veksi

Kouvola vs. Tsernobyl

Uuden Suomen uutisia selatessani silmiin sattui Leo Lemmetyn juttu, jossa hän vertailee Tsernobylin lähellä sijaitsevaa aavekaupunkia Prypjatia Kouvolaan. Hänen mukaansa yhdenmukaisuus on selvästi havaittavissa.

Toivotan Leo Lemmetyn vastaisuudessa tervetulleeksi tutustumaan Kouvolaan, ENNEN kuin hän kirjoittaa seuraavaa juttua kaupungista. Ilmeisesti hänellä ei ole mitään ennakkokäsitystä Kouvolasta, saati että hän olisi tutustunut kaupunkiin huolella. En ihmettelisi, jos jotkut kouvolalaiset kokevat jutun loukkauksena.

Vertailuja on helppo tehdä. Minä muunmuassa vertaisin Tsernobyliä Helsingin Jakomäkeen, eikä se olisi yhtään edellistä huonompi vertaus. Tsernobylin Prypjatia ei sentään edes pureta niin kuin osaa Jakomäestä. Aikaa myöten Tsernobylin seudusta tulee turistirysä, ellei tsaari Putin pilaa kaikkea.

Olen asunut suurimman osan elämääni nykyisen Kouvolan alueella, enkä ole sitä koskaan katunut. Kaupunki hakkaa mennen tullen suurimman osan Suomen kaupungeista hyvänä asuinpaikkana. Se on siisti, kaunis, sisältää mitä moninaisempia ympäristöjä, joista varmasti löytyy jokaiselle mieluinen paikka asua. Täällä sijaitsee Suomen kaunein kansallispuisto Repovesi, Kymijoki virtaa kaupungin läpi, maaseutu on viljavaa ja täynnä toimivia asutuskeskuksia ja kyliä.

Vaikka kaupungin metsäteollisuus onkin kokenut kovia, se on edelleen voimissaan. Kaksi varuskuntaa antavat leivän tuhansille. Asunnot ovat Suomen halvimpia, Hesalaisen yksiön hinnalla täältä voi ostaa 100 neliön asunnon ja rahaa jää vielä säästöönkin. Politikot ovat yhtä kurjia kuin kaikkialla muuallakin, joten siitäkään ei tule kaupungille miinuspisteitä.

Tervetuloa Kouvolaan, joko asumaan tai ainakin tutustumaan kaupunkiin, myös herra Leo Lemmetty.

 

 

247

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Unohtui mainita, että täällä on yksi koko Suomea vaivaava rakennemuutos, kuntaliitos jo menneisyyttä, suureksi onneksi.
Ilman hammasten kiristelyä se ei onnistunut, mutta onpahan ohi.

Suuressa osassa maata asia on lähivuosina esissä ja luvassa on paljon riitoja ja katkeruutta.

Pekka Iiskonmaki

Kouvolassa on erityisesti kiinnitetty huomiota työnohjaukseen. Yhdellä kuntaduunarilla on kuusi esimiestä.

Siinä on mallia muille kaupungeille, joissa pomoja on vähemmän yhtä duunaria kohden.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Ehkä Kouvolan väestöstä on tavallista suurempi osa esimieheksi kelpaavaa väkeä.
Leikki leikkinä. Asialla on vitsailtu ja se on aikanaan ollut tottakin. Syynä on kuntaliitos. Kouvolassa pantiin yhteen 6 kuntaa ja suojalain ansiosta ketään ei voitu irtisanoa. (Vaikka kuntaliitosten tarkoitus on vähentää kunnan johtoa)
Sama pomojen paljous odottaa kaikkia tuleviakin kuntaliitoskuntia. Onnea vain heille.

Käyttäjän teemukammonen kuva
Teemu Kammonen

Kiitos palautteesta. Välitän tämän Leolle.

Toimituksen poiminnat