veksi

Onko musliminaisilla ihmisoikeuksia ?

Ovatko musliminuorten tekemät raiskaukset pelkkiä sattumia, vai onko pohjalla islamista lähtöisin oleva naisten oikeuksien mielivaltainen vähättely.

Monet varmaan muistavat Bangladeshista Ruotsiin aikoinaan muuttaneen lääkärin ja kirjailijanTaslima Nasrinin. Hän joutui nuorena lukemaan koraania ulkoa arabiankielellä, jota hän ei ymmärtänyt.  Myöhemmin hän sai käsiinsä Koraanin  bengalinkielisen käännöksen jota hän ymmärsi  ja se oli hänelle järkytys .

Aikuistuaan ja päästyään opiskelemaan hän tutki Koraania useilla oppimillaan kielillä ja tuli vakuuttuneeksi, että juuri Allah eikä kukaan muu, julisti naiset vähäarvoisiksi olennoiksi, joita miehet saivat kohdella mielivaltaisesti, pakottaa kantamaan burkhaa, piestä ja pitää orjinaan.

Nasrinin mukaan juuri Islam, ei niinkään fundamentalistiset tulkinnat siitä, vaati naisten orjuuttamista, sekä myös uskottomien tappamista kaikkialla maailmassa.

Herää kysymys, mikä on mm. Suomeen muuttaneitten islaminuskoisten suhtautuminen naisiin? Tehoaako nuorena muualla saatu opetus edelleen, eikä länsimaista tapaa eri sukupuolten tasa-arvoisuudesta haluta ottaa elämisen tavaksi ? Ovatko suomalaiset naiset vaarassa joutua muslimimaahanmuuttajien toimesta samanlaisen eriarvoisen kohtelun uhreiksi?

Naapurissamme Ruotsissa on koettu kaikki pahimmat naisten syrjimisen muodot, kunniamurhista alkaen. Onko kenties Suomi kohta kokemassa saman. Ovatko raiskaukset ensimmäinen askel siihen suuntaan?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Hyviä kysymyksiä joita kannattaisi enemmänkin pohtia myöskin julkisesti mediassa ilman, että siitä saa heti rasistin ja/tai maahanmuuttovastaisen ihmisen maineen. Todennäköisesti tästäkin blogista Veikko alkaa saada kuraa niskaansa, jos nyt oikein osaan arvata.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

"Ovatko musliminuorten tekemät raiskaukset pelkkiä sattumia, vai onko pohjalla islamista lähtöisin oleva naisten oikeuksien mielivaltainen vähättely"

Tuskin kumpaakaan, tai korkeintaan molemmat osittain muiden syiden lisäksi.

Intiassa raiskausten määrää on selitetty vuosikymmeniä jatkuneella poikalapsien suosimisella. Kun tyttölapset on suuremmassa määrin abortoitu tai vaan paiskattu jokeen, niin naisia yksinkertaisesti on huomattavasti vähemmän. Tämä tietysti johtaa siihen, ettei miehille riitä seurustelusuhteisiin naisia ja loput voit arvata..

Olisiko vähän samansuuntaista tässäkin mukana. Maahanmuuttajien miesvaltaisuus ja samanaikaisesti heikko sosioekonominen asema estävät saamasta naisia millään muulla keinoin. Ei tietenkään mikään puolustus, mutta mahdollinen osaselitys.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

"Maahanmuuttajien miesvaltaisuus ja samanaikaisesti heikko sosioekonominen asema estävät saamasta naisia millään muulla keinoin."

Näinkin voi asia olla. Lisäksi suomalaiset miehet pyrkivät seurustelusuhteeseen vähien musliminaisten kanssa.

