veksi

Muuta asumaan Kouvolaan

Tilastokeskuksen mukaan kerrostaloasunnon hinta Kouvolassa on 1093 euroa / neliö. Helsingissä kerrostaloasunnosta joutuu maksamaan keskimäärin 3545 euroa / neliö.

Hintaero on melkoinen. Jos vaikka eläkepariskunta myy Helsingissä omistamansa 100 neliön asunnon, he saavat siitä noin 354.000 euroa. Samanlaisen asunnon saa ostettua Kouvolasta noin 109.000 eurolla.

Pariskunnalle jää loppuelämän ajaksi "käyttörahaa" 245.000 euroa, mikä on melko sievoinen summa.

Tervetuloa hankkimaan eläkeläisasunto Kouvolasta. Tarjontaa on , ainakin toistaiseksi. Kaupunki on mainettaan parempi ja viihtyisämpi, verotus ja maksut maan keskitasoa. Liikenneyhteydet kaikkialle maahan ovat hyvät, Helsingissäkin käväisee puolessa päivässä. Kaupungista käy päivittäin paljon ihmisiä töissä pääkaupunkiseudulla.

Kulttuuritoiminta on vilkasta, samoin urheilutoiminta, Venäjälle on lyhyt matka piipahtaa vaikka päiväseltään. Uuden, komean Ratamon (terveys- ja sosialikeskus) rakentamista ollaan aloittamassa.

Kannattaa käydä tutustumassa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Lisäksi on mainittava, että olemme jo valmiiksi käyneet lävitse kuntaliitoksen mukanaan tuomat hankaluudet. Tulevassa SOTE -uudistuksessa tulemme olemaan Helsingin kanssa samassa kuntayhtymässä.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Hyvä mainospuhe Kouvolan puolesta, mutta työikäisenä ei tulisi mieleenkään ottaa Helsingistä noin järjettömiä asumiskustannuksia harteilleen.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Kouvolaan on muuttanut kaiken aikaa perheitä Helsingin puolesta. Hyvin kysyttyjä ovat vanhat maalaistalot, joissa on mahdollista pitää eläimiä, mm. hevosia.

Työssä käyvien muutto ei ole tietenkään yksinkertaista. Monet tekevät etätyötä, joko koko viikon tai osan siitä.

Eläkeläisillä ei ole mitään ongelmia muuton kanssa. Loppuelämän voi täällä asustaa paljon äveriäämpänä kuin Hesassa.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

Kannattaa ennemmin mainostaa vuokra-asuntoja ja niiden hintoja. Kenenkään ei kannata ostaa asuntoa näin epävarmassa taloustilanteessa. Tosin osaavat nuoret ymmärtävät tämän ja ovat valmiina nostamaan kytkintä jopa maan rajojen ulkopuolelle, jos tämä nykyinen korttitalo sattuu lysähtämään kasaan. Tuollainen on tietysti vähän huonompi juttu vanhemmille ihmisille, jotka odottavat että nuoret ostavat heidän asuntonsa ja että nuoret varsinkin maksavat heidän eläkkeensä.

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Vuokratasossa on melkein samanlainen ero kuin omistusasunnoissakin. Muutama satanen kuussa jää elämän muihin menoihin.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Hyvä mainoskirjoitus muuttotappioalueelta. Olis myynnissä kolmio Kouvolan(Valkeala) Jokelassa ja hintakin reilusti alle tuon tonnin neliöltä. Jos pieni mainos sallitaan:

http://www.etuovi.com/kohde/977263#.VALSVEuYSYQ

Aslak Koivuila

On noita vaihtoehtoja kehä-IIIn ulkopuolella vöyräästi.
Jos henki pihisee eläkkeelle asti, ei tulis mieleenkään jäädä tänne melkein HKIn keskustaan maksamaan älyttömiä asumisesta. Kämppä €Uroiks jos joku 2028 vielä tästä jotain maksaa ja mahdollisesti Viroon, ellei siinä vaiheessa estetty.

Toimituksen poiminnat