veksi

USA käy napalmisotaa Donetskia ja Luganskia vastaan

"Donetskin ja Luganskin kansantasavallat ovat tällä hetkellä ainoita alueita Euroopassa, jotka on kokonaan vapautettu amerikkalaismiehityksestä. Juuri siksi USA haluaa tuhota ne hinnalla millä hyvänsä. Vapautetun Novorossijan alueella asuu nyt melkein 5 miljoonaa ihmistä. Kuolema uhkaa heitä joka hetki, koska tänä päivänä EU:ta laajennetaan napalmilla. Tämä on uusi Vietnam. Donbassin lapset tietävät, miten juosta pommisuojiin, kun USA-NATO-EU levittää ilosanomaansa."

Ylläoleva on suora lainaus Johan Bäckmanin "virallisesta" blogista. Johan tuskin lainauksesta pahastuu, tuleehan sille täten runsaasti lisää lukijoita.

On mielenkiintoista lukea asiaansa todella paneutuneen kirjoittajan tekstiä. Sanoja ja mielipiteitä ei säästellä, poliittinen väritys on kaikella taidolla rakennettua ja sanonta paatoksellista.

 

Jos meikäläinen ylläolevaa tekstiä tulkitsisi, siitä saisi kuvan, että USA miehittää myös Suomea, samoin kuin koko Eurooppaa. Se käy napalmin sävyttämää sotaa  Donbassia vastaan ja uhkaa kuolemalla viittä miljoonaa ihmistä. USA:n rinnalla sotaa käyvät noita pikkuvaltioita vastaan myös Nato ja EU.

 

Jos minä kirjoittaisin vakavissani samaa, minut julistettaisiin syyntakeettomaksi ja kylähöperöksi. Joillekin muille se on leikkiä, josta kirjoitusten tilaaja kenties maksaa täysipäiväisen työntekijän palkkaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (18 kommenttia)

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kyllä tuo uppoaa täysin muutamiin puheenvuorolaisiinkin.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen
Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Viittaat varmaankin tähän Bäckmanin bloggaukseen:

http://kohudosentti.blogspot.fi/2015/05/mina-rakas...

Tuossa bloggauksessa Bäckman käyttää 8 kertaa termiä fasisti, yleensä viitaten "Kiovan junttaan". Seitsemän kertaa hän viittaa eri tavoin Kiovan fasistijunttaan ja kerran "Jo nyt USA-NATO-EU:n fasistijuntan suurhyökkäyksen uhka leijuu kaikkialla". Minulle jää epäselväksi, että tarkoitetaanko tällä Kiovaa vai näkeekö hän myös USA:n ja EU:n fasistijunttana. Sen verran epäselvästi hän tuon lauseen kirjoitti.

Termiä natsi Bäckman käyttää myös kahdeksan kertaa eri yhteyksissä. Yksi viittaus on toiseen maailmansotaan, mutta muut seitsemän viittausta ovat nykypäivään.

Luulen, että Bäckman on aika suoraan suomentanut Donetskin separatistien propagandaa. Se ei olisi mitenkään yllättävää tuntien hänen taustansa. Tuollainen kirjoitustyyli ja sanavalinnat saattavat toimia Donetskin separatisteille myötämielisissä piireissä. Sen sijaan sanavalinnat herättävät epäilyksiä ihmisissä, jotka ajattelevat vähänkin kriittisesti.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ihme, ettei Napalmin käytöstä ole muut uutisoineet.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

"Ihme, ettei Napalmin käytöstä ole muut uutisoineet."

Eivät ne "muut" ole uutisoineet tätäkään: "Ukrainan presidentti Petro Porosenko on allekirjoittanut joukon lakeja, joilla kielletään Ukrainan kommunistien laillinen toiminta, kommunistisen ideologian levittäminen ja Neuvostoliiton aikaiset symbolit."

Käyttäjän petriluosto kuva
Petri Luosto

Olet muuten väärässä Lintunen:

http://www.dw.de/ukraine-lawmakers-ban-communist-a...