Uskon kyllä itse, että kaikkialla maailmassa suuri syy on islamin naisia väheksyvä oppi, jonka jokainen mies tietysti mieluusti omaksuu.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Kyllä, normiksi muodostunut jyrkkä sukupuolierottelu yhdistettynä patriarkaaliseen teokratiaan tai uskonnon tulkintaan tuottaa miehille kulttuurista alttiutta omaksua "ottajan" seksuaalimoraali, mikä voi erityisesti korostua ristiriitaisessa tilanteessa kuten uudella kulttuurivyöhykkeellä, missä ainakin näennäisesti sukupuolten välinen tasa-arvo on voimassa.

Toisaalta Suomikaan ei ole mitenkään erityisen naisystävällinen valtio, sillä täälläkin joka 12. minuutti joutuu nainen raiskauksen tai sen yrityksen kohteeksi. Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen selvityksen mukaan Suomessa raiskataan vuosittain noin 15 000 naista (raiskaus määrittyy tässäkin suostumuksen puutteena seksuaaliselle kanssakäymiselle) ja "luvuksi muodostuu 46 000, kun mukaan lasketaan tilanteet, joissa nainen oli nukkunut tai oli ollut muusta syystä kyvytön puolustautumaan.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Onhan se noinkin.
Toisaalta tilastot ovat vain tilastoja. Muslimimaissa ei raiskata juuri ollenkaan, ainakaan niistä ei tule tuomioita. Siellä kun paikalla pitää olla aina 4 todistajaa näkemässä raiskauksen tapahtuvan.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen

Monin paikoin islamilaista maailmaa vallitsee tiukka sukupuolijako, mikä yltää arkipäiväisimpiinkin askareihin ja tapana on myös vartioida seksuaalimoraalia erilaisin (osin väkivaltaisin) keinoin - esimerkiksi naisille määrätty peittävä pukeutuminen ja heille asetetut liikkumisrajoitukset suojelevat ennen kaikkea suvun kunniaa.

Tosin myös miehiö koskee tuo säädyllisen pukeutumisen normi, mutta joka tapauksessa naiset ovat useimmiten niitä vartioitavia ja seksuaalirikoksen uhreina lähes lainsuojattomia. Naiset hakevat harvemmin oikeutta näissä teokratioissa, koska vaara joutua itse rangaistuksi on olemassa, heille on saattanut sisäistyä tunne omasta syyllisyydesta naiseutensa vuoksi ja erityisesti siksi, koska heille ei ole riittävästi tarjolla tietoa ja tukea oikeuksiensa suojaksi.

Toisaalta onhan se kristinuskokin lieventynyt ankarasta opillisuudesta ja tullut valtakirkon taholta entistä enemmän "ajan henkeä" vastaavaksi Suomessa sekularisaation seurauksena, samaa liberaalia muokkaantumista voi odottaa länsimaissa asuvilta muslimeilta ja heidän uskonnon tulkinnaltaan.

Minusta tässä esille tulleita seikkoja ei voi myöskään käyttää yleisperusteluina esimerkiksi maahanmuuttopoliittisille rajauksille, joilla estettäisiin mainittuun ryhmään kuuluvien miesten pääsyä Suomeen. Kulttuurien eroista syntyvät riskit on hyvä silti tiedostaa, ja käsittääkseni ne ovatkin sinänsä jopa tutkimuksellisesti tunnistettuja :

http://www.kirkkojakaupunki.fi/arkisto/uutiset-ja-...

Sitten esimerkiksi Miessakeilla on jonkin verran maahanmuuttajamiehille suunnattua vertaistuki- ja ryhmätoimintaa, mikä on mielestäni proaktiivisena menetelmänä kannustava tapa purkaa suomalaiseen lainkäyttöön ja normistoon sopimattomia maskuliinisuuden odotusarvoja muun kotoutumisen helpottumisen ohella...

Matias Koskelin Vastaus kommenttiin #7

Joka keskusteluunko Juholle pitää muistuttaa, että YLEn dokumentin mukaan suomesta on lähetetty 150 liian kotoutunutta somalityttöä somaliaan, siihen vaaralliseen maahan. Ruotsissa yli 1500, muutama tapettu.

