veksi

Kotitalousvähennys ja tulot 1000 euroa kuussa

Posti kantoi kotiin esitäytetyn veroilmoituksen viime vuodelta. Sitä pähkäillessä tuli selviteltyä, missä määrin kotitalousvähennys kannustaa varsinkin vanhempaa väkeä  hankkimaan itselleen verovähennykseen oikeuttavia palveluita.

Jos tulosi ovat todella pienet, niin kuin monilla pikkueläkkeen varassa elävillä on, suuresti rumpua lyöden mainostettu vähennys on vain teoreettinen. Jos sinulla ei ole juurikaan maksettuja veroja, ei yksinkertaisesti ole mistä antaa vähennystä. Vähennys kun annetaan maksetusta verosta. Jos ansaitset noin 1000 euron eläkettä, niin kuin hyvin monet eläkeläiset ansaitsevat, voit unohtaa koko veronvähennyksen.

On siis aivan selvää, että juuri kaikkein heikoimmassa asemassa oleville kotitalousvähennys on vain sananhelinää, eikä saa aikaan sitä lopputulosta, jota varten vähennys on osittain luotu. Heidän olojaan ja asemaansa vähennys ei paranna.

Jos taas ansaitset noin 2000 euroa kuukaudessa, voit kirjata vähennyksen täysimääräisenä, verosi riittävät kyllä siihen. Kokonaan eri asia on sitten, onko sinulla siihen enää tarvetta? Ehkä on, jolloin verovähennys voi olla se ratkaiseva tekijä, mikä saa aikaan korjaus- tai kotitaloustyön teettämispäätöksen. Työn tekijä korjaa suurimman potin saadessaan työtä ja yhteiskunta toiseksi suurimman vähentäessään harmaan talouden määrää.

Varakkaat tuskin vaivautuvat edes lomakkeen täyttämisen vaatimaan työhön.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Kotitalousvähennys on varakkaita varten.Se vähennysprosentti oli ennen 60%,mutta nykyisen kokoomus jne.johtoisen hallituksen aikana se laskettiin tuohon nykyiseen 45%

Suurimmaksi osaksi käyttäjät ovat hyvätuloisia eivät mitään vähävaraisia. es.remontit ovat olleet yksi iso kohde.AIVAN TUTKIMUSTULOKSISTA LÖYDETTYÄ FAKTAA.Eli hyvätuloiset remontoivat.Eläkeläisillä ja muilla pienituloisilla ei ole edustusta näissäkään karkeloissa.

KOTIMAA 25.12.2011 | PÄIVITETTY 25.12.2011 STT,
MAINOS

Joulusiivouksen teettämisestä saa ensi vuonna vähemmän kotitalousvähennystä kuin tänä vuonna. Kustannusten hyvitettävä osuus pienenee vuodenvaihteessa 60 prosentista 45:een.
Lisäksi kotitalousvähennyksen enimmäismäärä pienenee. Kun tänä vuonna vähennystä saa 3? 000 euroon asti, ensi vuonna suurin mahdollinen määrä on 2? 000 euroa.

Uudistuksesta sovittiin jo kesällä JYRKI KATAISEN (KOK) hallituksen muodostamisen yhteydessä. Taustalla on tarve saada valtiolle lisää veroeuroja myös sitä kautta, että kansalaisten saamia verovähennyksiä pienennetään.

Rakennusalan mukaan vähennyksen pienentäminen voi johtaa siihen, että entistä suurempi osa esimerkiksi kotien remonteista teetetään pimeästi.

Vähennystä saa kotitalous- ja hoitotyöstä, kunnossapito- ja peruspalvelutyöstä sekä tietotekniikan asennus- ja neuvontapalveluista.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Aivan oikeassa olet, valitettavasti.
Vähennyksen voisi muuttaa siten, että se loppuisi jossain 1500 euron kuukausituloissa.

Toimituksen poiminnat