veksi

Venäjä, Euroopan porvarillisin maa

Tällä hetkellä Venäjä lienee porvarillisin valtio Euroopassa. Maan lähes kaiken omaisuuden hallinnasta vastaa pari- kolmekymmentä oligarkkiperhettä, joita hyvällä syyllä voi nimetä porvareiksi. (omistava ja varakas luokka, vasemmiston vastakohta)  Valtio on vain se instanssi, jossa varakas luokka valvoo ja toteuttaa yhteisiä etujaan. Kansalaisyhteiskunnalla ei maan talouden ja muidenkaan asioiden hoidossa ole mitään sanomista.

 "Kun venäläiseltä kadunmieheltä kysyy miksi olisi mukava olla ökyrikas, vastaukseksi saa, että tietysti sen vuoksi, että voi varastaa Venäjällä ja kärsiä rangaistuksen ulkomailla - mahdollisesti jopa kotiarestissa jossain lämpöisessä meren rannalla. Ei siis ole ihme, että V. Gusinskin ja P. Borodinin seikkailut länsimaisissa vankiloissa pysyvät kansan jatkuvan kiinnostuksen kohteena. Kuinka venäläinen keskiluokka sitten suhtautuu "sankareihinsa"? Virallisen mielipidetiedustelun mukaan 23% keskiluokasta rakastaa ökyrikkaitaan, 31% vihaa heitä, 38% sietää ja 8% suhtautuu välinpitämättömästi."  Näin Venäjän Aika 1/ 2001. Lainauksesta saa täyden kuvan Venäjän kansan vuosisataisesta kleptokraattisesta kulttuurista. Lähes 70 % hyväksyi valtion omaisuuden varastamisen.

Ajat ovat tuosta muuttuneet, mutta eivät oleellisesti.  Omistava luokka on yhtä vähälukuinen, vaikkakin omistajat ovat joutuneet kokemaan myös menetyksiä. Omistaminen on tullut myös epävarmaksi, illalla rikas on joutunut heräämään aamulla rutiköyhänä. Muutamat varakkaat ovat siirtyneet ulkomaille ja toiset viettäneet vuosia vankilassa. Selvänä trendinä omistuksien vaihtumisessa on pidetty omaisuuksien siirtymistä presidentin tukijoukkojen suojelukseen. Suuri osa Venäjän kansallisesta omaisuudesta lienee tällä hetkellä siirretty turvaan länsimaiden pankkeihin ja sijoituksiin.

Onko Venäjällä kenties odotettavissa uusi proletariaatin vallankumous? Ennen pitkää aivan varmasti. Kansalaisyhteiskunta ajautuu niin vaikeaan tilaan, että muuta vaihtoehtoa ei enää jää jäljelle. Edellisen vallankumouksen alullepanijan, Leninin mukaan porvarillisen valtion vaihtuminen proletaariseen valtioon on mahdotonta ilman väkivaltaista vallankumousta. Sanonta pätee varmasti nykypäivänäkin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jukka Laine

Suomi ja Venäjä eivät ole missäänn mittakaavassa vertailukelpoisia, mutta jos haluat niitä verrata niin Venäjä on kansalaisten reaalitalouden vertailussa suorastaan pohjamudissa.

Oman linkkisi mukaan Venäjällä varallisuuden arvo jää alle 10 000 dollarin peräti 94 prosentilla aikuisväestöstä. Osuus on suunnilleen sama kuin esim. Intiassa ja Afrikassa.

Suomalaisen aikuisen varallisuus oli viime vuoden puolivälissä keskimäärin 145 693 dollaria

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Veikko,porvaristoa ei ole päässyt edes kehittymään Venäjälle, vaan talous on suurkapitalistien hallussa.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Eipä siellä oikein ole vasemmistoakaan.
Omistavaa luokkaa kutsutaan porvareiksi, niitä siellä ilman muuta on olemassa. Vähän tietysti karrikoitu mielipide.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Se pieni eliitti, jolla on varallisuutta yhtä paljon kuin koko muulla väestöllä yhteensä, pystyy junailemaan mitä tahansa maailmanrauhan kannalta vaarallista. Tämä ei siis koske pelkästään Venäläisiä oligarkkeja vaan kaikkia muitakin miljardöörejä!

Tavallisen kadun miehen on hyvin vaikea tajuta sitä, että maailman rikkaimmilla voi henkilökohtainen omaisuus olla monta miljardia!

Jos muutama tällainen ”liikemies” pelaa bisneksiään ”samaan pussiin” muiden kaltaistensa kanssa niin he kykenevät ohjailemaan maailmaa mihin suuntaan he haluavat.

He omistavat median, he omistavat pankit, he omistavat poliitikot jne.

He saavat turuille ja toreille kuinka suuren porukan tahansa. Siihen soveltuvat erilaiset kiihkomieliset ryhmittymät todella hyvin, kuten esim. uskonlahkot, toisinajattelijat ja sorretut ryhmät.