Missä ovat ateistit ja homoseksuaalit muslimikotien nuoret (Ayaan Hirsi Alit) ?

Ei, he eivät voi hakea realistisesti suojaa viranomaisilta. Ei niiden resurssit ja halu ole riittänyt 500 vuoteen romaninaisillekaan.
On mahdotonta paeta kulttuurista, jonka suojelemiseksi miehet ovat valmiita vankilaan.

Monenko sadan vuoden ajan siirtymäaikaa ehdotat maallistumiselle, jonka jälkeen lainsuoja alkaisi koskea muslimien vähemmistöjä.

Missäpäin eurooppaa tästä maallistumisesta on merkkejä.

Tottakai voidaan käyttää perusteena rajauksiin.

Ei nämä asiat Juho hokemalla muuksi muutu!

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #8

Mitäs minä juuri kirjoitin eräistä islamilaisista kulttuureista, naisten heikosta oikeussuojasta niissä ja riskien tiedostamisesta kulttuurisiirtymienkin yhteydessä.

Naisten asema konservatiivisessa islamissa ei Suomessä toteutettavilla maahanmuuttokriittisillä rajauksilla parane lainkaan - käsittääkseni ainoa eettisestikin hyväksyttävä keino, mitä yhteiskunta voi tässä proaktiivisesti toteuttaa, on rohkaista ko. ryhmän miehiä purkamaan omia maskuliinisuuden odotusarvojaan ja samalla tukea ko.ryhmän naisia emansipaatioon ja madaltaa heidän oikeussuojakynnystään.

Sanktio"aseen" käyttö nopeuttamaan kehitystä on myös olemassa, sillä esimerkiksi ratifioitavana oleva ns. Istanbulin sopimus sisältää entistä laajemman oikeusturvan vähemmistökansallisuuksiin kuuluville naisille mm. kunniaväkivallan, pakkoavioliittojen ja naisten ja tyttöjen sukuelinten silvonnan osin.

Seuraavaksi taitaa olla ihan pakkokin jo blogata islamilaisesta feminismistä ja muslimihomoja vihkivistä imaameista, jottei islamista muodostu liian muuttumaton kuva....

Veijo Ylä-notko Vastaus kommenttiin #9

Voisitko panna linkin muslimihomoja vihkivistä imaameista.
Ja mieluummin jossain muslimaassa.

Veijo Ylä-notko Vastaus kommenttiin #11

Antikainen hoi !

Tahtoo linkin.

Edes johonkin jenkkiläiseen new-age imaamiin

Matias Koskelin Vastaus kommenttiin #9

Juho kirjoitti:

"Naisten asema konservatiivisessa islamissa ei Suomessä toteutettavilla maahanmuuttokriittisillä rajauksilla parane lainkaan - käsittääkseni ainoa eettisestikin hyväksyttävä keino, mitä yhteiskunta voi tässä proaktiivisesti toteuttaa, on rohkaista ko. ryhmän miehiä purkamaan omia maskuliinisuuden odotusarvojaan ja samalla tukea ko.ryhmän naisia emansipaatioon ja madaltaa heidän oikeussuojakynnystään."

Tuohan tarkoittaa, että heistä tulisi ihmisoikeuksien julistuksella varustettuja itsellisiä eläjiä.
Jostain syystä tämä juuri ei heille käy.
Olisiko syynä, että nainen voisi vaatia länsimaisen naisen oikeudet.
Tuosta taas seuraisi, että koko muslimikulttuuri kairon julistuksineen lakkaisi olemasta.

Joo, oleppa hyvä Juho, missä ajoin metsään ?

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Islamin sisällä käydään ankaraa kamppailua naisten oikeuksista.

