikot ovat osittain tuhoutuneet, joten todennäköisesti ohjaamon nauhoituksia ei niistä pystytä selvittämään. Nykyaikainen lentoturmien tutkinta on kuitenkin niin tehokasta, että koneen putoamissyy selviää lähes varmasti, jos vain tutkijaryhmä ei koostu pelkästään venäläisistä.

Molemmilla mailla on syy toivoa koneen pudonneen muuten kuin sotilaallisen toimen takia.  Egypti pelkää turismin romahtamista jos turistilennot Sharm el Sheikh :iin lopetetaan niitten vaarallisuuden vuoksi.

Venäjällä, ja sen presidentillä Vladimir Putinilla on myös paljon pelissä. Presidentin kannatus voi romahtaa pikatahtia nykyisestä 90% pohjalukemiin.  Edessä saattaa olla uuden  ”kannatuksenkohottajan” etsiminen. tai sitten Ukrainan sotatoimet pitää käynnistää uudelleen. Jos lentoturman aiheutti pommi, venäläiset huomaavat joutuneensa presidenttinsä ansiosta osalliseksi Syyrian sotaan ja ovat sen vuoksi vaarassa joutua maksaamaan siitä hengellään.

Yksi huomionarvoinen seikka on myös se, että viimeistään nyt kaikkien maitten tulisi ymmärtää, että ISISIN toimet voivat laajentua pikkuhiljaa kokonaan globaaliksi ongelmaksi. Meillä on käsissämme koko maailmaa uhkaava vakava uskonsota.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Isisis on jo minun mielestäni iso ongelma, jota ei maailman isoiset ole vielä tarpeeksi edes osanneet kuvitella. Uskonnolliset höyrypäät pystyvät tekemään nin paljon pahaa soluttautumalla itsemurhaan valmiiden sotureidensa avulla ihan mihin tahansa. Lasten ja naisten mukaanotto tekee asian vielä pahemmaksi, kun kaikkea ei pystytä koskaan kuitenkaan valvomaan. Itse uskon Isisin olleen lentokoneen putoamisen aiheuttaja, eli heillä oli oma mies joko mekaanikkona tai lennolla itse mukana.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Uskon samoin, kunnes kenties toisin osoitetaan.

Onneksi aloittivat koneitten pudottamisen venäläisistä, eikä suomalaisista koneista.
Sekin päivä varmasti on tulossa, jolloin suomalaisetkin joutuvat terrorismin (jihadin) uhreiksi.

Toimituksen poiminnat