Muutamama miljardi on niin järjetön summa, että sillä on helppo luoda koflikteja milloin mihinkin.

Näiden konfliktinluojien käsissä lepää koko ihmiskunnan kohtalo, eikä niille voi tai edes yritä voida kukaan mitään. Muutos lähtisi poliitikoista, mutta ne eivät tee mitään koska ovat itsekin ”liikemiehiä”.

Järkyttävää, mutta totta!

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Päätelmäsi ovat varmasti totta. Luultavasti jo nyt on maailman taloutta, mediaa, hallintoa ja monta muuta asiaa ainakin yritetty ohjailla miljardiomaisuuksien turvin. Me emme vain sitä vielä oikein tiedä.

Jos puhutaan Venäjästä, siellä tilanne on vielä toinen. Oligarkit eivät
uskalla ryhtyä muuttamaan mitään, Putinin pelko pitää heidät aisoissa.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Kaikilta osin en ole täysin samaa mieltä sikäli, että nämä ns. "oligarkit" eivät suinkaan ole 100% "venäläisiä" vaan enemmänkin "länsimaalaisia liikemiehiä", jotka mieluusti tekisivät vallankumouksella bisnestä niin kuin NL:n hajoamisen aikoihin.

Siihen en ota enempää kantaa missä mittakaavassa, milloin tai miten tuollainen voisi toteutua, eittämättä sitä eräät tahot silti tavoittelee (?)..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Valtion suojeluksessa olevien mafian kaltaisten syndikaattien hallinnassa oleva talousrakenne on kaikkea muuta kuin porvarillinen.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Tyypillistä mafialle on myös se, että raha, lapset ja sukulaiset siirretään rikospaikalta suojaan ulkomaille.

Tuosta kun painaa väritettyjä maita nähdään kenen lapset maailmalla liikkuu.

http://insightfulinteraction.com/nemtsov.html

Siellä näyttää myös korkea-arvoisten virkamiestenkin lapset viihtyän. Ennakoiko tämä vallankaappauksen pelkoa Venäjällä ?

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Varmasti tämän vuoden mielenkiintoisin linkki. Kiitoksia kovasti.

Jukka Laine

USAn subprime kriisi 2008 on hyvä esimerkki. Pieni pääomapiiri Wall Streetillä pyörittää koko maailmaa. He keräävät rahat ja muu maailma ja köyhät amerikkalaiset maksavat laskun. Omaisuus keskittyy maailmanlaajuisesti.

Mikä on esim. Wallenbergien osuus ollut Ruotsin ja jopa Suomen taloudessa. Ruotsalaiset ovat ostaneet parhaat palat Suomesta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jos et huomannut, niin tämä blogi käsittelee Venäjän taloutta ja sen ominaispiirteitä.

Pekka Sandberg

Siellä se tehdään puolittain rikollisesti,suomessa vastaava tehdään valtion suosiollisella avustuksella.Ylisuuret eläke-vakuutus yhtiöiden yms.johtajien ja johtokuntien palkat ja kokous palkkiot kansan edustajien ja ministerien korvauksista puhumattakaan.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kyllä siellä sitä "valtion suosiollista avustusta riittää". Putinin omaisuus on sadan miljardin luokkaa ja hän on toiminut koko elämänsä pienellä virkapalkalla. Siitäkö hän on omaisuutensa säästänyt? Ei menisi Suomessa läpi. Venäjällä kukaan ei piittaa, koska se on maan tapa.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

"Venäjällä kukaan ei piittaa, koska se on maan tapa."

Juuri näin.
Tämä maan tapa on suurin uhka Venäjän tulevaisuudelle. Viime lopulla koko maa on tyhjennetty varallisuudesta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #13

Luonnonvarat ovat kuitenkin Venäjällä tyhjentämättömät.

Vilho Juntunen Vastaus kommenttiin #13

Mikset ilkeä tunnustautua sosialidemokraatiksi kun sinä olet sitä?

Vilho Juntunen Vastaus kommenttiin #13

Mitä se Veikko-parka tarkoittaa tuollakin lauseella? Taidat olla sosialidemokraattien ihannevävy? Voi voi kun meiltä viedäänn kaikki omaisuus. Minulla ei ole kuin hautapaikkana kahden neliön yksiö äitini ja isäni vieressä. REVI SIITÄ VITUN PORVARI SAATANA!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #19

Vilho, puhu kuten ennen demoveljistä.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #19

Vilho hyvä!
Edustan Suomen suurinta puoluetta, sitoutumattomia.
Näin saan olla asioista aina sitä mieltä kun minusta oikealta tuntuu. Kukaan ei sido kieltäni eikä kynääni.

Kaikki muut voivat mielestäni ajatella ja puhua asioista juuri niin kuin haluavat ja sillä hyvä.

Kunnioittavin terveisin
Veikko

Toimituksen poiminnat