Esimerkiksi tammikuussa Berliinin Neuköllnissä Al-Nur-Moskeijassa vieraillut saarnaaja (muslimi) kannusti raiskauksiiin (avioliitossa). Saarnavideo “Berlin Imam: Women Should Be Confined to the Home and Never Say No to Sex with Husband The Internet - January 23, 2015 - 05:50” (ei näy mobiilililaitteilla), http://www.memritv.org/clip/en/4756.htm

Berlin-Brandenburgin turkkilaisyhdistyksen puhehenkilö Ayse Demir, 45, (muslimi) teki saarnan vuoksi rikosilmoituksen „julkisesta kehottamisesta raiskauksiin“.

”Dessen Aussagen seien "eine öffentliche Aufforderung zur Vergewaltigung", sagte Ayse Demir, Sprecherin der Organisation“, http://www.spiegel.de/politik/deutschland/al-nur-m...

Neuköllnin aluepormestari Heinz Buschkowsky (SPD, sosiaalidemokraatti) käsittelee kirjassaan Die andere Gesellschaft (2014) keskustelussa esiintyviä argumentteja ja syytöksiä islamofobiasta sekä dokumentoi ääri-islamistien muita muslimeja kohtaan kohdistamaa painostusta.

Teoksen kuvasivut (surkeita, ei pysty skannaamaan) esittävät erään muslimijärjestön alueen kouluissa muslimitytöille jakamaa lehtistä ”Meine liebe Schwester im Islam”. Tässä annetaan ohjeita oikeaoppiseen pukeutumiseen.

Huonossa esimerkissä tytöillä on päähuivi, mutta se ei suinkaan riitä - Geehrte Schwester, das ist KEIN Hidschab! (Kunniotettu sisko, tuo EI OLE mikään hijab!)

Miksi ei? Koska se on tiukka ja paljastaa kehon muodot! koska se muistuttaa miesten vaatteita, esim. Housut! koska se muistuttaa ei-musliminaisten vaatteita! Koska se ei peitä kaikkia ruumiinosia, näkyy enemmän kuin kädet ja kasvot! Koska se tuoksuu viettelevältä vieraille miehille! Koska se on koristeellinen! Koska se on läpinäkyvä (ei kyllä ole kuvissa)! Koska se on näyttävä turhamaisuuden vaate!

Tämä on kovaa painostusta yläasteikäisiä kohtaan. Kyse ei ole siitä, että rasistit estäisivät toisia ilmaisemasta uskonnollista vakaumustaan esim. huivilla, vaan siitä, että se ei riitä - das ist KEIN Hidschab!

Alkuteksti dokumentaation vuoksi:

„Damit auch Sie einen Eindruck gewinnen können, dokumentiere ich es auf den nächsten Seiten“ Buschkowsky 2014, 220)

Kuvien tekstiä

"Meine liebe Schwester im Islam
DAS ist ein Hidschab!
Wusstest du schon das
- ein Hidschab ein Kleidungsstück der Schamhaftigkeit, Bescheidenheit und Unauffälligkeit ist?"

Geehrte Schwester, das ist KEIN Hidschab!
Du fragst dich warum? Schau mal..
- es ist eng und entblößt deine Körperkonturen!
- es ähnelt der Männerkleidung, wie z.B. die Hose!
- es ähnelt Kleidung der Nichtmusliminnen!
- es bedeckt nicht alle Körperteile, man sieht mehr als nur das Gesicht und die Hände!
- es duftet verführerisch für fremde Männer!
- es ist eine Verzierung, durch die du dich präsentierst!
- es ist durchsichtig!
- es ist ein auffälliges Kleidungsstück der Eitelkeit!"
(2014, 221-222.)

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Esimerkeissäsi puhutaan Saksaan muuttaneitten muslimien ongelmista. Hyvä sekin, mutta tosiasiallinen ongelma on olemassa teokraattisissa muslimivaltioissa, joista maahanmuuttajat kaikkialle Eurooppaan tulevat.
Niissä ei ole juurikaan näkyvissä minkäänlaista naisia koskevaa muutosta tai liennytystä. Päinvastoin, Isisin leviäminen tietää naisten elämän kurjistumista entisestään.

