veksi

Varustautuuko Venäjä sotaan saadakseen aikaan rauhan?

 Puolustusministeri Sergei Shoigu ilmoitti alkukuusta Venäjän yhdistäneen ilmavoimansa  ja avaruuspuolustusjoukkonsa uudeksi Venäjän avaruusjoukoksi. 1.8.2015 alkaen ilmavoimilla, ilmatorjunnalla, ohjusjoukoilla ja avaruusjoukoilla on yhteinen komentokeskus.

Muutoksen taustalla lienee huomautus muulle maailmalle, lähinnä EU:lle ja USA:lle, Venäjän asevoimien halusta kasvattaa voimaansa.  USA:n kiistattomaan herruuteen avaruussodankäynnissä halutaan vastata huolimatta maan taloutta vaívaavasta lamasta.

Myös viimeaikaiset uhkaukset ydinaseitten mahdollisesta käytöstä sodan uhatessa, käyvät ehkä uskottavimmiksi keskittämällä armeijan toimia entistä enemmän avaruussodan suuntaan.

Ulkoista vihollista ei avaruuden suunnasta ole ainakaan tiettävästi uhkaamassa. Uusia sivilisaatioita, jotka voisivat uhata ihmiskuntaa, ei ole löydetty. Avaruussotaan varustatuminen palvelee yksin omaan varautumista joko hyökkäykseen tai puolustukseen "normaaleja" oletettuja vihollisia vastaan.

Venäjän käyttämä motto:" Paras keino taistella rauhan puolesta on sota" kuulostaa lähes pahaenteiseltä. Ehkä kuitenkin parhaat keinot saada rauha säilymään, ovat rikkumaton rauhantahto ja uskottava ja rehellinen ulkopolitiikka.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Venäjään ottamatta kantaa...kaikki varustautuvat sotaan rauhan vuoksi.

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Si vis pacem, para bellum (suom. Jos haluat rauhaa, varaudu sotaan) on lainaus Publius Flavius Vegetius Renatuksen teoksesta Epitoma Rei militaris.

Rooman valtakunnassa kehotus saattoi olla aiheellinen, mutta nykyään?
Eivät rauhanmarssit pysyvää rauhaa saa aikaan. Mutta mikä on oikea kehityssuunta?

YK on osoittautunut voimattomaksi. Täytyisi perustaa koko ihmiskuntaa käsittävä elin, jolla on riittävästi resurssia pitämään suurvaltoja ja sotaan valmistautuvia kansoja aisoissa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Venäjä-mielisten separatistien valtaamassa Luhanskissa palavat ETYJ-tarkkailijoiden autot ja heidän toimistonsa on piiritetty. Halutaanko ETYJ sivuun hyökkäyksen tieltä?

http://lugansk-news.com/

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

"Halutaanko ETYJ sivuun hyökkäyksen tieltä?"
Varmasti halutaan, Se on ainoa järjestö joka toimii lähes kunnolla rauhan puolesta. Siksi sitä ei haluta sinne.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Eihän siitä mitään tule jos kaikki pelokkaina kyykistelevät omissa poteroissaan. Vain Putin on rohkea, hänellä on tavoitteena Pyhän Venäjän suuruuden ja kunnian palauttaminen, eikä hän pelkää ja hänellä on kansan täysi tuki. Venäjä on jo hiukan harjoitellut hyökkäämistä naapurimaihin. Ne ovat olleet sankaritekoja.
Tulevat kohteet pelkäävät!

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Uskon, että kyseessä on ns. synkkä huumori.
Teot ovat kieltämättä sankaritekoja tavallisten venäläisten mielestä. Älymystö voi ajatella toisin.

Toimituksen poiminnat