veksi

Kaiken huippu: venäläiset ostavat jo raja-asemiamme

Iltalehden saamien tietojen mukaan useita suomalaisia rajavartioasemia on päätynyt venäläisten omistukseen Lappeenrannan, Imatran, Parikkalan ja Kiteen alueella. Jos näin näkyvää venäläisten toimintaa jatkuvasti sallitaan, lainsäädännössämme on jotakin pahasti vialla.

Ollessani työelämäni alussa jouduin vierailemaan Kiteetä lukuunottamatta kaikilla nyt kyseessä olevilla raja-asemilla. Vielä 1960 luvulla kaikki rajaseutuluvat jouduttiin hakemaan raja-asemilta. Rajavyöhykkeellä oli maalaistaloja ja kaikki niissä asioivat henkilöt joutuivat hankkimaan kulkuluvan. Silloin ei tullut mieleenkään, että joskus niitä kiinteistöjä isännöisivät venäläiset.

Aivan käsittämätöntä, että tällainen kaupanteko yhä sallitaan. Aivan varmasti osa kaupoista tehdään muissa tarkoituksissa kuin vain omistamisen ilosta.  Kansanedustaja Suna Kymäläinen Ruokolahdelta oli täysin oikeassa yrittäessään saada asiaan parannusta. Mistä kummasta johtuu, että suurin osa suomalaisista kansanedustajista ei näe asiassa mitään kummallista? Ehkä kysymyksessä on jonkunmoinen poliittinen suomettuminen, ei haluta ärsyttää naapurimaan ystävällismielisiä asukkaita.

Lainsäädännön näkökulmasta asian muuttamiselle ei pitäisi olla mitään suuria esteitä. Aivan hyvin voisimme sorvata lain, joka kieltää kiinteistöjen myynnin sellaisen valtion kansalaisille, joka ei ole tehnyt Suomen kanssa sopimusta vastavuoroisuudesta suomalaisten tekemien kiinteistökauppojen osalta.

Todennäköisesti maamme myyminen venäläisomistukseen loppuisi siihen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Pekka Heliste

Jos Suomen armeija ja viranomaiset eivät noita tarvitse niin mihinkä niitä muutkaan armeijat tarvitsisivat ?

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Hyvä kysymys.
Suomi ei tarvitse, mutta tarvitseeko Venäjä? Jotenkin alkaa tuntua , että tarvitsee, näitä kiinteistöjä sekä monia muita, jotten ostolle ei löydy loogista selitystä.
Korvessa sijaitsevat vanhat raja-asemat eivät ole kunnollisia lomakohteiksi, eivätkä varsinkaan mihinkään yritystoimintaan.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Pekalle sen verta, että olisihan se kätevää kun venäläiset olisivat rajojemme sisällä jo valmiiksi, ei tarttisi sitten mitään kummempaa rajasodankäyntiä harjoittaa. Voips olla että odottelevat kuitenkin vielä sen aikaa, että Hamina-Vaalimaa väli saadaan rakennetuksi, on sitten leveä ja tasainen paana ajella kohti pääkaupunkia.

Kansalaisaloitekeräys asian tiimoilta taitaa olla jo meneillään. Toistaiseksi allekirjottaneita 2601, joten vielä tarvii jonkun nimen. :)

Pekka Heliste

Meillähän on jo nyt täällä 60000 venäläistä ja Kokoomus haluaa tuoda 500000 lisää.

Miksi ne korpeen lähtisivät makkaraa paistamaan, jos heitä tarvittaiisin sotatoimiin ?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Minkäsmaalaiset niitä myyvät?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Minkäsmaalaiset niitä myyvät?"

Näin vaalien alla olisi hyvä kysyä mitkä puolueet ovat edistäneet tätä myyntiä ja myös yleistä puolustusvoimien alasajoa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#5

Niin.... tässähän voi nähdä samalla maanpuolustustahtomme.
Ei pidetä huolta että omaisuus pysyisi omissa käsissämme. Varuskunnissa kiillotetaan kivääreitä ja lentolaivueille ostetaan Hornetteja sillä aikaa kun vierasmaalaiset ostavat talot ja järvenrantatontit.
Länsi myy aseet, joita emme tarvitse, Itä ostaa kesähuvilat. Suomalaiset seisovat työttöminä leipäjonossa. Näinkö tässä käy.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen Vastaus kommenttiin #9

"Länsi myy aseet, joita emme tarvitse, Itä ostaa kesähuvilat. Suomalaiset seisovat työttöminä leipäjonossa. Näinkö tässä käy."

Totta vie, tuohon suuntaan ollaan valitettavasti menossa. Maanpuolustus pitää sisällään muutakin kuin sotimisen ase kädessä.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio Vastaus kommenttiin #9

Jorma Moll

Jorma on tottunut venäläisiin Virossa. Heitä lienee 400 000 ja 100 000 sellaista joilla ei ole mitään kansallisuutta ?

Siellä on jo puolet maasta annettu venäläisille.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Suomalaiset niitä myyvät, mikä onkin kummallista.
Pitää vain muistaa, että rahalla on taivaallinen voima.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomalaiset niitä myyvät, mikä onkin kummallista."

