veksi

Eläkeläinen, katso tarkasti kuka on äänesi arvoinen

 

Suomen kansa käy  kohta vaaliuurnille valitsemaan uusia kansanedustajia.  Jokainen yrittää valita tarjonnasta sen, jonka katsoo parhaiten pystyvän ja haluavan hoitaa juuri hänen ja samalla myös koko maan etuja.

Yksi osa kansasta kuitenkin käyttäytyy kummallisesti. Se jättää vaaleista toiseen tietoisesti käyttämättä   mahdollisuuttaan vaikuttaa oman ryhmänsä asioihin. Se äänestää niin kuin on jo kapalossa oppinut ja isä ja äiti on määrännyt.  Tuli nousukausi tai laskukausi, meni maalla hyvin tai huonosti, oma etu ja sen ajaminen äänestämällä on tuiki tuntematon asia.

Nämä samat ihmiset ovat kuitenkin antaneet tälle maalle kaikkensa, sotineet sen vapaaksi suurin uhrauksin, kohottaneet valtavalla työpanoksella maan yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista, rakentaneet koulutuksen, terveydenhuollon ja sosiaaliturvan.

Nämä ihmiset ovat tottuneet siihen, että vaaleissa valituksi tulleet, puolueista riippumatta, tahtovat aina maan parasta ja toimivat aina oikeudenmukaisesti. He eivät ole huomanneet, että maailma on muuttunut. Suomi ei ole enää se oikeus- ja sivistysvaltio, jollaiseksi se kasvoi sotien yhdistäessä koko kansakunnan toimimaan jokaisen yksilön parhaaksi.

Kansakunta on jakautunut ja jakautuminen jatkuu edelleen. Rikkaat omistavat vuosi vuodelta enemmän ja köyhät vähemmän. Osalla kansasta on työtä, osalla ei, jotkut eivät tule työllistymään koskaan.

Perustuslakimme pitäisi taata koko kansalle samanlaiset oikeudet. Niin ei aina kuitenkaan ole. Suomalaiset eläkeläiset ovat aikanaan solmineet eläkesopimuksen, jonka piti turvata noin 60 % jälkipalkka, eli eläke. Vuoteen 1995 saakka sopimusta noudatettiin molemmin puolin, sittemmin valtio leikkasi eläkkeitä ns. taitetun indeksin avulla.  ”Taitettu indeksi hyväksyttiin pelkistä säästösyistä, eikä sille ole moraalisesti tai aatteellisesti hyväksyttävää perustetta ”, totesi mm. kansanedustaja ja entinen Euroopan Oikeusasiamies Jacob Söderman.

Taitettu indeksi rikkoo lakejamme. Eri ikäiset eläkeläiset ovat erilaisessa asemassa, nuoremmat saavat tuon 60 % eläkkeen, vanhemmat ja kauan eläkkeellä olleet huomattavasti vähemmän. Kun samanaikaisesti myös eläkkeitä verotetaan ankarammin kuin palkkoja, pitkään eläkkeellä olleet ovat vaarassa suistua kerjäläisiksi.

Nyt olisi aika tehdä asialle jotakin. Jokaisen eläkeläisen, ja meitä on paljon, pitäisi kysyä vaaliehdokkaaltaan tämän mielipide eläkeasioista. Jos hän suhtautuu asiaan positiivisesti, hän on äänenne arvoinen. Jos ei, etsikää uusi ehdokas.  Muutoksen aika on nyt ja tässä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Ei se ainakaan Kokoomus voi olla. Benin listassa jo luvattiin eläkkeitä leikata. Ei tosin maininnut minkä tasoisia? Demarit ja Keskusta ovat ne, jotka tulevat sanelemaan valtakunnan politiikan. Kokoomushan on jo luovuttanut roolinsa päättäjänä. Kannattaa seurata tarkalla korvalla. Muut puolueethan ovat tottelevia apulaisia.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

"Kannattaa seurata tarkalla korvalla."

Niin kannattaa. Toistaiseksi en ole kuullut minkään puolueen ottaneen eläkeläisten asiaa hoidettavakseen.
Kummallisinta asiassa on se, että eläkkeitten korjaaminen ei maksaisi valtiolle mitään. Suurin osa menisi työeläkeyhtiöitten pussista ja valtion osuus tulisi takaisin suurentuneina verotuloina ja ostovoiman lisäyksenä.

Käyttäjän NinaPalomki kuva
Niina La

Ipun Anja Koivistoinen on eläkeläisten asialla. Suosittelen.

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Hyvä ajankohtainen blogi!

Olen itsekin eläkeläinen ja tämä eläkeasia on todella epäoikeudenmukainen.

Mutta eivät eläkeläiset äänestä "omaa" ehdokasta, vaan äänestyspäätöksen tosiaan sanelevat muut asiat.
Jos eläkeläiset äänestäisivät, ja heillä olisi täysin omia ehdokkaita, ehdokasta jonka tärkeimpänä tavoitteena on saada tämä eläkeasia kuntoon, niin porukalla saisimme kymmeniä edustajia Arkadianmäelle.
Ja tuo eläkejärjestöjen maksamiemme eläkerahojen panttaaminen on raivostuttavaa. Johtajat lypsää omaan pussiinsa minkä kerkiävät, ja pelaavat kasinopelejään. Työeläkevarojen loppumista ei ole näköpiirissäkään, joten nykyisille eläkeläisille voitaisiin maksaa kyllä kohtuullisesti yhtäläisesti palkansaajien kanssa. Eikä ainakaan höpöttää koko indeksin poistamisesta.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

"Jos eläkeläiset äänestäisivät ehdokasta jonka tärkeimpänä tavoitteena on saada tämä eläkeasia kuntoon, niin porukalla saisimme kymmeniä edustajia Arkadianmäelle"

Juuri näin asia on.
Aina kannattaa kysyä, mitä mieltä ehdokas on. Myöhemmin voi ainakin perätä hänen moraaliaan.
Puolueen kantaa on paha kysyä, eikä sillä ole niin väliäkään. Rehellinen kansanedustaja toimii niin kuin itse parhaaksi näkee, jopa joskus puolueensa kantaa vastaankin.

Toimituksen poiminnat