Kun kysymys on lisäksi uskonnosta, joka lähes käskee kohdella naisia huonosti, siihen on vaikea toista uskontoa tunnustavien millään tavalla puuttua. Vähemmästäkin on uskonsotia syntynyt.
Ainoa mikä on tehtävissä, on pyrkiä saamaan kaikki maahanmuuttajat noudattamaan vastaanottajamaan lakeja ja tapojakin,
Maassa maan tavalla ja sillä siisti.

Veijo Ylä-notko

Veikko!
Ei tuo maassa maan tavalla vaatimus ole missään toteutunut, eikä tule toteutumaan.

Koetappa kuvailla se mahti, jolla mennään vaatimaan eurooppalaisiin muslimilähiöihin yhtään mitään.

Jos ambulanssit tarvitsevat vahvan poliisisaattueen, mene sinne sanomaan, että hei, tasa-arvo ja homojen oikeudet.

Tehtävissä on yhtä paljon kuin pikkulinnulla, jonka pesään käki on muninut.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #12

Hyvä kommentti sinulta, Veijo.

Juuri tuolla tavalla on parhaillaan tapahtumassa Ruotsin lintukodossa.
Koko eteläisen Ruotsin kaupungit alkavat olla vaarallista seutua kantaväestön asuskella. Yöllä ei ole enää asiaa liikkua ulkona ilman panssarivaunua, eikä kohta päivälläkään.

En ole mielestäni rasisti ollenkaan, mutta asiat eivät ole enää niin kuin pitäisi. Olisin ihan valmis tiukentamaan maahanmuuttosäädöksiä niin, että muutettuasi maahan sitoudut elämään niin kuin maan omat kansalaiset. Jos rikot lupausta, maasta pois.

En tiedä olevan sellaista muslimimaatakaan, jossa sinne muuttaja saisi kaikkien hyväksymänä elää kuin entisessä lähtömaassaan. Vaikeuksia tulee, jos suomalainen homopariskunta kävelisi käsikynkkää Saudi-Arabiassa tai nuori neitokainen minihameessa ja rintsikoissa Kairon kaduilla. Eli emme vaatisi yhtään enempää kuin islamistit omissa maissaan.

Lisäksi yksi kysymys: miksi he tänne tulevat?

Veijo Ylä-notko Vastaus kommenttiin #13

Miksi he tänne tulevat, kysyt.
Euronainen saa 1,6-1,8 lasta.
Muslimit 4-8.
Otappa laskin käteen.
Tätä tarkoitin käen munalla.
Asiaan kuuluu myös vihervasemmistolaisen lintuemon vimma ruokkia mitä vaan.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #14

Olen ymmärtävinäni, että rivien välissä kerrot maahanmuuton olevan suunnitelmallista islamin levittämistä kaikkialle, mm. Suomeen.

Eikö syynä ole vaino ja sota, joita he väittävät olevansa pakotettuja lähtemään pakoon? Eikö elintasopakolaisia myöskään ole?

Veijo Ylä-notko Vastaus kommenttiin #17

Ei siinä mitään sen kummempaa suunnitelmaa ole.

Huomaahan sen hölmöinkin että ruokaa ei riitä kaikille siellä.
No Euroopassa näyttää riittävän.
Sinne, ja pian ei riitä missään,
jollei ehkäisyä sallita.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #18

Mitä muuten Koraani sanoo ehkäisystä? Ei tietysti mitään, koska siitä ei tiedetty 500 luvulla mitään.
Mitä siitä sanovat koraanin tulkitsijat?

Jotkut viisaat kyllä väittävät islamin levittämisen olevan järjestelmällistä koko Euroopassa.

Toimituksen poiminnat