veksi

Hasardihommia

Politiikka on kokoaikaista peliä. Kunnissa pelataan kunnallispeliä, puolueissa puoluepeliä, valtioitten parlamenteissa valtiopeliä.  Valtioitten välillä pelataan ison luokan peliä, jota voi hyvin nimittää hasardipeliksi.

Poliittisten pelien pelinappuloina ovat aina poikkeuksetta lopulta tavalliset kansalaiset, jotka joutuvat kärsimään ihan siitä riippumatta, ketkä peliä pelaa ja kuka pelissä kulloinkin on voitolla.

Tällä hetkellä rohkeimman käynnissä olevan pelin pelilautana on Ukraina, jossa pelataan harvinaisen suurin panoksin. Toisella puolella pelaaja Putin siirtelee pelinappulasotilaitaan ronskilla otteella, toiselle puolelle, tai ainakin pelaajien selän takaa katsomaan, siirtyy hiljalleen koko läntinen maailma.

Voittaja tässäkin pelissä aikanaan ratkeaa, mutta jo nyt on helppo ennustaa molempien siitä huolimatta jäävän häviölle. Pelaaja Putin voi hävitä eniten. Häneltä voi mennä pelissä  unelma Euraasian unionista, oman kansan kunnioitus, maan talous vararikkoon ja kenties loppujen lopuksi virkatuoli alta.

Myös läntiset pelaajat kärsivät. Energian hinta nousee, Naton uskottavuus kärsii, maailmantalouden elpyminen pysähtyy.

Kaikki yllä oleva on pelaajien tietoisesti ottamaa riskiä. Hasardipeli ei olisi peliä ilman kunnollisia riskejä. Nyt niitä on tässä pelissä riittävästi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän veksi kuva
Veikko Kärkkäinen

Tällä hetkellä pelaaja Putin ryhmittelee sotilasnappuloitansa, joilla loppupeleissä ei ole suurtakaan merkitystä. Merkitystä on sillä, osaako hän siirtää nappuloitaan myös taaksepäin.

Toimituksen poiminnat