veksi

Myydään haittoina oleva osa Suomea

Muutaman viime vuoden aikana on maassamme ainakin hiljaisesti hyväksytty periaate, että koko maata ei enää kehitetä. Jossain juhlapuheissa vielä väitetään muuta, mutta koko ajan tehdään kuitenkin muuta.

Kehitettäväksi osaksi maata on kriittisimmissä puheenvuoroissa kelpuutettu vain kehäkolmosen sisään jäävä alue. Jotkut hyväksyvät kehityskelpoisiksi alueiksi vielä niin sanottujen kasvukeskusten alueet, Tampereen ja Oulun. Muu osa maata saa jäädä reservaatiksi, jossa joskus vieraillaan kivikautista elämänmuotoa katsomassa.

Nykyiset rakenneuudistukset, kuntauudístus ja soteuudistus palvelevat kumpikin hyvin asetettuja tavoitteita. Kuntauudistus poistaa kartalta kaikki entisten pikkukuntien taajamat, osin näivettää pieneiä kaupunkejakin. Soteuudistus poistaa päätäksenteon sietämättömän vaikeuden suurimmalta osalta kuntia, jäljelle jää vain maksajan karvas kalkki. Molemmat yhdessä saavat aikaan ennen näkemättömän autiuden leviämisen kehäkolmosen pohjoispuolelle.

Maamme sinnittelee parhaillaan yhtä pahoissa vaikeuksissa kuin naapurimaamme Venäjä, jota nyt suuresti surkuttelemme ja pelkäämme. Velkataakkamme on jo yli 100 miljardia euroa ja kasvaa koko ajan. Hyviä neuvoja tilanteen korjaamiseksi kaivataan kipeästi.

Nykypolitiikan mukaan meillä on  osa maata, jota suurin osa kansasta ei enää pidä tarpeellisena. Myydään se siis pois, eniten tarjoavalle. Ostajia olisi, varmasti Ruotsi, onhan Suomi kuulunut sille ennenkin. Norjakin voisi huolia, sillä on jo ennestään kokemusta rajasta Naton ja Venäjän välillä. Ja kolmas ostaja on tietenkin Venäjä. Ikiajoista alkaen se on aina halunnut jotakin osaa Suomesta omakseen milloin milläkin keinolla. Nyt se voisi ostaa rehellisesti rahalla. Sillä on kokemustakin valtioitten välisistä aluekaupoista, viittaan kauppaan Alaskasta.

Joten siitä vain kauppoja hieromaan, valtion talous tulisi kuntoon kertaheitolla. Asukkaat kaupan kohteesta voisivat muuttaa kertarysäyksellä kehäkolmosen sisälle, elleivät sitten välttämättä haluaisi tulla vaikkapa  venäläisiksi. Työvoimasta ei olisi enää pulaa ja kaikilla olisi palvelut, oopperaa myöten, melkein kävelymatkan päässä.

Sääliksi kävisi ainoastaan kaupunkivihreitä, susiensuojelijoita ja maataloustukien narisijoita joille koittaisi mielikuvituksettomat ajat.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

http://fi.wikipedia.org/wiki/William_H._Seward

Seward tuli kuuluisaksi junaillessaan Alaskan Yhdysvalloille.

Toimituksen poiminnat