Otetaan nyt huomioon että hallituksessa olevat poliitikot antavat tähän mahdollisuuden. Ahvenanmaalta et suomalaisena niin vain kiinteistöä osta ja tämä on politiikkaa.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

"Ahvenanmaalta et suomalaisena niin vain kiinteistöä osta ja tämä on politiikkaa"

Tuohon verrattuna venäläisten maanostolupa tulee vielä merkillisempään valoon.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Lisäänpä vielä tiedoksenne, että lueskelin tänään komission "rajoitetussa jakelussa" olevaa paperia "Trade in Services and Investment schedule of specific commitments and reservations, Explanatory note, Limited TTIP" joka käsittelee eri maiden TTIP- ja TISA-vapaakauppasopimusten suhteen tekemiä rajoituksia.

Ulkomaalaisten maa- ja kiinteistöomaisuuden hankkimiseen alueellaan oikeuden kaikkinaisiin rajoituksiin haluavat Bulgaria, Kypros, Tsekin tasavalta, Tanska, Kroatia, Unkari, Liettua, Latvia, Malta, Italia, Romania ja Slovenia.

Vaan ei Suomi.

Itävalta, Puola ja Saksa haluavat päätäntävallan Berliinin, Schleswig-Holsteinin ja Saarin alueilla.

Suomi haluaa päätäntävallan Ahvenanmaalta hankittavien kiinteistöjen ja maa-alueiden suhteen (Venäjä-varaus näes. Ahvenanmaan demilitarisoitu alue ei, sopimusten perusteella, saa joutua ulkovaltojen käsiin).

Slovenia haluaa pitää päätäntävallan maan rajojen lähellä olevien alueiden ja kiinteistöjen suhteen, Irlanti ei halua myydä kaupungeissa.

Olen menossa vasta alkupäässä ko. paperinivaskaa, jota on 103 sivua.
Tähän mennessä, lukemani perusteella, Suomi on tehnyt hyvn vähän varauksia ja rajoituksia verrattuna muihin maihin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Riikka Söyring

Vuonna 2000 kumottiin kaikki ulkomaalaisia tai ulkomailla asuvia koskevat rajoitukset
kiinteistöjen hankkimiseksi. Mitään rajoituksia ostamiselle ei siis ole.

Ainoastaan Ahvenanmaan alueella on kiinteistökauppaa koskevia rajoituksia.
Yhtiöt ja henkilöt, joilla ei ole Ahvenanmaan kotiseutuoikeutta, tarvitsevat maakuntahallituksen luvan kiinteistönhankintaan.

Kiinteistön omistusoikeuden siirtymisen jälkeen ainoa ehto kiinteistölle pääsylle on henkilöille joilta vaaditaan maahantuloon viisumi, tai oleskelulupa Suomessa.

Vapaakuppasopimukset eivät tältä osin muuta tilannetta Suomen osalta mitenkään.

By the way. Suomalaiset ostavat kiinteistöjä ja oaskehuoneistoja enemmän Espanjasta, Portugalista, Turkista ja Yhdysvalloista enemmän kuin ulkomaalaiset Suomesta. Taittaa olla niin, että autiotalot maineen myydän ulkomaalaisille ja ostetaan "paratiisi" Välimeren rannalta.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Ilkka Varsio,

tiedän tuon. Hyvä silti että otat asian esiin.

Nimittäin:

Toteuttaako Suomi johdonmukaista politiikkaa? Joka toinen päivä Venäjä uhkaa lehtiotsikoissa tulla rajan yli, ehkä jo ylihuomenna, joten NATO:on on pakko liittyä!
Samaan aikaan myydään raja-alueelta tontteja ja kiinteistöjä venäläisille, Hartwall-areena Hgin keskustasta ja muutama puolustusvoimien kiinteistö.

Suomen Venäjä-suhteita määrittelee pääasiassa Eu:n isojen maiden (ne joita Suomi suojaa ensiuhrilla jos se Venäjä tähän Eu:n rajamaakuntaan joskus vyöryy)suhtautuminen Venäjään, josta ne ovat energiariippuvaisia. Tämä on se, mitä sanotaan Eu:n ulkopolitiikaksi.

Onko Eu:n ulkopolitiikka tässä viitekehyksessä johdonmukaista?

--
Vapaakauppasopimuksen selitepaperi antaa käsitystä sopimuskokonaisuudesta, siksi sitä luin ja luen.
Maakaupoille rajoituksia asettavat maat -osio on alkupuolella paperinippua, ja kertoo mm. siitä, että strategiset ja taktiset kysymykset on huomioitu eräissä Eu:n jäsenmaissa

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

"Maakaupoille rajoituksia asettavat maat -osio on alkupuolella paperinippua, ja kertoo mm. siitä, että strategiset ja taktiset kysymykset on huomioitu eräissä Eu:n jäsenmaissa"

Tuossa lauseessa asian tärkein pointti. Miksi ihmeessä suomalaiset eivät toimi samoin? Pelkäävätkö siinäkin isoa naapuria?

Toimituksen poiminnat