veksi

Kymmeniä henkirikoksia, ryöstöjä ja raiskauksia joka ikinen päivä

Useita kymmeniä henkirikoksia, ryöstöjä, huumerikoksia, raiskauksia ja muita vakavia rikoksia joka päivä. Tämä kaikki Suomessa, suomalaisessa mediassa, jota katsovat ja kuuntelevat kaikki  vauvasta vaariin.

Vuosien varrella useimmat aikuiset ovat tottuneet tilanteeseen ja pitävät sitä aivan hyväksyttävänä ja normaalina. On "normaalia " tappaa ihminen useimmiten kärsimättä siitä  mitään rangaistusta, tai kantamatta teosta minkäänlaista vastuuta. Ihmistä saa mediassa pettää, hakata, orjuuttaa ja työntää lokaan lähes mielin määrin.

Tänä päivänä ei ilmeisesti enää vaivauduta edes miettimään, onko asiassa mennyt jotakin ihmisten sietokyvyn yli? Miten päivittäinen rikosten- ja epänormaalin käytöksen seuraaminen vaikuttaa meidän omaan käyttätymiseemme? Mitä käyttäytymismalleja lapsemme oppivat, tuleeko median antamasta mallista heille uusi elämisen malli, joka antaa oikeutuksen tehdä lähes mitä vain aivan rankaisematta? Oppivatko he kenties, että ihmisen voi "väliaikaisesti" surmata, kyllä se seuraavassa jaksossa herää henkiin?

Yhteiskunnassamme on kasvamassa ensimmäinen sukupolvi, joka on todellinen viihteen suurkuluttaja, Jokaisen nuoren taskussa on älypuhelin ja kotona läppäri, joilla voi seurata median luomaa ihmemaailmaa lähes joka hetki. Näin myös tapahtuu. Koulun jälkeen suurin osa nuoren päivästä kuluu mediamaailmassa.

Vanhempien ja koulun tehtävänä on antaa nuorille ohjeet ja oppi tulevan elämän ymmärtämiseen ja hallintaan. Onnistuuko se maailmassa, jossa toinen voimakas taho koko ajan tuo esille toisenlaista mallia elää toisenlaisessa yhteiskunnassa, jossa lähes kaikki on sallittua?

Ehkä se onnistuu suuremmalla osalla nuoria, mutta aivan varmasti on niitäkin, jotka ehkä alitajuisesti valitsevat elämälleen toisenlaisen mallin.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Tällä hetkellä näyttää siltä, että ohjelmien aiheiksi kelpaavat vain sota, rikokset ja seksi.
Muut aiheet on lähes hylätty.

Ei kovin kasvattavaa!

Käyttäjän MikkoAhola kuva
Mikko Ahola

Iltapäivälehdet ja media uutisoivat kaikki Suomessa tapahtuneet henkirikokset ja törkeät pahoinpitelyt. Raiskauksista raportoidaan ne, jotka ovat tapahtuneet julkisella paikalla. Loppujen lopuksi ei näitä rikoksia kovin paljon kuitenkaan tapahdu, kun uutisia niistä on lopulta melko kohtuullinen määrä lehdissä.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Laske vaikkapa televisiosta yhdeltä kanavalta yhdessä päivässä tulevat henkirikokset ja vastaavat,
Niitä on vaikka kuinka paljon.

Toimituksen poiminnat