Deutsche Welle uutisoi, että Ukraina kieltää natsi- ja kommunistipropagandan. Taisi Lintuseen iskeä tietty valikoivuus, kun hän "unohti", että Ukraina kielsi myös natsipropagandan.

Tässä on syytä huomata, että Ukraina tunnustaa Ukrainan itsenäisyyden puolesta taistelleiden kansallismielisten organisaatioiden roolin II maailmansodan ajalta. Tästä herää se kysymys, miten nykyinen Ukraina määrittelee välinsä menneisyytensä kanssa. Valitseeko Ukrainan Saksan vai Venäjän tien? Saksa on tehnyt välinsä menneisyytensä kanssa selviksi, sen sijaan Venäjä vain glorifikoi omaa menneisyyttään unohtaen menneiden hirmuvaltiaiden verityöt.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

"Saksa on tehnyt välinsä menneisyytensä kanssa selviksi, sen sijaan Venäjä vain glorifikoi omaa menneisyyttään unohtaen menneiden hirmuvaltiaiden verityöt."

Tuo on hyvin sanottu!
Saksa on selvittänyt välinsä ja selvittelee niitä vieläkin muutamien valtioitten kanssa.

Venäjä päinvastoin todellakin "glorifikoi" aiempaa historiaansa, elää kuin olisi ainoa oikein menetellyt valtio maailmassa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eihän ukrainalaisten nälkään tappamisessa vuodatettu verta.

Jarmo Skog

Helppoa väittää että valtamedia pimittää näitä uutisia. Yhtä helppoa todeta, ettei pimitä, ja moiset Lintusen väitteet ovat palturia.
http://yle.fi/uutiset/ukraina_kieltamassa_kommunis...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Lintunen, joko olet löytänyt Neuvostoliiton osavaltion Eestin kansallislaulun sanat, sinähän kerroit kaikilla osavaltioilla olleet omat kansallislaulunsa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Bäckmannia pidetään Suomessa jonkinlaisena stand-up koomikkona, mutta ongelmana on se, että hänen propagandansa Suomesta otetaan tosissaan venäläisessä mediassa ja julkaistaan siellä totuutena.

Eräässä artikkelissaan hän kertoi, että venäläisiä isoäitejä kidutetaan ja murhataan Suomessa. Jokainen suomalainen ymmärtää, että vaikka kyseisen lausunnon antaja olisikin "huolissaan" ulkomaalaisten maahanmuuttajien perheenjäsenten kohtelusta, niin tuollainen värikäs ilmaisu on kuitenkin tarkoitettu tahallisen demagogiseksi metaforaksi. Mutta Venäjän kansa, jolla on Stalinin ajan vainoajanjakso niin lähellä tämän päivän historiaa, ei sitä yleisesti ottaen ymmärrä kuvaannollisesti, vaan kirjaimellisesti.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Sama vaara on kaikessa Bäckmanin toiminnassa. Oliko hänellä elämäntyönä vahingoittaa Suomen suhteita Venäjään?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Luulisin, että hänelle on annettu missio myötävaikuttaa suomalaisvastaisen aineiston kokoamiseen ja arkistointiin Venäjällä tulevaa tarvetta silmällä pitäen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Bäckman puolustelee toimintaansa Donetskin kansantasavallan "edustustona" muistellen sitä, että Tarja Halonen toimi aikoinaan DDR:n tunnustamisen puolesta.

http://svpressa.ru/politic/article/122443/

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #12

DDR:n tunnustamiskomitea oli myös hyvin propagandistinen jo nimeltään, sillä sitä perustettaessa Suomi ei ollut tunnustanut myöskään Saksan Liittotasavaltaa. Milläköhän kriteerillä Saksan neuvostomiehitysvyöhyke olisi pitänyt saada tunnustetuksi omaksi valtiokseen, muttei muita miehitysvyöhykkeitä?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Dosentilla taitaa hihna luistaa aika rajusti.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Dosentilta normaalia kirjoittelua, ei satunnaista hihnan luistamista.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Ei satunnaista ehkä, luistoa kumminkin.

Toimituksen poiminnat